Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Solidní prodejce LED pásků eBay?

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

chcu se zeptat, nemáte někdo ověřeného prodejce LED pásků? Sháním nějaké slabší 3528, 2835 voděodolné IP65, měl jsem jedny, ty začly postupně odcházet po segmentech, teď jsem měl tip na jednoho prodejce, od něj zase začínají po ani ne 4 měsících odcházet jednotlivé čipy, zatím odešly 4 chipy, není to tak zřejmé, jak když odejde segment, ale se*e mě to ;). Hliníkový profil tam nemám, ale pro takové slabší si myslím, že ani není třeba. Už nevím, kde sehnat a platit u nás v GM za 5m 3528 1000Kč se mi fakt nechce. Začínám mít pocit, že to je o tom, jak se vyspí číňan, protože rodičům od přítelkyně jsem objednal 3528 a zatím svítí vše cajk za cca rok (taky nemají v profilu). Předem děkuju za rady :super, klidně do SZ, ať to není reklama :)

Odesláno

3528 je starý čip, 2835 svítí podstatně lépe. Ty nalepovací pásky jsou na houby tím, že neodvádějí teplo, potřeba je to i u těchto malých čipů. Lepší je hliníková placka nebo hliníkový pásek (prodává se po kusech, ne v roli). Jinak ty levné v Číně jsou především z horších binů ledek, takže to min. míň svítí, případně rychle odejde. To je prostě loterie.

Odesláno

3528 má na 5m 24w a 2835 36w, takže to je taky jeden z důvodů většího světla. V kuchyni máme ve spod skříněk 5730, ty jsou v hliníku a bez silikonu. Souhlasím, že odvod tepla je základní problém proč jdou ty chipy do kopru, v koupelně potřebuju IP65, jinak by tam už dávno šly bez silikonu. Člověk nikdy neví. Klidně bych i připlatil, ale kdybych věděl, že to bude kvalitnější, co se týká použitých chipů, tak to uvádí málo kdo. Zkusím kdyžtak nějak pořešit ten hliník, protože pak už není možné.. :papa

Odesláno

Já nějaký kupoval na aukru, prodejce se dušoval že jsou z USA a prej i chipy.... Když to přišlo tak na tom bylo made in USA a objektivně vypadají líp než ty standartní čínské, ale mám je zatím jen dva měsíce, takže nedokážu říct co to vydrží ;) Ale stejně si myslím že jsou z číny, akorát lepší provedení, protože cenově 280kč za 5m klubko je cena krajně podezřelá :D

Odesláno

tak záleží no :D, taky se mi to nechce věřit, protože co jsem viděl LED dražší ne eBay, tak byly hoodně dražší, než je standard na ebay 3528 okolo 6$ dle IP atd... :D, někdo mi říkal, že jak příjde LED pásek ve stříbrné folii, že jsou prý kvalitnější a ty 5730 přišly a zatím jsou cajk, tak snad jo :)

Odesláno

Ono je jedno, kde to vyrábí, záleží jen a poze na tom, JAK to vyrábí. Obecně jsou ale LEDky hodně náchylné na přehřátí a plastový pásek teplo neodvádí, takže od toho se pak odvíjí životnost.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...