Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Bazénový koutek(úprava vody)


rocada

Recommended Posts

3kW? To je asi jako dvě menší rychlovarky... Spočítán mám startovní ohřev po napuštění asi na 200kWh - to jsou u víkendového tarifu ani ne 4 stovky. I kdybych dal za sezónu za ohřev litr, furt je mi to milejší než motat tam někam solár, nemám tam na něj vhodné místo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ohřev tam můžu mít jen 3kW, protože hlavní jistič 1x25A a na větvi 13 nebo 16A (teoreticky bych tam mohl dát větší, ale 80m CYKY 3x2,5 je na hraně i těch 16). Jinak ten navíc ohřev už je prodaný. Naopak jsem téměř rozhodnut koupit takové to stanové zastřešení - hlavně aby se to dalo zavřít, když u toho nikdo nebude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zdar bazénisti,

tak jak to jde? Především, měl bych tu navíc a zbytečné jedny nové nepoužité koutové výplně pro bazén o průměru 4,6m, kdyby někdo chtěl - http://www.olmar.cz/produkty_vypln_paty_bazenu.php

Důvod je jednoduchý, nakonec jsem rezignoval na ten větší, hned jak došel jsem jej prodal dál a dnes si dovezl použité Azuro 3,6m, ke kterému jsem objednal kouty nové... Takže moje výsledná konfigurace bude: Azuro 3,6m zapuštěný asi 20-30cm, filtrace Krystal Clear 4m3/h s 12kg písku, a el. ohřev Bestway 3kW. Na solár kašlu, nemám na něj místo, radši jsem tam vysázel rybízy... Ještě si trochu lámu hlavu nad tím snížením výšky, jestli ho o těch cca 15-20cm říznout dole flexou, aby tam stačilo i malé dítko. Zalemované to je, na to jsem dnes při rozebírání koukal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak me dnes přišla koutova výplň tak mám vše připravené...

Ja bych to nerezal jak psal Peta,stejně na děcka

musím dávat pozor tak jako tak když jsou v bazenu a pak bych se bal koroze....

Chci se zeptat použiva někdo z vas dávkovac tekutého chloru?

Docela o tom uvažuju.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono nejde jen o mé dítko, taky o všechny sousedy, většinou v tom bude naložená celá dětská banda... A je právě otázka, zda jim to nechat i na brouzdání a cachtání, nebo jestli bude hloubka taková, že stačí jen na špičkách. Taky uvidím podle toho, až to rozmotám a důkladně prohlídnu, tenhle bazén jsem sehnal použitý, je asi 8 let starý a byl těch 10-20cm zakopaný. Od pohledu to dole zrezlé nebylo, když jsem jej vyndaval a rozmontovával, ale uvidím, až to prohlídnu pořádně. A když ho uříznu, ušetřím 8 stovek na fólii (kterou budu kupovat novou) :D

 

Jináč s filtrací a úpravou: používá někdo místo písku tohle? http://www.bazenyshop.cz/naplne-do-piskovych-filtraci/laguna-aqua-filter-25kg 

A co do chemie, místo chlorového cyklu tohle? http://www.bazenyshop.cz/bezchlorova-dezinfekce-bazenove-vody/ 

Upraveno uživatelem oddie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tu sragoru místo písku využívám oproti písku je ze se neobrusuje,stačí jen vyprat,soused ji ma už as 3roky a je to ok....

S tou hloubkou to řešim též,tenhle rok to udelam ze nasávání do filtrace pres vratnou trysku avracecka do bazénu pres skimer příští rok už melej vyroste tak nechal hladinu normálně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem to trochu prohlížel, tak na spodku toho plechu pás cca 5cm, co byl zahrnutý pískem, co tvořil ten "kout", je trochu orezlý. Nijak zvlášť, jen povrchově, ale je. Plus teda jsem koukal s metrem, jak by to vycházelo, výška plechu je 106 cm, hladina min. 86 cm, kdybych to uřízl o 16cm, aby to vyšlo na tu nižší plachtu z Orlanda, byla by hladina min. 70cm, což by měl ten menší akorát po bradu.

