Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

TATRA T815 - velké auto pro velké kluky


Guest minimaxa

Recommended Posts

  • O 3 týdny později...

Sliboval jsem nějaké obrázky té naší (DPP) vyprošťovací Tatrušky. Omlouvám se za kvalitu je to vystřihnuté a přeskenované z našeho firemního časopisu.   Nemám štěstí 3x jsem se motal na Kačerově že ji vyfotím ale pokaždé byla " venku" .  Něco málo technických údajů je v tabulce ve skenu. Doplním jen že veškeré osvětlení nástavby je v LED provedení a majáky jsou " dvojjazyčné " nebo duální tedy svítí modře nebo oranžově. A Tatra nese dál přezdívku kterou nosilo Volvo celou dobu svého působení u DP a to " Kačer " . odvozené od stanoviště vozidla Kačerov. Volvo bylo z provozu vyřazeno po záběhu Tatry.

 

5a44b56f75a0c_T1588x8DPP001.thumb.jpg.0aea82b1e57af410191892babf071020.jpg

Snad se brzy zadaří a vyfotím ji osobně.  Popravdě jsem se pokoušel dostat se nejblíž jak to šlo měl jsem podanou přihlášku do výběrového řízení při doplňování počtu řidičů na oddělení pohotovostní vozidla. Ale můj vedoucí mi přestup neschválil.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Doplnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

No to že Tatra je vcelku dost dobrej sportovní  vercajk není tak neznámá věc. Ale už málokdo ví a možná že to je i trochu záměr pořadatelů ale ve stínu toho velkého maratónského cirkusu " Paříž Dakar " je Africa Eco Race.  Není tak obsazený a jedou zde spíše malé soukromé týmy . Letos byl mezi účastníky mezi jinými  Čechy i  Tomáš Tomeček s klasickou T 815 4x4  který jel sám bez navigátora a bez mechanika. Velmi bláznivý nápad který mu ve finále vynesl druhou příčku celkově. Tady je trocha obrázků a pár slov toho " blázna "

 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...
V 17. 1. 2018 at 17:19, Vena garážmistr napsal:

sorry ale ja fakt jako nemohl :D, jak jsem si přečetl jméno stroje :D

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...
  • O 3 roky později...

@Petr 3008  podle mě tohle ježdění je pro absolutního nadšence kterej to vše okolo bere skoro jako životní styl. A já osobně bych na to asi neměl. 

Ale fakt je že patnáctku jsem vodil před lety na vojně jak šesti tak osmikolku. Ale co jsem se s patnáctkou naučil letos v zimě u cestářů tak to byla vyšší dívčí autoškola co si budem sypač jako takový jezdí v dost specifických podmínkách navíc díky konstrukci nástavby nikdy nemáš naloženo tak ideálně jako na klasickém valníku nebo sklopce a navíc protože ty dnešní " moderní " nástavby neumí sypat jinak než za sebe tak vyjedeš ze dvora a dá se zatáčet a všechno ale po půlce okruhu najednou zjistíš že jak se přesunula sůl v korbě dozadu tak to najednou nezatáčí a podobné radosti a to nemluvím o tom že obě ty patnáctky neměli synchronizované převodovky což jsem na vojně měl a vlastně jsem naposled auto bez sinchronu jezdil V3S v autoškole.  Věřím tomu že leckterý dnešní trucker který se prohání s některým dnešním autem by nebyl schopnej tu patnáctku ani rozjet. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice to není o TATRÁCH, ale kamarádka několik let dělala průvodkyni u jedné zajímavé českobudějické cestovky a tamní řidiči, pokud dokázali dostatečně změnit svůj životní styl, tak měli taky mrtě zajímavých zážitků. https://www.pangeotours.com/

 

Jezdilo se tam do různě odlehlých části světa - Asie, Afrika a Jižní Amerika byly upravené náklaďáky, po Evropě se jezdilo půl busy (v přední části sezení, vzadu spaní) a řidič krom řízení se staral i o vaření... 

Spousta chlapů se v souvislosti s touhle prací i rozvedla - páč ono když na půl roku zmizíš  někam do Tramtárie (řidiči tam byl v kuse na několik turnusů), tak po návratu zhusta zjistíš, že Ti v posteli spí někdo jinej. 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...