Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

stahování střechy


Vitny

Recommended Posts

Ahoj, mám peugeot 206cc 1.6 16v a včera jsem asi po 2 měsících chtěla stáhnout střechu a nic. Postup byl následující: zatažení rolety v kufru, stáhnutí oken a odklapnuti úchytů k čelnímu sklu, ozval se signál ze všech v pořádku a pak to nastalo, stiskla sem tlačítko střechy a jen pípání, ze není něco v pořádku a střecha se ani nehla ani nic nezavrčelo, proste jen pípání.. nemel byste někdo nápad nebo radu, co s tím?? Pojistky jsme prohlídli, byla přepalena 30ka(f22) tu jsme vyměnili a stejné nic se nezměnilo,za rady budu moc ráda, Děkuji:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

206 se neprobírala, ale 307 a 306.

Nová pojistka se taky přepálila?

Laicky je možno jenom zacloumat vším možným, zda se nezasekl zámek, který má pustit střechu k pohybu (anebo ten zámek se odemyká ručně?).

Jestli je střecha na hydrauliku, tak zda se rozběhlo čerpadlo a zda je dost kapaliny.

Mmch, dej si google \"Peugeot 206 cc roof fault\", anebo \"folding roof fault\".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady jsem to už hledala a nic moc tu není, nebo aspoň ne to co by resilo Můj problém:( Pojistka se pak nepřepálila a už jsem zjistila že byla od něčeho jiného, jinak hydraulický čerpadlo se nerozbehne a kapalina by tam měla byt, jak jsem psala skončim u odháknuti střechy, potud vše funguje ale samotný pohyb či činnost střechy je nulova a zkoušela jsem do ni i zevnitř bouchat jeslí není nějak zasekla a nic, pac když jsem ji zkoušela naposled, tak byla sLaba baterie a střecha jela pomalu, ale zavřela se normalne a bez pomoci

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

detailní popis.

Dal jsem hledat peugeot 206 cc roof fault

Je otázka, i když jsi žena (minule to tady řešil muž, od Nových Zámků), jestli máš odvahu něco rozebírat.

Takže je otázka, jaká odpověď by tě uspokojila - zda \"vyhledej servis\", anebo \"rozeber a vyčisti hydraulický okruh\".

S tím borcem od Nových Zámků, jsme tady popsali za měsíc tuny příspěvků, nakonec to byl jeden koncový spínač na celkem logickém místě, který jsme tipovali, ale on to pak dal raději do servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po odháknutí a stisku tlačítka má běžet čerpadlo a má se (pomocí lanek) odháknout a zvednout kufr a zároveň odjet polička. Pak se reverzuje motor, pustí tlak do střechy a začne ji sklápět.

U tebe se motor nerozběhne, ačkoliv předtím displej (nebo tak něco) hlásil, že ruční háky byly řádně odháknuty. Je to tak? Pak je potřeba hledat, proč se motor nerozběhne - nejspíš má málo kapaliny, anebo jiná blokace.

Na videu je to zhruba od 4:00

Při řešení je potřeba jít po detailech.

[upravil dne 2.4.2014 14:18 od P607Olda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A kde přesne tam najdu tu nádobu na hydraulický olej? U toho čerpadla někde? Video se mi nahrálo do 3.40min a pak se kouslo:( o víkendu to zkusíme nějak rozebrat a podivat se na to poradne, tak snad se zadari..do servisu to dávat nechci, nedávno to bylo na diagnostice kuli škrtící klapce..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to předtím šlo neochotně, tak bych tipoval na zatuhlé čerpadlo - ale to by pak vypadla pojistka. Podle instrukční knížky bys měla zjistit, zda čerpadlo má svoji pojistku (možná u čerpadla?) a kde se kontroluje a dolévá hydraulická kapalina.

Zkus to ještě s nastartovaným motorem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S nastartoványm motorem jsem to zkoušela a nic a jak se tomu nechtělo tak byla vybita baterka pac střecha se zatáhla úplne ale okna už jen do pulky..ale ted je baterka nova tak by melo byt vše v pořádku..jinak rok je to 2002 a je to 1.6 16V benzin. Jinak Teda zkusíme rozhýbat to čerpadlo a kouknout na tu kapalinu..nejhorší je ze nemam knížku ani nic a internet přes telefon takže nic moc:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příručky pro uživatele jsou zde http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/ tedy nikoli servisní, ale běžná uživatelská.

Máš zataženou ruční brzdu?

Pokud byly splněny podmínky \"ručního odháknutí\" a displej hlásí OK, a po stisku tlačítka se čerpadlo nehýbá, tak ještě něco není splněno. Podmínka je ta ruční brzda (dočetl jsem se v manuálu), a pak je tam pojistka a asi relé. Tedy nic složitého.

Když máš slabý internet., tak to je problém. Tady je důležité získat co nejvíc informací - na zahraničních fórech budou i textové popisy poruch a řešení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Roleta je zatažena, původne jsem i myslela že je to ona, občas se mi povedlo na ni zapomenout, no jo začátky:-D, ale s tou ruční brzdou si mě dostal, to si ani neuvědomuju jestli byla nebo nebyla zatažena..jdu se hned podivat a připadne to zkusit a jestli to bude ono, tak se se picnu :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bude to nějaký čidlo.. Střecha si \"myslí\", že je něco špatně. Často bývá špatné čidlo zrovna v té roletce. Mělo by to být v kufru na levé straně, tak kde se uchytí ta roletka.. pokud je čidlo (spínač) špatný, auto si myslí, že roletka není zatažená.

Stejný princip platí pro háky ve střeše. Pokud je čidlo v háku špatné, auto si myslí, že jsou háky zamknuté.

Logika je jasná. Musí být splněna podmínka, že je zatažená roletka a odjistěné háky. Pokud selže čidlo, nemůže střecha fungovat, protože auto si myslí, že podmínka pro stažení střechy není splněna.

Pak může nastat jiný problém, že auto si myslí, že střecha je momentálně jinde, než ve skutečnosti je. Tzn - střecha je nahoře, ale auto si myslí, že je dole- tím pádem čidla vysílají jiné signály, než by měly a auto po stisknutí tlačítka pípá, že je něco špatmě. Může se to stát např při výměně baterie (osobní zkušenost)..

Pokud by jsi měla cestu do prahy,můžu se na to podívat- nic neslibuji, může to být cokoli, ale většinou je to nějaká prkotina.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri výměně baterie taky? To by mohlo byt ono pac mi odešla a davali jsme novou a muselo jsme nechat udelat diagnostiku kuli škrtící klapce,ta se taky rozhodila a auto neslo za plynem..a co s tim kdyby to bylo tou baterkou,spinace roletky a haku strechy by meli byt dobry. Roletku jsme zkouseli a jde a haky to nahlasi ze jsou odcvaknuty..ta baterk me napadla taky ale nevim, co s tim:(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, pokud je to tim, musis najit ten spinac, co brani strese v pohybu. Vecer ti sem poslu fotku ze sveho auta, ktery ten spinac by to mohl byt. Zkus se podivat do kufru na strane ridice, mel by byt v mistech, kde vyjizdi takovy ten kryt co je hned za zadnima sedackama. Ten spinac musi byt sepnuty (zmacknuty) a pak by se strecha mela pohnout.. Ale muze to byt i neco jineho. Takhle se tezko radi, kdyz to nevidim, co presne to dela.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...