Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Automatická převodovka AM6 - olej


Zdeno321

Recommended Posts

Prohledal jsem snad vše co se dalo, tak bych chtěl přidat pár informací kolem oleje.

U převodovek vyrobených do roku 2008 (emisní norma euro 4) se používá olej specifikace JWS 3309 např. Mobil ATF 3309 obj.č. 9730AF.

U převodovek po roce 2008 (euro 5) se požívá specifikace JWS 3324 obj.č. 9734 R7 (např. RAVENOL ATF T-WS Lifetime). Ohledně Ravenolu je toho docela dost napsáno na c5clubu. Prodejci olejů Ravenol hodnotili vesměs kladně. Pokud ovšem chceme to nejlepší, tak je to Tutela GI-VI.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Tak vykopeme starší téma, abychom zjistili, co se v tomhle směru změnilo :aut Našel jsem něco od Totalu: TOTAL FLUIDMATIC MV LV
Podle specifikace by to mělo sedět, ale Peugeot tam uvedený bohužel nemají:( Přijde mi to, že to bude tak trochu politika automobilky, aby měli odbyt toho jejich předraženého originálu :myslim

total_fluidmatic_mv_lv_022014_en.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

Dobrý večer. Mám dotaz. Všude se dočítám výměna po 60.000km. co si myslíte ale o výměně po koupi při údajných 230,000km.

-ANO- bude v hrozném stavu a pomůže životnosti AM6

-NE- olej je prý agresivní a mohl by po vyměně uvolnit zanešeniny( nebo jak to popsat) a ucpat a odrovnat ji.

děkuji za Vaše názory.

 

AM6 2008

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Tak moje domněnka s tím Totalem byla správná ;) Příští týden ho na GT vymění, resp. naředí (vzhledem k tomu, že se z těch 7l vypustí vždy jen 3l), tak uvidíme, jak se to projeví. Doufám, že nijak a převodovka bude fungovat stejně dobře, jako do teď :D

total-fluidmatic-mv-lv.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Ozivim staru temu, sice som to riesil uz aj v inej teme, ale pre istotu sa este opytam, nakolko tu neodporucate vymenu oleja pri stave 230 000 km.

mam v 508 2.0 Hdi, automat aisin, najazdenych cca 136 000km, auto som kupil pri 130 000 km a v automate si myslim, ze olej meneny nebol. Mam sa na to vykaslat alebo vymenit tie cca 3 litre ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Kontrola hladiny by sa mala merať pri 60 stupňoch. Na spodnej časti prevodovky sa nachádza výpustný otvor, ktorý ma v sebe malú šrúbku (vid. obrázok). Šrúba sa odšrubuje a nadbytočný olej vytečie. Keď olej prestane tiecť máš tam správne množstvo oleja.   

Menil som vo svojom aute olej v prevodovke 3x, nech sa to poriadne prečistí. Olej bol čierny a zapáchal, čo nie je dobré znamenie. Ide tam olej 3309 (jedná sa o Peugeot 407 coupé) . Vypustil som 4 - 4,5 litra oleja. Celkový objem oleja v prevodovke by mal byť 7l. 

Riešil som problém s trhaním pri prudkej akcelerácii a prekĺzovaním prevodovky z 3 na 4. Prevodovka už netrhá no prešmykovanie ešte ostalo. Potrebujem ešte prekontrolovať správne množstvo oleja kedže pôvodná šrúba na kontrolu hladiny bol zošmykaná. Musel som dať dole celý výpustný šrúb. Nalial som tam toľko oleja koľko vytieklo. Prešmykovanie môže spôsobovať údajne aj väčšie množstvo oleja. Tak uvidím čo ďalej. 

PS: Po naliatí nového oleja je treba dať všetko do pôvodného stavu. Naštartovať a prehadzovať pomaly rýchlosti. D,R,1,2,3 pokiaľ sa olej nezohreje.

20171025_102629.jpg

20171025_185818.jpg

20171025_185829.jpg

Upraveno uživatelem Igor010
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Hlasim se se zkusenosti s vymenou v Aisin tf-80sc (tj. AM6-2 v Citroenu C5, r.v. 2013). Koupil jsem 7 litru Total Fluidmatic MV LV a udelal jsem hned po sobe 2 vymeny. Vypusteny olej (najeto 140 000 km) byl hodne spinavy, ale nesmrdel. Po druhe vymene byl jsete nepatrne cistsi. Pak jsem prestavil DiagBoxem citac "opotrebeni" oleje podle mnozstvi, ktere je tam ted nove. Mam mirny pocit, ze je menic o neco hlucnejsi. Jinak prevodovka uz pred tim radila naprosto hladce a ted je to dokonale.

 

Kaja

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...