Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ojetý 307 sw

Recommended Posts

Návštěvník
Odesláno

Mám v plánu koupit 307 sw 2.0 HDi 80kw z roku 2004, 128000km, pravidelný servis. Je zde něco, čemu bych měl při koupi tohoto modelu věnovat zvýšenou pozornost?

Odesláno

1. prověrka historie (km) dle VIN - 10 letý diesel s nájezdem 128tis je krajně nepravděpodobný úkaz, takové auto je jedno z tisíce.

2. kontrola, zda není bourané a zmatlané

3. ideálně zkušební jízda zahrnující dálniční kopec, do stoupání plný plyn a držet, ani po minutě plného plynu nesmí spadnout do nouzáku.

Víc jako laik asi nezjistíš, doporučuju prohlídku ještě v servisu.

Návštěvník
Odesláno

Usuzuji z toho, že má poctivě vedenou servisní knížku a má od roku 2006 do roku 2013 celkem 12 záznamů stavu tachometru u Cebie a je to poměrně pravidelný graf. Dále má zachovalý interiér včetně sedaček, pedálů apod. 300000km by se na interiéru určitě projevilo. Mimochodem momentálně vlastním vůz z roku 2006 a ten má najeto 68500km a vážně není stočený. Z toho plyne že opravdu existují auta s malým nájezdem. Když to vezmu podle sebe, tak používám auto denně po městě, občas zajedu někam dál, prostě běžné užívání a víc než 15000 za rok nedám.

Nevím, do jaké míry jsou záznamy Cebie věrohodné, ale jelikož jde o placenou službu, tak si myslím, že věrohodné jsou.

[upravil dne 3/3/14 15:26 od Kaplan007]

Odesláno

A do roku 2006 se dělo co, když je to auto z roku 2004? Záznamy u Cebie jsou u dovozů k smíchu, taky jsem tu měl auto, co začínalo u Cebie v r.2007 záznamem 120tis km, r.v. byl 2001 a už v roce 2002 mělo na záručné opravě záznam 55tis km. A že něco poznáš na na interiéru? Dával jsem pryč auto s reálnými 300tis km, které by na to 100 šlo klidně stočit taky.

Návštěvník
Odesláno

Ano, taky máme po tchánovi Fiestu z roku 97 a ta má najeto cca 60 000km. Cebie je k prdu to je jasný, ale zas není nereálný koupit auto s tímhle nájezdem.

Minulý týden se tady prodala P307 htb taky Hdi z roku 2006 měla něco těsně pod 80 000. Jasná historie, majitel z HB, nákup v HB, servis pouze v HB v Peugeotu, poté v Citroenu když Peugeota zrušili.

[upravil dne 3/3/14 15:34 od kirkiz]

Návštěvník
Odesláno

Tak se tedy rozepíšu dál:

Auto bylo koupeno 20.11.2004 v Auto Veleslavín Car (autorizovaný peugeot).

8.6.2005 zde byla proveden záruční servis při nájezdu 4000 km podle servisky (tento záznam není v Cebii).

Dále se záznamy v servisce od 6.9.2006 v podstatě shodují se záznamy v Cebii až do června 2013, kde je poslední záznam 122000 km. Auto bylo servisováno tam, kde bylo koupeno V servisce samozřejmě nejsou technické kontroly, které v Cebii uvedené jsou.

Pravděpodobnost, že je tohle auto drasticky stočené je podle mého názoru malá. Ikdyž mě tu bude určitě spoustu lidí přesvědčovat o opaku. Nicméně to není téma, na které jsem se původně ptal.

Odesláno

Ano, v tom případě se na to dá celkem spolehnout, ono je celkem jedno, jesti to bude mít o 50 víc, to absolutně nehraje roli. Odpověď na to, na co ses ptal, máš hned v druhém příspěvku, jestli sis nevšiml.

Návštěvník
Odesláno

Ale jo, všiml. Jen jsem měl ptřebu se vyjádřit k těm najetým km :) Fakt teda je, že takových aut je málo. Vybíral jsem původně asi ze 70 inzerátů a jen 2 měli servisku a pravidelné záznamy v Cebii. Ostatním buď serviska chyběla, nebo to byly dovozy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...