 

Jinak ještě poznatek k těm koutům, předchozí majitelé měli vytvořený ze štukového písku, vydrželo jim to, fólie s pár lepeními vydržela asi 7 let, nicméně ten písek v koutech slehl, bylo to patrné při rozebírání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Tak už mi konečně stoji,dnes az natece voda,namontuju trysku a skimer,vrchní listu a je hotovo....

Akorát se mi na 2 místech rozjela ta spodní lišta, všimnul jde si toho když bylo napuštěno cca 25cm vody,jinak koutova výplň super,jak prace s ni tak funkčnost,ještě koupit chemii a mužem se cachtat...

post-23413-0-87903800-1465378549_thumb.j

post-23413-0-13178800-1465378607_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak bazén stojí, napustil jsem jej těsně pod díru pro skimmer, na ten už jsem neměl morál.... tak snad v tejdnu.

Nakonec jsem to tedy skutečně uřízl na výšku 90cm, šlo to v pohodě, udělal jsem čáru lihovou fixou pomocí přípravku ze dvou prkýnek, kterým jsem jel po té hraně, a pak následovalo asi čtvrt hodinky řezání (s pauzama).

Jinak koutové výplně super, zvládne je poskládat i malé děcko :)

bazen_vyplne.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím bazénisty,

posílám jenom pro inspiraci, co jsem vybudoval vloni já u domu.

Přiznávám - jsem zapřísáhlý anti-bazénista :), mám bohaté zkušenosti s gumovými, zpola zapuštěnými a dalšími variantami bazénů, které se vyskytují v rámci rodinných usedlostí, nicméně já jsem vybudoval koupací jezírko... ;) Oproti bazénům má několik odlišností, třeba tu, že v zimě na ní dědka bruslí, letos se koupeme od dubna. A taky se nepoužívá chemie, voda je čistá a krásně voní, údržba velmi snadná. 

Kdyby chtěl někdo více info, ozvěte se.

J.

IMG_20160521_113922.jpg

IMG_20160103_110129.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 21. 6. 2016 at 17:12, punkac napsal:

tot plánují rodiče na chalupě, ale zatím v díře roste rákosí, kde dělají chybu? Díky za rady, které jim předám

Tak to neporadím, moje jezírko je vybudované do slova na zelené louce, první den výkop bagříkem, druhý den natažení sady fólií + instalace technologie - čerpadlo a filtrace a začínání napouštění vody, třetí a čtvrtý den okolní úpravy (kačírek, valouny, kamenické práce - schody, "vodopád" z filtrace). Objem vody je cca 80 kubíků, velikost fólie 10x15m, v reálu vodní plocha cca 7x12m.

Zase taková sranda udržet koupatelnou vodu to není, musí být správně dimenzovaná fitrace, bez ní se z jezírka stává do několika týdnů zelená stoka, obzvláště pokud osadíte rybami - ty nemám, zato mám asi 1000 pulců, různé druhy potápek a denně se osvěží i hejna včel a vlaštovek ;). Varianty jsou ve kvalitní filtraci "umělé", nebo kořenová čistička, na kterou musí být ale dostatečný prostor, aby to mělo šanci fungovat, v reálu jsem viděl jednu funkční a asi 10 nefunkčních... Já zvolil variantu výkonné umělé filtrace s UV lampou v kombinaci s bahenními rostlinami vysazenými po okraji jezírka. No a samozřejmě je třeba se o filtraci starat, živit to správnými bakteriemi, což je "jenom" otázka peněz. Funguje tady pár dobrých firem, kde ochotně a rádi poradí, pokud by měl někdo zájem, napište, doporučím, asi je nemístné tady dělat reklamu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...