Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všetkým.

Slušnosť káže predstaviť sa, tak som sa rozhodol svoj prvý príspevok vložiť do tejto sekcie a napísať pár úvodných slov.

Všetko to začalo predajom môjho predošlého auta, inak prvého auta vôbec.

Bol to cukrík, ale čas a predošlí majitelia sa podpísali pod jeho stav, ktorý som už nedokázal ďalej spravovať, tak som sa rozhodol, že pôjde z domu, resp. z garáže...

http://fiat-brava.hicotech.sk/index.php

Noa keď už spomínam garáž, tak spomeniem, že to bol jeden z hlavných dôvodov, prečo som do nej v piatok zatvoril práve leva.

Keďže prvé bolo predané, rozmýšľal som, čo druhé zohnať. Na auto som si zvykol, jednak kvôli práci, ale aj kvôli zábave, výletom, povinnostiam a pod.

Vravím si, keď už mám tú garáž (mimochodom iba pol roka), jazdím 90% len v meste a okrese, som single, tak kúpim benziňák, na ktorom som v živote nejazdil (naposledy asi v autoškole:)).

OK teda. Keď zmena, tak poriadna - kúpim si kabrio:aut

Lenže aké?! :myslim ......

No predsa pekné, minimálne štvormiestne, maximálne 15 ročné a s dostupnosťou dielov.

Strýčko Gúgl mi našepkali: „Synak, pre Teba je ideálna 306-ka predsa” smile-zmurk.gif

Noa už to išlo... pár týždňov som sledoval weby autovia.sk, autobazar.eu, bazos.sk, bazos.cz, autoscout24, mobile.de, zomoto.nl, marktplaats.nl a rôzne iné.

Až som si urobil zoznam pár kúskov, sadol do auta (ako spolujazdec) a hybaj ho na výlet.

Najlepšia ponuka bola v Jičíne, odkiaľ som si auťák doviezol.

Nieje to TOP stav, veľa roboty ma čaká na ňom urobiť, ale motor je OK, takže sa veľmi teším z kúpy.

Fotiek zatiaľ veľa nemám, tak len zopár pre začiatok.

Technické info: Rok výroby: neurčený (1. evidencia 12/2001), motor 1.6i, 72kw, stupeň výbavy neviem, ale kožu, klímu, tempomat nemám. Zato sú tam 4 bagy, zrkadlá, okná aj strecha v elektrike, cd-rádio, centrál s do a zatiaľ neviem nič viac. Yo a kilometre sú hádam poctivé - 132.000km, motor a introš tomu napovedajú..

9ce110eaaf0259f32de8fc9c86e1b6629e75da651a0329dd.jpg 83afeb2d1e3398c6572c3a7cb820eaa54f75ce6d35eac2a9.jpg cdd30d2abf5251854b30b4397ca7b607970523ecde404316.jpg e0f361e43585def76d6a6fc37257cdef7b52cf7f0ae47427.jpg 19ff6ab863ddbf56d3c2265a499da79dd744939904fd9dc0.jpg

[upravil dne 4/5/14 18:04 od dheko]

[upravil dne 4/5/14 18:39 od dheko]

Odesláno

Či sa to oplatí, záleží ako sa na to dívaš. Stálo dve bankovky :D

Hlavne kvôli karosérií, ktorá nutne potrebuje celolak a gumené tesnenia okolo okna a dverí. Ostatné je v super stave. Strecha tesná, napružená, bez kúska hrdze, okno potrebuje vymeniť, introš je zachovalý, nevysedený, motor vyzerá byť tiež vo výbornej kondícií..

Ale mám ho len od piatka, najprv treba doklady, potom servis a až potom rozborku:)

Odesláno

Diky moc chlapi..

Ako si mám vysvetliť rok výroby? Podľa VIN je to rok 2003, ale 1. registrácia je o dva roky skôr.. Kde môže byť chyba a ako zistiť presný rok výroby?

Guest bluesman
Odesláno

Ak je to u kabria tak ako u hatchbacku, mal by si mať štvormiestny kód výroby vyrazený zelenými číslicami pod kapotou niekde na karosérií, pravdepodobne pri tlmiči. Z neho už potom podľa vzorca zistíš presný mesiac a rok výroby. ;)

Inak prajem veľa zdaru, je to pekné vozítko. :)

Odesláno

Vypadá velmi dobře a rok výroby určitě není 2003, poslední rok, co se dělala 306 je myslím 2002, a to hlavně Break, zda cabrio, nejsem si jist, ale HB určitě ne.

Koukni se na skla a podle čísla orientačně určíš rok výroby, počítám, že tam bude \"1\", tedy 2001, když je registrace až v prosinci.

Máš motor 72 kW, co tu čtu, jsou na něj některé díly jiné než na 65 kW, ale snad to nebude takový problém. Ale je poznat, že máš skutečně poslední model, a to jak dle motoru, bočních lišt i \"lichého\" tachometru. Obdivuji designéra, že i na MKIII ponechal černé lišty na voze, tedy u cabria. :)

Odesláno

Vítej a celkem pěkné cabrio. Taky pokukuji po nějakém pěkném kousku na víkendy do budoucna. :) Rok výroby to bude 01. Přeji mnoho kilometrů se sluncem nad hlavou. :papa

Odesláno
Andreww - posledné modely mohli schytat novjejší 16V motor a mám za to, že táto 72KW 1.6 je práve 16v ;-). Montoval sa aj do 206

To máš pravdu, montoval se i do 206tek, ale nebyla to tahle 1.6 72kW, která je osmiventilová. Což je nástupce mého motoru 1.6 65kW typ NFZ, který se dával do posledního ročníku 306tek. 1.6 16v má 80kW a typ NFU. ;) K vidění ve 206, nejčastěji ve 3dv. provedení, Citroenu Xsara, kde jede docela slušně a dalších vozech PSA. ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...