romandown Odesláno 26. květen 2014 Odesláno 26. květen 2014 Zdravím všechny \"pežoťáky\" a omlouvám se za možná hloupý dotaz. Rozhodl jsem se konečně vyměnit svoji starou feldu za něco novějšího, modernějšího, spolehlivějšího. Dá se říct, že jedním z favoritů je právě Peugeot 308 SW. V bazarech se dá sehnat r.2009, pod 100 tis.km, za cenu kolem 160-180 tisíc Kč. Nevím, jestli tu bude fungovat odkaz, ale např. toto: http://www.aaaauto.cz/cz/peugeot-308/car.html?id=44537569&make=92&model=1840&palivo=1&body=C Rád bych tu poprosil o názor zkušenějších, jestli doporučujete do takové koupě jít, na co si dát pozor atd. V recenzi tohoto modelu má bazar uvedeno: \"Benzinových verzí je málo, což však vzhledem k hrozícím problémům s jedna šestkou není ani příliš na škodu.\" Dokáže někdo vysvětlit, v čem spočívají tyto hrozící problémy? Jen podotýkám, že nejsem žádný závodník, jezdím spíš \"na pohodu\", za rok cca 6-8000 km, převážně město a trasy do 50 km. Rozhodnut jsem pro benzin, kromě jiného pro hrozící servisní náklady v budoucnu u nafty. Ještě jednou se omlouvám, jestli jsem založil zbytečný dotaz. Budu rád za každý tip, radu, zkušenost. Citovat
Onkel Konrad Odesláno 26. květen 2014 Odesláno 26. květen 2014 Vítej, odakz mně teda nefunguje. V rychlosti jsem teda mrknul na 3A auto a nestačím se divit. 1.) nákup v tomto bazaru ti asi doporučí málokdo, leč není vyloučeno, že po důkladné prohlídce vozu někým, kdo tomu rozumí, se tam nějaká výjimka nenajde. I na foru se dočteš, jak se lidi smějou, že od nich áčka vykoupili poruchovou plečku a byli rádi, že se ji zbavili 2.)1,6 THP nebrat. 1,6 VTi trápí občas nerovnoměrný chod po startech, ale myslím, že vesměs je to lepší volba než turbo-že klucí Stačí počíst místní diskuze, co s jakým motorem se řeší. 3) Pak jsou dvě verze 1,6 HDi. 66 kW je jednodušší a je tedy menší riziko investic-nemá 2hmotový setrvačník a zpravidla nemá FAP oproti verzi s 80 kW. 4) Ze současné nabídky aaa bych si nevybral, dát 180 tis. např. za slabší dieselovou verzi z roku 2009 je teda nesmysl Souhrn: s tvým jízdním profilem bych doporučoval 1,6 Vti, důkladně prověřenou. Hodně štěstí při výběru [Edited on 26/5/14 08:34 by Onkel Konrad] [Edited on 26/5/14 08:34 by Onkel Konrad] Citovat
romandown Odesláno 26. květen 2014 Autor Odesláno 26. květen 2014 Taky jsem četl ledacos na AAA, ale na druhou stranu znám několik lidí, kteří tam auto koupili, i opakovaně, a bez jediného zádrhelu, problému atd. Samozřejmě, že hledám i v jiných bazarech, AAA jsem vzal jen jako příklad, protože mají poměrně velký výběr. Ledacos jsem tu na foru pročetl, dočetl jsem se i o \"problémech\" 1,6VTI, a zatím mě většina příspěvků utvrzuje v tom, že bych měl shánět benzin. Jen ještě pro úplnost přiznám po čem ještě jsem se díval: Ford Focus - v benzinu téměř nic, KIA ceed - většina je v 1,4 a trochu se bojím že to bude mít problémy v plným naložení do kopce :-) a Peugeot 308SW. Pokud jde o cenu 308SW, zdá se mi dokonce nižší, než Focusy nebo ty Ceedy, vzhledem ke stáří a nájezdu. Citovat
Mishanthrope Odesláno 26. květen 2014 Odesláno 26. květen 2014 Mně teda odkaz funguje, ale také bych doporučil jiný autobazar. U daného stupně výbavy (základ) bych očekával nižší cenu. Zkus se podívat tady na klubu do inzerce. Jinak vzhledem k nájezdu bych volil taky 1,6 VTi. Citovat
