Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, hledal jsem nějaké díly na auto a v hodně e-shopech mají na výběr motory 1.6 s výkony 64, 65, 66, 68 a dokonce 80 kw. Ty motory s 80 kw fakt byly nebo má někdo zmatek v koních a kilowattech? Jestli ano, tak čím se ty jednotlivé motory liší? Nebylo by to špatné hodit jinou hlavu a mít o 15kw více :) Díky

Odesláno

no 1.6tky jsou ve dvou konstrukcnich typech, XU5 (1580ccm) a TU5 (1587ccm), u tech typu TU ve verzi 16V jsou vykony i pres 80kw, motory XU byly vykonove kolem tech 65kw

Odesláno

Zajímavé. Jsou ty motory záměnné? Docela by se mi to líbilo. Koukám, že ty TU mají větší objem, takže budou asi i bloky jiné, což? Myslím, že i z hlediska legalizace by to nebyl problém že? Pořád by to byla 1.6 a motor by se vymazal z TP jako náhradní díl.

Odesláno

Ferry..ta TU5 16v je ze 106ky S16 ne?

jinak co jsem se díval do knížky tak 1.6ky jsou dvě 65kw a 68kw, rozdíl v nich je, že 65kw má katalyzator, kdežto 68kw ho nemá.

Odesláno

Motor TU jsem ve 405 viděl jen jeden a to byla 1.4 55kW jednobod. U XU 1.6 existovala hromada variací. Ať už karbec, jednobodový vstřik, nebo čtyřbod. Pak se to ještě lišilo použitim katalizatoru, systémem řízení vstřikování atd...

Odesláno

tak ako pise mef... 405 predface bola 65kw so vstrekovanim od magnetii marelli myslim a karburator.. po facelifte uz karburator nebol...

najsilnejsia 1,6 (XU) bola cca 85kw a davala sa do 205 gti popripade do cabria...

Odesláno

tu 1.6ku s 83kW XU5JA stvoříš jednoduše, vemeš spodek z obyčejný 1.6 XU5J (76kW) a dáš na ní hlavu z XU9JA nebo XU9JAZ ( má větší ventily a jinou vačku, větší kanály a trochu větší kompresi)

Odesláno

skor by som povedal, ze ten 83kw bol az po facelifte.... ked so msa o tie motory tak pred 5 rokmi zaujimal, boli vacsinou v cabriach, a stale ich bolo podstatne menej ako 76kw

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...