Ares1025 Odesláno 2. květen 2014 Odesláno 2. květen 2014 Zdravím všechny, nevěděl by někdo prosím poradit ohledně opravy otevírání pátých dveří. Stále častěji se mi nepovede otevřít. Asi ten mikrospínač, slíším sice, že mechanicky funguje, cvaká, ale zámek se neotevře. (Musím změřit jestli opravdu spínač spíná elektricky.) Nemá někdo zkušenost s podobnou opravou? Kde se to tam rádo kazí? Můj problém je, že když budu chtít vyndat spínač, budu muset asi sundat to plastové madlo v kterém jsou obě kliky (i ta na okno) a světlo na SPZ. Jenže 4 šrouby co to drží jsou zarezlý a točí se celý a spíš je vylámu z toho plsatového madla než abych je odšrouboval. Nerozebíral to už někdo a neměl by pár tipů kudy do toho? Případně jestli napřed nehledat příčinu jinde než ve spínači, co jiného se tam může kazit? Díky všem Citovat
Landys75 Odesláno 2. květen 2014 Odesláno 2. květen 2014 taky se mi to občas stává, hlavně v zimě když auto déle stojí třeba 2 dny tak pak přijdu vezmu za kliku na 5.dveřích ale jen cvakne spínač a nic se neotevře, pak pomůže trošku zatlačit směrem dovnitř a dolů a jde to bez problémů, každé další otevření už je pak v pohodě, musím zkusit trošku poštelovat zámek,ale myslím že problém je v tom že se dveře jakoby \"přicucnou\" k těsnění. Takže zkus mrknout na ten zámek a trošku ho posunout směrem dozadu, stačí pár mm. Pokud ´by to byl mikrospínač, tak by podle mě ani necvaknul. Citovat
ChouLu Odesláno 2. květen 2014 Odesláno 2. květen 2014 Zaoxidovaný konektor spínače, KO spínač a nebo zlomené káble v průchodce... Citovat
Ares1025 Odesláno 3. květen 2014 Autor Odesláno 3. květen 2014 Ahoj, díky za tipy .. Kontakty na spínači už jsem měl rozebrané, čistil jsem je a prostříkl. Po tom jsem to asi třicetkrát za sebou behem dne otevřel bez problémů. Přes noc druhý den už to zas nešlo. Zkusím spínač proměřit zda spíná. A kabely se asi budou stopovat zle. Nemáš prosím zkušenost, jestli jde ten spíbač dostat ven vnitřkem, bez sundýní toho plastového madla ... ? Případmně které dráty a kam až skoumat? Díky ... m. Citovat
bufator Odesláno 26. prosinec 2014 Odesláno 26. prosinec 2014 tady mas odpověd z manuálu. Možna ti to pomuže. ZAMYKÁNÍ / ODEMYKÁNÍ ZAVAZADLOVÉHO PROSTORU A ZADNÍHO OKNA (206 SW) Není možné otevřít současně zavazadlový prostor a zadní okno. Bez centrálního zamykání Zamknutí nebo odemknutí zavazadlového prostoru a zadního okna se provádí prostřednictvím zámku dveří řidiče. Když je zadní okno zavřené, zavazadlový prostor otevřete ovladačem A a nadzvedněte výklopné dveře. Když je zavřený zavazadlový prostor, zadní okno otevřete ovladačem B a poté okno zvedněte s pomocí ramena stěrače (umístění C). S centrálním zamykáním Zavazadlový prostor se zamyká a odemyká současně s dveřmi. Když je zadní okno zavřené, zavazadlový prostor otevřete ovladačem A a nadzvedněte výklopné dveře. Když je zavřený zavazadlový prostor, zadní okno otevřete dlouhým stisknutím tlačítka odemykání na dálkovém ovladači nebo ovladačem B poté okno zvedněte s pomocí ramena stěrače (umístění C). Při otevření zavazadlového prostoru nebo zadního okna se automaticky zapne osvětlení. Poznámky: zavazadlový prostor a zadní okno se při rychlosti 10 km/h automaticky zamknou a odemknou se při otevření dveří. Když je zadní stěrač v některé z poloh stírání, je možné otevřít zadní okno až na konci cyklu. Zavřete zadní okno s pomocí ramena stěrače nebo zatlačením ve středu okna. Výstraha "otevřený zavazadlový prostor/zadní okno" Motor v chodu, jestliže jsou výklopné dveře zavazadlového prostoru nebo zadní okno špatně zavřené, budete upozorněni zvukovým signálem a hlášením "Otevřený zavazadlový prostor" nebo obrázkem na vícefunkčním displeji. Za jízdy vozidla navíc bliká stropní světlo, pokud je tlačítko stropního světla v poloze "rozsvícení při otevření výklopných dveří zavazadlového prostoru nebo zadního okna". Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.