romandown Odesláno 26. květen 2014 Autor Odesláno 26. květen 2014 Jak jsem psal, budu hledat kdekoliv, nejen v AAA. Ale mám pocit, že nebude dlouho trvat, a AAA bude mít monopol. Např. v Brně a okolí jsem 308SW v benzínu snad ani jinde nenašel :-( Samozřejmě bych pak rád vzal s sebou za úplatu nějakýho mechoše, který do toho trochu vidí, ať omrkne na místě co a jak. Nepotřebuju koupit okamžitě, STK na feldě mi trvá ještě rok, takže času na koupi dost. Financovat budu hotově, takže se nebojím ani \"neočekávaných\" navýšení u splátek bez navýšení. Citovat
Onkel Konrad Odesláno 26. květen 2014 Odesláno 26. květen 2014 Ceed nebude podle mě žádná hitparáda a to jak z důvodu celkové kvality tak i motoricky. Focus-1,6 74 kw je osvědčená, bezporuchová motorizace, nečekej však výraznější akceleraci, naopak počítej s vyšším hlukem od motoru na dálnici. Interiér:blicismajlik 308-nejkrásnější a nejprostornější interiér široko daleko, obrovský kufr, dobré odhlučnění. Zpravidla 2 zonová klima, tempomat. Záleží na tobě, na co auto máš a co od něj vyžaduješ. Citovat
romandown Odesláno 26. květen 2014 Autor Odesláno 26. květen 2014 Ceed nebude podle mě žádná hitparáda a to jak z důvodu celkové kvality tak i motoricky. Focus-1,6 74 kw je osvědčená, bezporuchová motorizace, nečekej však výraznější akceleraci, naopak počítej s vyšším hlukem od motoru na dálnici. Interiér:blicismajlik 308-nejkrásnější a nejprostornější interiér široko daleko, obrovský kufr, dobré odhlučnění. Zpravidla 2 zonová klima, tempomat. Záleží na tobě, na co auto máš a co od něj vyžaduješ. Troufám si tvrdit, že jsem nenáročný, z výbavy trvám pouze na klimě a centrálu (na DO). Vyhřívaný sedačky, volant apod. nepotřebuju. Možná by mi stačila i základní výbava .-) Co se týče Ceedu, nečekal bych kdoví co, na jako přibližovadlo asi taky stačí. Ale právě pro klady Peugeotu se dívám hlavně po něm. Jen jsem trochu nedůvěřivý z pohledu ceny možná i nižší, než u toho Ceeda. Alespoň mně nižší přijdou, i když ledaskdo řeknete, že některá konkrétní nabídka z AAA je zbytečně drahá. Podotýkám, že to byl jen příklad, není to tak, že bych si zrovna toto vyhlídl a chtěl pro něj zítra jít. Mně totiž přijdou jiná auta (Ceedy nebo Focusy) v odpovídajících parametrech ještě dražší. Citovat
zidane256 Odesláno 26. květen 2014 Odesláno 26. květen 2014 Ahoj, já jsem koupil před 10 měsíci 308sw 1.6HDI 80 kW a zatím jsem neměl žádný problém jezdím převážně město a vzdálenosti do 50 km a žádný problém nemám auto je rok výroby 2008. Koupeno s nájezdem 120 tisíc km. Už jsme spolu zvládli 10 tisíc km a žádná závada. Je to dovoz z Itálie a mohu doporučit dovozce autazeu.eu pana Švancra z Olomouce. Také aaa auto nedoporučuji!!! Citovat
romandown Odesláno 26. květen 2014 Autor Odesláno 26. květen 2014 Když už jsme u toho AAA .... jaké máte kdo negativní zkušenosti? Vím, že je to spíš na jiné vlákno, ale když už to tu několik z vás nakouslo ... Citovat
zidane256 Odesláno 26. květen 2014 Odesláno 26. květen 2014 Mám takovou zkušenost jel jsem tam s tím, že bych měl zájem o jednu vystavenou 308sw, kterou měli mít na pobočce v Olomouci jel jsem tam a poslali mě doslova do háje, že nic takovýho tu nemaj a že je nezajíma, že jsem to viděl na stránkách u pobočky Olomouc takže jsem se sbalil a jel jsem jinam a sehnal jsem co jsem chtěl taková je má zkušenost s AAA auto nekoupil bych si tam aní ventilek do kola s tím jejím chováním a přístupem... Citovat
