PítrR Odesláno 2. březen 2014 Odesláno 2. březen 2014 Dne 3.3. 2014 je to dvacet let kdy zemřel Čech, básník, zpěvák Karel Kryl. Vzpomeňte. Citovat
Holland Odesláno 3. březen 2014 Odesláno 3. březen 2014 Kryla rád poslouchám-čest jeho památce:super Citovat
Goldinka Odesláno 3. březen 2014 Odesláno 3. březen 2014 Vzpomněla jsem si na něj včera. V albertu hráli jednu jeho písničku, bohužel hrozně zprasenou, protože nějaký rádoby umělec přišel s tim, že z toho udělá skvělou tuc tuc pecku. Bylo mi až líto, že to takhle zprznil.... Citovat
Guest StibTo Odesláno 3. březen 2014 Odesláno 3. březen 2014 A co teprv nácek Landa a jeho chladný kalkul s \"Morituri Te Salutant\" že ? Citovat
Medvěd Odesláno 3. březen 2014 Odesláno 3. březen 2014 Děkuji StibTo za vyjádření překvapivě shodného názoru Citovat
koblih69 Odesláno 3. březen 2014 Odesláno 3. březen 2014 Landu bych asi vůbec nekomentoval... to jsi myslím StibTo vystih... Kryla jsem zažil na koncertě na živo, měl po revoluci pár koncertů s Nohavicou. Chlastali teda 1. ligu - na pódium nastoupili s kartonem vína, protože jak řekli \"pivo došlo\" a ve vyšších polohách se jim lámal hlas, ale to tehdy tak nějak nevadilo. Kryl je do určité míry symbol kusu mýho života. Nevím jeslti může (mimo pamětníků) ještě dneska zaujmout, ale u nás to tak bylo... Citovat
Guest StibTo Odesláno 3. březen 2014 Odesláno 3. březen 2014 já pana Kryla bohužel nezažil resp byl jsem ještě moc malý pívo na to abych ho ocenil Ale je super, že legenda žije dál Citovat
odee Odesláno 3. březen 2014 Odesláno 3. březen 2014 Koblížku: odpověď na Tvou otázku je: ANO, může zaujmout i lidi mimo pamětníků, jsem stejně jako StibTo, generace, která rozum pobrala (zatím ne všichni) až značně po revoluci a stejně mám spoustu známých v mém věku, kteří jeho tvorbu rádi poslouchají a obdivují. Citovat
Medvěd Odesláno 3. březen 2014 Odesláno 3. březen 2014 Včera jsem postřehl informaci o tom, že nějaká skupina hraje Krylovo písničky v doprovodu harfy a podobných krásných nástrojů. Celkem bych na jejich koncert i zašel http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultura/240816-nove-ukrylovane-pisne-s-harfou-a-klarinetem/ [upravil dne 3/3/2014 11:41 od Medvěd] Citovat
Goldinka Odesláno 3. březen 2014 Odesláno 3. březen 2014 Mě od Kryla a i od jiných té doby, mamka doma často zpívala a i na táborech jsme měli hodně jejich písniček v repertoáru musim říct, že postupem času, kdy jsem si prošla láskou k různým hudebním žánrům, jsou právě ty písničky, který mi mamka zpívala, pro mě ty nejhezčí. Učim se je na kytaru, hodně sem toho od Kryla zvládla i na flétnu... To co se hraje dneska, no nebo spíš to jak se dneska prasej tyhle krásný písničky, protože \"umělci\" nemají na to, aby vymysleli něco vlastního... To mě hodně mrzí, a vůbec se mi to nelíbí. Citovat
koblih69 Odesláno 3. březen 2014 Odesláno 3. březen 2014 Koblížku: odpověď na Tvou otázku je: ANO, může zaujmout i lidi mimo pamětníků, jsem stejně jako StibTo, generace, která rozum pobrala (zatím ne všichni) až značně po revoluci a stejně mám spoustu známých v mém věku, kteří jeho tvorbu rádi poslouchají a obdivují. Super. Já už to prostě posoudit neumím, ale rád to slyším. Citovat
Radka S. Odesláno 3. březen 2014 Odesláno 3. březen 2014 škoda ho, jeho písničky jsou nadčasové Citovat
punkac Odesláno 3. březen 2014 Odesláno 3. březen 2014 Poslouchám dodnes, mám všechna alba nejradši mám Zkouška dospělosti Citovat
hardhouse.trip Odesláno 3. březen 2014 Odesláno 3. březen 2014 Goldi & Stib: souhlasím taky...mám všechny alba, jeho texty jsou nezapomenutelný, a je škoda že pár oněch \"umělců\" to zvládlo takhle do*ebat... Citovat
Holland Odesláno 5. březen 2014 Odesláno 5. březen 2014 Karel měl velmi dobrý čich:super Demokracie Demokracie rozkvétá byť s kosmetickou vadou Ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou /: Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce A z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce :/ Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky Brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky /: Farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky My nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky :/ Demokracie zavládla, zpívá nám Gott a Walda Zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda /: Král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem Pod střechou jedný partaje se u koryta sejdem :/ Demokracie pánuje od Aše po Humenné Samet i něha v pánu je a zuby vylomenné /: Dali nám nové postroje a ač nás chomout pálí Zaujímáme postoje místo, abychom stáli :/ Demokracie dozrává do žaludečních vředů Bez poctivosti bez práva a hlavně bez ohledů A je to mýlka soukromá snad optického klamu Že místo srdce břicho má A místo duše tlamu Citovat
regius Odesláno 6. březen 2014 Odesláno 6. březen 2014 Já v 89roku v době demonstrací jel s kámošem do Prahy to omrknout ale raděj jsme šli na pivo a najednou si k nám přisedl pán s kytarou a jednou paní ( že nevíte kdo to byl?) Hned jsem použil tácek pod pivem:D Citovat
regius Odesláno 6. březen 2014 Odesláno 6. březen 2014 Funguje ta hospoda ještě ? [upravil dne 6/3/14 17:53 od regius] Citovat
hardhouse.trip Odesláno 6. březen 2014 Odesláno 6. březen 2014 jj...to je snad podle mě ta nej hospoda. Natáčelo se tam i Vrchní prchni. Mají vlastní pivovar, levný jídlo a super pivko, harmonikář ti zahraje co chceš... Když jedem do Prahy tak tam vždycky zajdem... sry za OT Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.