Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravím, mám peugeot 406 2,2 hdi r.v. 2004 a stává se mi že auto nejde natočit.Po odpojeni baterky asi na 5-10 minut auto normalně nastartuje. Pak třeba jezdí v pohodě 3-4 dny, zastavim a pak zas nic odpojim baterii a zas jede. Na diagnostice nic nezistili a na PC piše imobilizer fault ,tak jsem nechal udělat do klíče novy čip auto jezdilo měsíc bez problému pak zas nejelo tak jsem nechal odblokovat imobilizér auto jezdilo 14 dni v pohodě a dnes zase nejede v Peugeotu mi na diagnostice neporadily pry vše O.K. jiny mechanik na diag. mi řek že je tam pár závad ale vymazal je.Závady jsou pry airbag , imobilizer ,fap filtr ten už tam nemám je odpojen.Prosím poraďte co by to mohlo být.

Odesláno

Nejde natočit znamená co? To znamená, že motor točí, ale nenaskočí? Jaký je chod motoru? Jakože tam nejde nafta a nemá vůbec snahu chytnout? Tohle je vcelku podstatné, aby se dalo vytušit, kde je problém.

Pokud motor točí jakoby naprázdno, pak by to mohl být imobilizér, ale ten jsi - jak píšeš - vyřešil. Pak mě napadá DRV ventil (nevím, jak funguje na 2.2 HDi, často blbne na 2.0 HDi), že je prostě zavřený a nepustí naftu do motoru. Další možnost čerpadlo v nádrži (zda jej ale 2.2 HDi má, to nevím), prostě nemusí tlačit naftu a auto nechytne.

Mohl by ještě zlobit EGR ventil ... a ten FAP taky možná, kde ti ho vykuchali? Aby to bylo uděláno odborně, ne jen mechanické odstranění, ale i elektronické.

Odesláno

dělali to odborně je to i elektronicky vyřešeno i mechanicky. Mám k tomu papiry o deaktivaci FAP filtru. Jo přesně motor točí a nenaskočí baterka je nova je O.K. Naftu jestli dává to nevím nevím jak bych to zjistil ale slyším bzučet čerpadlo tak asi dává.A kde najdu ten DRV ventil a EGR přemyšlím že ho taky necham odstranit. Myslíš že po odpojení baterky se čerpadlo v nadrži jaksi spamatuje a auto pak jede.

Odesláno

S tou naftou jsem to myslel tak, zda auto \"kucká\" nebo ne. Jakmile by kuckalo, byla by tedy snaha chytnout, nafta tam půjde, ale málo.

Předpokládám, že motor točí rychle (startér je OK).

Pokud při žhavení slyšíš čerpadlo, pak tím to nejspíše nebude. Navíc čerpadlo by mělo fungovat i po celou dobu jízdy.

EGR nevím, jak by mohl zapříčinit, že auto nenastartuje, bohužel tolik technicky znalý nejsem. :(

Nicméně ten DRV se mi zdá pravděpodobný. Je to stop-ventil na vysokotlakém čerpadle a vede k němu kabel. U starších HDi (myslím tím první dvoulitry) se projevoval tím, že za jízdy přivíral, to znamená, že auto přestalo táhnout a mohlo i chcípnout. Jakmile by byl zavřený, pak nepustí naftu a auto nenastartuje. Je možné, že odpojením baterky by dostal nový elektrický impuls a uvolnil by se. :myslim

Je možné, že na něm budou nečistoty, může pomoci vyčistění. To znamená vyjmutí z čerpadla (ne příliš násilně, je na něm těsnící gumička) a vyfoukání například kompresorem.

U mě DRV ventil odešel po špatné naftě. Ta ucpávala palivový filtr a auto nechtělo jet. Něco se dostalo i do DRV a ten mi zavíral, vyčistění DRV pomohlo krátkodobě. Výměnou ventilu a čerpací stanice se problém vyřešil.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Jsem na tom podobně... poslední cca měsíc se mi rozsvěcí kontolka klíče (imobilizer) a na displeji se zobrazí hláška \"electronic igition fault\". Obvykle stačilo párkrát otočit klíčem a hláška zmizela a auto nastartovalo.

Včera jsem si s tím hrál přes půl hodiny... Dokonce se stalo, že se nezobrazila hláška a auto točilo, ale nenaskočilo. V tom okamžiku jsem zjistil, že po otočení klíčkem se nerozběhlo čerpadlo v nádrži - neslyšel jsem ho.

Nevíte někdo co s tím? Procházel jsem forum, je tu toho spousta, ale kloudné řešení žádné. Překódování klíče nepřipadá v úvahu, jelikož mám už jen jeden a kartičku jsem k tomu nedostal.

Napadá mne deaktivace imobilizéru, ale netuším, jestli je to možné provést. Mám nový model (dle mého soudu bez muxu).

Díky za rady.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...