Maco82 Odesláno 26. květen 2014 Odesláno 26. květen 2014 Zběžně jsem zkoukl nabídku 308SW 1,6VTi v inzerci a bylo jich tam celkem dost... co se týče Áček, tak je pravda, že koupit u nich auto je sázka do loterie, jelikož všechny auta jdou předprodejním servisem/myčkou kde zamaskují veškeré vady... proto většina jejich aut \"vypadá jako nové\", a obvykle laik nemá šanci poznat případné neduhy. Na druhou stranu bych áčka nezatracoval, protože právě v áčkach najdeš nejvíc aut po 1.majitelích, kterým nestojí za námahu prodávat auto přez inzerci... Citovat
tukator Odesláno 26. květen 2014 Odesláno 26. květen 2014 Zdravím! 1.6 THP bych osobně klidně bral, máme ho. Jediný problém (zatím) je s karbonováním, kterému se dá při správném zacházení předejít (preventivní pročišťování). A jede to na takovou těžkou herku velice, ale velice pěkně. Ohledně AAA - raději nebrat. Co jsem tak vyčetl, při správné nátuře celkem slušné při nutnosti rychle prodat, ale nákup raději neriskovat (dobré vozy jdou buď známým, nebo se z jejich dílů flikují největší trosky a kvaluita de dolů...). Například prodejci mají i bazary, kde jsou auta z protiúčtů (takto jsme prodávali u FAMKa). Citovat
RichVa Odesláno 26. květen 2014 Odesláno 26. květen 2014 Když už jsme u toho AAA .... jaké máte kdo negativní zkušenosti? Vím, že je to spíš na jiné vlákno, ale když už to tu několik z vás nakouslo ... S áčkama mám zkušenost veskrze dobrou. V loňském roce na jaře jsem si vyhlédl 308 SW 2.0 HDi 100kW, z prosince 2008 s 130kkm na tachometru. Byla na pobočce v Praze za 170kkč. Na moji žádost mi poslali VIN - po otestování u dealera a zde na klubu jsem zjistil její historii (byla prodávána po konci leasingu, servisní historie ověřena a km odpovídaly). Za vratnou zálohu 2000 kč mi ji převezli do ČB. Zde jsem jí prolezl se svým mechanikem - jediné co se nám nelíbilo byl končící olej a sjeté gumy. Po malém divadle s odcházením mi olej vyměnili a dodali pneu s 80% vzorkem. Nabídli zákonné pojištění - cena odpovídala nabídce z e-pojištění - takže jsem to uzavřel u nich. Dále probíhala akce, kdy se za 18kkč, o které se snížila cena auta (takže mě stalo pořád stejně), uzavřela pojistka s Loyd pojišťovnou na \"mobilitu\" na dva roky - že pojede motor apod. V podstatě si tím áčka zjednodušují případné reklamace skrytých vad. Horší zkušenost mám s prodejem mé předchozí 306Break (1,9D 51kW, 240kkm, r.v. 2000) - zde jsem řek, že bych si představoval 35 kkč, oni bez prohlídky nabídli 19. Když sem se o tom bavil s technikem tak řekl, že potřebuje mít zaručený zisk 12kkč na autě. Do prodeje mě vůbec netlačil. Takže jsem ji prodal sám během 14ti dnů sám za 37 kkč :-). Podle mě, nejvíc záleží na technikovi na pobočce - v ČB bez problémů. PS: pojištění u Loyda jsem náhodou využil - když mi po cca 1kkm odešla klapka vzduchu - z opravy 5kkč poslali 4 a kousek. Citovat
