Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jééé, děkuju, já se v PC už moc neorientuju, nějak nesleduju vývoj. A zeptám se, jsou zaměnitelný ty DDR 1, 2 a 3? Mám totiž tohodle veterána http://notebook.cz/clanky/recenze-notebook/2005/HP-Compaq-nx6110 a vevnitř je 256 MB (asi DDR 1) a ve slotu taky 256 MB viz foto. Když bych do slotu chtěl dát větší, můžu třeba DDR3, nebo DDR2, nebo musím jedině tu DDR1?

Odesláno

na konci toho článku se totiž píše: \"nevyužitý potenciál čipsetu (mohly by být DDR II paměti a SATA pevný disk, ale kvůli ceně nejsou)\", tzn. že fungovala by ta kombinace vnitřní DDR 1 paměti a ve slotu třeba DDR 2, případně 3??

Odesláno

Ducatista : musíš jedině DDR1 a nejmíň s 333 nebo 400mhz.Jak budu mít chvilku kouknu doma co mám... jestli najdu alespon nějakou 512mb.

Odesláno

jedině DDR1, nic jiného ani do slotu nenarveš (pokud se nebudeš hoooodně snažit a neurveš zobáček :D) , ale stejně by to nefungovalo :D

PS: to mi připomíná kamaráda, který koupil PC a měl doma starou zvukovku ještě to ISA slotu a protože mu do nového PC nešla, tak ISA slot na kartě zařízl pilkou a strčil do PCI v novém PC... :D

Odesláno

Takže DDR1 a DDR2 má jinou zásuvku? Tak nevím proč se tam píše: \"nevyužitý potenciál čipsetu (mohly by být DDR II paměti, ale kvůli ceně nejsou). Tak díky za rady :papa

Odesláno

Ducatista: Píše se to tam nejspíš proto, že by daný chipset zvládl pracovat i s modernější pamětí, ale bůhví proč (peníze, náročnost) se tehdy rozhodli zakomponovat tam DDR1.

DDR \"verze\" pamětí nejsou zpětně kompatibilní, bohužel. Sám s tím teď bojuji; chtěl bych rozšířit RAM na svém PC, ale 8 GB DDR2 je poměrně drahá sranda, zatímco v DDR3 tato kapacita není problém… což je mi k ničemu, protože DDR3 moje základní deska neumí. :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...