Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, dneska jsem sundal prasklý kroužek ABS na předním kole. Byl hodně volný a už poškozoval čidlo. Na netu jsem našel ke koupi kroužek nový. Nenapsal byste mi prosím někdo postup výměny krok po kroku a jakej né úplně běžnej vercajk budu potřebovat? Díkes

Zdraví Zbýňa

Odesláno

Ten kroužek je tam nalisovaný - naražený, takže budeš potřebovat něco, čím jej narazíš. Není od věci dosedací plochu na kloubu poloosy očistit, náběh k ní zbavit hran, vrypů, nečistot, lehce namáznout, a kroužek před montáží nechat nahřát v troubě (pak ale nezapomeň pořádné rukavice a kleště).

Odesláno
Ten kroužek je tam nalisovaný - naražený, takže budeš potřebovat něco, čím jej narazíš. Není od věci dosedací plochu na kloubu poloosy očistit, náběh k ní zbavit hran, vrypů, nečistot, lehce namáznout, a kroužek před montáží nechat nahřát v troubě (pak ale nezapomeň pořádné rukavice a kleště).

Jasný, tuhle část montáže si ještě dovedu po strojařsku představit. Myslel jsem spíš tu část co předchází samotný montáži kroužku. Tj. demontáž brzd. třmenu, kotouče, těhlice. Co demontovat a jak , budu potřebovat momenťák? Bude potřeba potom dělat geometrii? Mažou se šrouby a čepy vazelínou? A zajišťují se závity třeba lepením? Díkes

Odesláno

OK.

Dokud auto stojí na kolech, povol matici poloosy (klíč 35). Pak to zvedni, sundej kolo, odšroubuj matici spoje těhlice (spodního čepu) s ramenem, rameno sraž (stlač dolů tyčí), když to vyhákneš, jde těhlice odklonit a vystrčit z ní konec poloosy. Kotouč ani brzdy sundavat nemusíš. Pokud to je levá poloosa, v případě povysunutí z převodovky ti vyteče převodový olej, u pravé to drží na ložisko. Kroužek se dá narazit na autě, pak nemusíš vypouštět ten převodový olej, ale je to větší opruz na manipulaci. Zpětná montáž opačným postupem :)

Odesláno
OK.

Dokud auto stojí na kolech, povol matici poloosy (klíč 35). Pak to zvedni, sundej kolo, odšroubuj matici spoje těhlice (spodního čepu) s ramenem, rameno sraž (stlač dolů tyčí), když to vyhákneš, jde těhlice odklonit a vystrčit z ní konec poloosy. Kotouč ani brzdy sundavat nemusíš. Pokud to je levá poloosa, v případě povysunutí z převodovky ti vyteče převodový olej, u pravé to drží na ložisko. Kroužek se dá narazit na autě, pak nemusíš vypouštět ten převodový olej, ale je to větší opruz na manipulaci. Zpětná montáž opačným postupem :)

Paráda, díkes. Takže geometrie není potom potřeba. Dotažení matice poloosy nemusí byýt momenťákem? Závity se předpokládám při montáži mažou. Je to levá poloosa, takže si mám pohlídat aby se mi nepovytahla.

Odesláno

Je tam předepsaný moment, z hlavy nevím, poměrně velký. Závity se nemažou, spodní na uchycení čepu k rameni je samojistná, matice poloosy je jištěna korunkou a závlačkou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...