Onkel Konrad Odesláno 26. květen 2014 Odesláno 26. květen 2014 jak říkám, pokud s sebou máš dostatečně fundovaného člověka, který to důkladně prohlédne, pak lze jistě dobře koupit i tam, jestliže máš štěstí na kus. Pro mě osobně mají áčka takovou auru, že bych tam nešel ani do automatu pro kafe. Podle mě tenhle podnik tady funguje z prostého důvodu-pořád se totiž najde spousta důvěřivých, který jim na všechno naletěj. Je to stejná sorta lidí, která je ochotna si vzít půjčku s RPSN 20% jen proto, že ze sjednání k tomu dostanou modrý batoh... Jenže je otázka, zdá má větší (ne)důvěru aaa nebo bazar na konci vesnice... Mimochodem, povídačky o tom, že dobrý auta se prodávají mezi známými jsou hezký, ale kolik známých prodávalo zrovna auto, který vyhovuje tvým představám, když jsi nějaký sháněl... Citovat
romandown Odesláno 26. květen 2014 Autor Odesláno 26. květen 2014 jak říkám, pokud s sebou máš dostatečně fundovaného člověka, který to důkladně prohlédne, pak lze jistě dobře koupit i tam, jestliže máš štěstí na kus. Pro mě osobně mají áčka takovou auru, že bych tam nešel ani do automatu pro kafe. Podle mě tenhle podnik tady funguje z prostého důvodu-pořád se totiž najde spousta důvěřivých, který jim na všechno naletěj. Je to stejná sorta lidí, která je ochotna si vzít půjčku s RPSN 20% jen proto, že ze sjednání k tomu dostanou modrý batoh... Jenže je otázka, zdá má větší (ne)důvěru aaa nebo bazar na konci vesnice... Mimochodem, povídačky o tom, že dobrý auta se prodávají mezi známými jsou hezký, ale kolik známých prodávalo zrovna auto, který vyhovuje tvým představám, když jsi nějaký sháněl... Souhlasím, že z mých známých nikdo takový auto neprodává :-) a bohužel menší bazary taky ne. Ano, určitě se najde lepší koupě někde mimo Brno, mimo Jihomoravský kraj, ale raději bych něco poblíž :-) proto se kromě menších bazarů dívám i v autoesa a AAA. Citovat
Ajap Odesláno 26. květen 2014 Odesláno 26. květen 2014 Co se Áček týče, tak mám zkušenosti pouze s prodejem, a to 2x. Je to už ale hodně dávno. \"Technik\" tomu v ani jednom případě vůbec nerozuměl, ani nevěděl, jaké se do auta dávaly motory a podobně, což u Felicie a Octavie u nás docela překvapí. Ani jedno auto nebyla žádná \"voňafka, paneee\", nicméně technický stav je absolutně nezajímal. Ale těžko hodnotit, už je to dávno. Spíš bych si dával pozor na různé smluvní kličky ala za auto vám dáme 50000Kč a pak dají 45, protože 5 tisíc stála \"prohlídka před koupí\". Ale chceš kupovat, no. Nicméně největší průser jsou u nich bludní Holanďané - inzerujou fiktivní auta. Když jsem chtěl kupovat nějakou popelnici pro případy, že potřebuju auto já i žena, chtěl jsem se podívat, jak vypadá zevnitř Punto. V inzerci jich bylo v Brně asi 15, na pobočce fyzicky 0. NULA. Takže \"tvé\" benzínové 308 Vti, které mají jen oni, možná fyzicky vůbec nemaj. Potřebujou dostat \"hejla na plac\", kde už ho zpracujou natolik, že byť přišel pro Punto za 50 tisíc, tak odjíždí ve voňafkovým 3x bouraným a 2x stočeným Wolítaným Báwu za 200Kč s úvěrem, díky kterému za ten vrak dá k 500k Kč. Co se VTi týče, sám mám najeto něco přes 60tkm a zatím bez problémů (ťuk ťuk ťuk). Většina z problémů popisovaných různými \"novináři\" z různých periodik mně příjdou něco na způsob sněžného muže - všichni o nich mluví, ale nikdo je doopravdy nikdy neviděl. Osobně jsem zažil pouze občasné lehké zaškubání motoru do nějakých 30s po startu, ale to není nic, co by se u jiného novodobého studeného benzínu nevyskytlo. Ve snaze o co nejnižší normovanou spotřebu jsou motory uškrcené na co nejméně