Mišak Odesláno 17. březen 2014 Sdílet Odesláno 17. březen 2014 Tak jsem se po dlouhé době rozhoupal a zkusil uvařit pivo ze surovin:D:D Jelikož jsem neměl žadnou zkušenost, ale řekl jsem si když už tak už, tak hrrrr na něj a uvaříme hned 25L:D:D Načetl jsem na netu informace a ze soboty na neděli začal vařit. Ano sobota se prolila do neděle:D Začal jsem v 20:10 v sobotu a končil 3:30 v neděli:) Jelikož sporák nebyl tak výkoný jak jsem čekal tak při chmelovaru se mi odpařilo víc vody než jsem chtěl a zřejmně ani ve vyslazovaní jsem nebyl uplně uspěšný vysledek je 16L 13-ctky. Vařil jsem radoby infuzně 52°C, 62°C, 72°C, 78°C Slad: 2kg Český, 2Kg Mnichovský, 0,5Kg Karamel Kvasnice: Danstar Nottingham Teď kvasím tak uvidíme jak to dopadne, ale myslím že to nebude zlé:D Určitě dám vědět jak to dopadlo jen už teď vím že v kuchyni podruhé vařit nebudu....Už teď jsem měl co dělat abych se ubránil manželce:D:D:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mišak Odesláno 17. březen 2014 Autor Sdílet Odesláno 17. březen 2014 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mišak Odesláno 17. březen 2014 Autor Sdílet Odesláno 17. březen 2014 ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mišak Odesláno 17. březen 2014 Autor Sdílet Odesláno 17. březen 2014 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeny Odesláno 18. březen 2014 Sdílet Odesláno 18. březen 2014 Ahoj, to jsi nevařil rádoby infúzně, vařil jsi ukázkovou vícestupňovou infuzí. Výsledek bude určitě fajn. Jaký jsi použil chmele a v kolika minutách varu jsi ho přidával? Doporučuju příště provádět chmelovar s poklicí částečně přes hrnec, bude menší odpar. Toho sladu je na výsledné množství 25l piva málo. Běžně se počítá 1 kg sladu na 5 l 12°piva (1048 OG) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rgot Odesláno 18. březen 2014 Sdílet Odesláno 18. březen 2014 Mišak.. máš hodně tolerantní manželku...kdysi dávno když jsme to dělali jsem měl bohužel všude stejnej binec...jo koukám po tomto..je to sice dost korun, ale na rozdíl od kvasnicovýho se zde s tím dá čarovat... http://www.homebreving.cz/index.php?route=product/product&path=104&product_id=329 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mišak Odesláno 18. březen 2014 Autor Sdílet Odesláno 18. březen 2014 Tak Páni kolegové pivovarníci má první várka nebude asi idealní dnes jsem ji stočil do flašek, protože cukr spadl na 4% to znamená že kvašení proběhlo za 2,5 dne. Možné důvody: 1,: Dal jsem příliš velké množství kvasnic obsah sáčku je až na 23L tak jestli mých 16l nebylo málo;) 2,: Teplota byla myslím v pořádku kvasil jsem při 18°C v návodu u kvasíků pišou až do 21°C No nehážu flintu do žita, zkusím uvařit znova.Jestli klapne lednice vykvasím spodně. Jen už nebudu vařit v kuchyni:D:D Mam slíbený pařák od kolegi, tak to spáchám v garaži. Jeny: chmelil jsem žatecký červeňák 15g, po 45 min Sládek 30g a 15 min před koncem Sládek 15g Jinak stím sypaním, použil jsem recept co jsem našel jen přidal víc karamelu a ubral plzeň a mnichov. Nemáš nějaké tvé odzkoušené sypaní, ktere bych mohl vyzkoušet? Rgot:Sestava super budu muset začít šetřit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeny Odesláno 20. březen 2014 Sdílet Odesláno 20. březen 2014 Ta sestava je předražená jako blázen. Jediný co je na tom pěkný, je ten šrotovník. Já mam jako šrotovník mlýnek na mák, hrubost mletí si nastavuju podložkama, násypku jsem si udělal z petky, další fáze je si na soustruhu nechat udělat mezikus a budu ho pohánět aku vrtačkou. Jako varnou nádobu mám zavařovací hrnec, je smaltovaný, lepší by byl nerezový, jako v tý sestavě, ale na druhou stranu mě stál myslím 1700. Mišák: zatím jsem all grain vařil jenom: Ordinary bitter (svrchně kvašené, anglické chmele, stupňovitost má být maximálně 10°) Oatmeal stout (tmavé až černé svrchně kvašené, přídavek ovesných vloček) Rye beer (sypání 10 - 30% žitného sladu, americký chmel cascade) potom jsem vařil ležák infúzně zakvašený spodními kvasnicemi W34/70 a ještě jsem dělal na Vánoce, Christmas Ale, kam jsem dával vanilkový lusk a skořici (bylo to fajn, ale je třeba to