Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ventilátor v kabině


RomanK

Recommended Posts

Co myslíš vibruje? Já tedy nepozoruji nic zásadně rozdílného oproti jiným vozům této kategorie. Hukot ano, žádné rušivé zvuky nepozoruji. \"Hukot\"je trochu větší než superb nebo passat CC, menší než třeba v mondeu (ale to už má něco najeto). Prémii sem tahat nebudu. Zkus trochu u specifikovat vibrace?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, taky to pozoruju - asi od začátku, co auto mám. Při vysokých otáčkách ventilátoru to zřetelně \"vrní\". Připadá mi to, jako když je nevyvážená vrtule (spíš to bude nějaká turbínka) - prostě to, co se tam točí.

Je to určitě jiný hluk než čistě od silně proudícího vzduchu - to bych chápal a bral.

Není to nic kritickýho, ale příjemný to zrovna taky není - krom toho, že je to slyšet, \"vrní\" (mírně se chvěje) celá palubní deska.

Při garančkách jsem vždy prosil, aby to zkontrolovali, případně jednotku vyměnili, ale vždy mi řekli, že jednotku pročistili a dobrý.

Je to ale pořád stejný a budu se rozhodně snažit je příště dokopat k výměně, dokud je auto v záruce.

Zkus reklamovat a určitě napiš, jak jsi dopadl.

A dělá Ti to od začátku nebo to začalo teď?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě,auto mám dva měsíce a je z druhé ruky... kluci, ojezdil jsem už pár aut, ale takhle mi ventilátor nevibroval nikde. Když opřeš nohu o středový tunel, je to takový mírný vibrátor. Na reklamaci je už pozdě, ale dolovat ho ven,když ho stejně asi nemám jak vyvážit... no, snad se to nebude zhoršovat,jde vlastně jen o pár prvních chvil, než sety otáčky sníží...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to bude kusová vada, mě normálně hučí, když funí, ale nic nevibruje.

Podle všeho je ventilátor součástí klimatizace a v podstatě je mimo kabinu. Není třeba možné, že tam při výměně kabinového filtru dal někdo něco špatně? Že je tam něco volné? Ten ventilátor je v podstatě \"pevnou\" součástí klimatizace. Pak jsou tam dva přídavné ventilátory.

Ceny podle serviceboxu jsou dost tristní

Hlavní ventilátor 7tis, přídavné každý skoro 4,5tis.

post-45103-14109637983613_thumb.jpg

[upravil dne 5.6.2014 09:39 od Pacho69]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mně měnili kabinový filtr 2x (20 a 40tkm) a je to pořád stejný. Ani se to časem nezhoršuje, ani nelepší...zatím. Spíš se mi někdy zdá, že to trochu souvisí s venkovní teplotou, za chladného/zimního počasí je to trochu horší.

Já fakt tipuju na tu nevyváženost některého z ventilátorů, asi toho hlavního. Ani jsem netušil, že tam jsou tři.

Ceny jsou ukrutný, bohužel nepřekvapující.

Rozhodně se budu snažit uplatnit na to záruku, protože normální to fakt není. Jenže to je úplně na houby, už vidím, jak si mi smějí do očí a říkají, co byste pane nechtěl, když ventilátor běží na plno. To, že v jiné 5008 je to -jak jsem pochopil- v klidu a jen fičí vzduch, pro ně nebude argument. Jsem přesvědčenej už teď, že oprava (výměna+práce) vzhledem k lehčí povaze závady (vrčení/brum), bude z jejich pohledu dost nežádoucí.

Taky je rozdíl, když se rozeběhne ventilátor naplno jen na chvíli po startu, to se dá přežít. Druhá věc je, když se zapíná odmlžování oken. To běží naplno klidně 10 minut a to už se mi pak fakt nelíbí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle všeho bych tipoval, že hlavní ventilátor dělá uzavřený okruh přes klimu, ty pomocné přisávají z venku. Možná by se tím dalo určit, který to dělá, když zapneš ventilaci naplno a dáš vnitřní cirkulaci, tipuji, že běží jen hlavní. Aspoň tak to vypadá na \"pohled\" na to uspořádání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hlavní ventilátor to bude, ty dva druhé funí dozadu ze sloupků, každý je regulovatelný přímo na sloupku. a vibruje tunel, takže závada je jasná. Ale za sedmičku- ať si vibruje, to utratím radši za gumy...... díky za obrázek Pacho ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten ventilátor předpokládám bude v té bouli v kastlíku před spolujezdcem. A demontovat se bude zespodu - obvyklé tři šrouby.

Když vibruje, tak je tam špína, anebo je pokřivený.

Ještě přemýšlím, že by se na něj dalo kouknout přes ten rámeček 2?

[upravil dne 5.6.2014 21:01 od P607Olda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přístup k ventilátoru nebude jednoduchý, viděl jsem jak se mění na novém R Scenic, musí vše ven a ventilátor byl nahoře, rachot dělala naprasklá lopatka na turbíně, to byl rachot, řekne se jedna lopatka , ale vrkot jak kdyby cvakala o drát.

Záleží jak se to projevuje, třeba je jen uvolněná trubice , která se musí vyndat při výměně kab. filtru, jsou tam kolejničky které mechanici vylámou a pak to nedrží, zkus trubici vyndat nebo další věci zda to bude dělat i po oholení od těchto věcí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten rámeček 2 navazuje na tu nasávací lištu pod oknem. Když jsem to posledně prohlížel chtěl jsem z ní vevnitř dostat pyl gel), přišlo mi tam víc demontování než dostat se do klímy, jak píše Olda. Když tady koukám na jinej obrázek, má tu klíme ještě další 3 sady motorů s reduktorem (3, 4, 7), tak to možná není ten hlavní motor (3 řidič, 4 spolujezdec, 7 rozdělování vzduchu).

post-45103-14109637996516_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

stalo se mi cca dvakrát, že tam asi něco vlítlo nebo se uvolnilo (list, samolepka apod.) a větrák cvakobzučovibroval. Jezdil jsem pár dní s větrákem naplno a pak najednou švih, to něco se uvolnilo a krásně ticho.

Stalo se to dvakrát cca v rozmezí půl roku. Měl jsem auto doma asi 3 měsíce.

Od té doby klid

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 roky později...
Návštěvník

Chalani, dnes som vybral kastlik, odmontoval ventilator a zapol ho na autonabijacku. Normálne bežal, takže servis klamal, že je vadný ventilátor a treba ho vymeniť. 

Keď som ho namontoval naspäť, naštartoval a zapol klímu, chcú bežal, potom ho znovu vyplo. Zadné fungujú normálne. Fúka z nich ale teply vzduch. Je možné, že je tam malo chladiva a tak nezopne kompresor a aj ventilátor? 

Alebo napr. nejaký kabinovy termostat by mohol zapríčiniť výpadok ventilátora? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...