bohatou směs to jde. Asi 2-3x se mně stalo, že se motor za studena nechtěl rozjet a musel jsem jít znova přes spojku, ale co před cca 2 lety přehráli novou verzi softwaru, tak jsem se s tím nesetkal. Ten motor by měl být obecně dost háklivý na tlak par benzínu, což může dělat lehké problémy zvláště na jaře a na podzim, kdy jsou velké výkyvy teplot a v nádrži je \"ten druhej\" benzín:-) Jinak při těžší noze a s velkým podílem města a krátkých tras jezdím za dobu vlastnictví auta na desetinu přesně za 8l/100km. Klidnější či (bez urážky) venkovský řidič bude jezdit v pohodě za 7l, plynulejší delší trasy kolem 6l. Citovat
Onkel Konrad Odesláno 26. květen 2014 Odesláno 26. květen 2014 to Ajap: jsem věděl, že nezklameš a dáš vědět co a jak s 1,6 VTi;) Btw. kdo víc, co chce, tak ho nějaká masírka prodejce nevyvede z rovnováhy a nebo mám tak arogantní ksicht, že mně dali hned pokoj?:D:D Tož dojeď do áček a pak nám poreferuj svůj kulturní zážitek Citovat
Laďa Odesláno 26. květen 2014 Odesláno 26. květen 2014 Nechci se AAA zastávat, ale je to bazar jako každý druhý. Já jsem tam cca před 10 lety koupil auto a bez problémů. Dokonce mělo manuální klimu o které ani nevěděli nebo nechtěli vědět. Při koupi mi chybělo 7 000,-Kč. Nabídli mi bezúročnou půjčku, ale ne jen na těch 7 000. Musel bych zaplatit např. 1/3 ceny a zbytek na splátky. To jsem jim řekl, že to nepotřebuji, že mi stačí těch 7 000,- a já jak přijedu domů, tak jim těch 7 000,- pošlu a nejpozději do týdne to mají. Nechtěli ani slyšet, tak jsem řekl, že auto nechci a odcházel jsem. Ještě ve dveřích mě zastavil pracovník, že se tedy musí zeptat nadřízeného. Za chvíli přišel nějaký chlap, že to nejde, když jsem jim řekl ať si tedy auto nechají, že jdu jim, tak to najednou šlo. Takže jsem nakonec zaplatil o 7 000,- méně a hned jak jsem přijel domů, tak jsem jim ty prachy poslal a bylo to. Citovat
Driver Odesláno 26. květen 2014 Odesláno 26. květen 2014 Zběžně jsem zkoukl nabídku 308SW 1,6VTi v inzerci a bylo jich tam celkem dost... co se týče Áček, tak je pravda, že koupit u nich auto je sázka do loterie, jelikož všechny auta jdou předprodejním servisem/myčkou kde zamaskují veškeré vady.... Koupit ojete auto je sazka do loterie vzdycky a je jedno jestli z bazaru nebo na inzerat. Acka jsou velky, hodne prodaji a tak se o nich hodne mluvi....kdyby to byli takovy podvodnici jak si kazdy mysli tak uz by asi davno skoncily. Se nekdy kouknete kolik lidi si tam to auto kupuje. Citovat
Paulz Odesláno 26. květen 2014 Odesláno 26. květen 2014 Já teda nevím, ale v AAA si musíte stejně pohlídat technický stav jak kdekoliv jinde. Ale má tam člověk aspoň určitou jistotu, že na auto si třeba někdo nevzal půjčku a neplatil. Jinak většina malých bazarů funguje jen jako prostředníci-to znamená že prakticky neručí za nic /za všechno ručí bývalý majitel což je podobné jako kupovat na inzerát/. A pokud se někdo v AAA nechá přesvědčit třeba na nevýhodné financování je jen jeho problém. Že mají vymakaný systém jak přesvědčit zákazníky ke koupi každý ví, že se lidé nechají přesvědčit a nečtou smlouvy....Násilím ani v AAA nikoho nepřesvědčují. No a člověk musí být srozuměný s tím, že když tam zajde nebo zavolá tak ho na kontakt budou otravovat pěkně dlouho... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.