vypít relativně rychle) Jinak se koukni na tento odkaz, je to server, kam dávají ostatní homebreweři své recepty, jsou tam ale sem tam odlišnosti ve stylech. http://www.brewtoad.com/ Postup: kliknout na žbá v levém horním rohu, dát all recipes poté types: all grain a následně si v styles vybrat styl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Medvěd Odesláno 20. březen 2014 Sdílet Odesláno 20. březen 2014 Takhle vypadá pivovar u nás v práci [upravil dne 20/3/2014 10:14 od Medvěd] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarouš307 Odesláno 20. březen 2014 Sdílet Odesláno 20. březen 2014 Ty jo Medvěde, kde to makáš , To je krásná varna, ta by se mi domu taky hodila. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeny Odesláno 31. březen 2014 Sdílet Odesláno 31. březen 2014 Medvěd: Kde že to pracuješ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mišak Odesláno 1. duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 1. duben 2014 Dnes proběhla degustace navařeného pivíčka abychom věděli zdali se nekazí(14ležení). V lednici kde pivečko leží mam kolem 3-4°C, nalil jsem první pivko ochutnal a byl hodně zklamaný pivo nijaké chutnalo hodně po ovoci žadna pěna....Vzal jsem zbytek petky domů a nechal ohřát. A světe div se pivečko mnohem lepší než první, ovocný nádech se schoval i velmi málo pěnilo a chuťově zajímavé. Při dalším vaření přidám sladu pohlídám zbytkový cukr a stočím dříve a myslím že uspěch zaručen:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mišak Odesláno 12. květen 2014 Autor Sdílet Odesláno 12. květen 2014 Trochu nám to tady spí V sobotu opět proběhlo vaření tentokráte černé skoro 12ctky:super Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mišak Odesláno 12. květen 2014 Autor Sdílet Odesláno 12. květen 2014 pěna jak od zmrzlináře;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Medvěd Odesláno 5. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 5. prosinec 2014 (upraveno) Když už se tu debatí o pivu - o tomhle http://www.regionalninoviny.cz/detail.php?kraj=jck&okres=CBU&zid=1396441712&tid=1205669376 mi vyprávěl rektor cestou do Brna a docela by mně ten pivní koňak zajímal. Zkoušel ho už někdo??? http://budejovice.idnes.cz/budvar-uvedl-unikatni-pivo-b-cryo-dld-/budejovice-zpravy.aspx?c=A141112_130429_budejovice-zpravy_khrA náš Budvar už ho zamozřejmě koštoval - https://www.facebook.com/video.php?v=10205132077209933 / https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205132215693395&l=208ffc4c22 Upraveno 5. prosinec 2014 uživatelem Medvěd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oddie Odesláno 5. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 5. prosinec 2014 Pivní koňak, to je jen chytře zvolený reklamní výkřik, aby se na to lidi nachytali a pamatovali si to. Jinak takový speciál není zas tak zvláštní, některé malé pivovary je dělají už dávno, i silnější. Takový Vánoční speciál ze Strahova... už se těším Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Medvěd Odesláno 5. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 5. prosinec 2014 Oddie - jak jsem postřehl z vyprávění, nejde "jen" o pivní speciál, ale jedná se nějak o potřebu podávat ho hluboce zamražený a točit si do sklenek v podstatě pivní extrakt.V Praze by to měli mít U Medvídků, až ozkouším, dám vědět.http://www.pivnici.cz/clanek/dojmy-z-budvaru-b-cryo/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oddie Odesláno 5. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 5. prosinec 2014 To je ale něco jiného než ten "koňak", co jsi linkoval výše. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Medvěd Odesláno 5. prosinec 2014 Sdílet Odesláno 5. prosinec 2014 No rektor hovořil o koňaku a že to podávali zamražený ....jak říkám, chystám se to ochutnat a pak poreferuju zda to za těch několik stovek stálo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mišak Odesláno 23. květen 2015 Autor Sdílet Odesláno 23. květen 2015 Krásná sobota ideální pro vaření pivíčka :-D trošku jsem vylepšil technologii takže vařím várky kolem 50l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.