Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vzpomněla jsem si na něj včera. V albertu hráli jednu jeho písničku, bohužel hrozně zprasenou, protože nějaký rádoby umělec přišel s tim, že z toho udělá skvělou tuc tuc pecku. Bylo mi až líto, že to takhle zprznil....

Odesláno

A co teprv nácek Landa a jeho chladný kalkul s \"Morituri Te Salutant\" že ?

Odesláno

Landu bych asi vůbec nekomentoval... to jsi myslím StibTo vystih... Kryla jsem zažil na koncertě na živo, měl po revoluci pár koncertů s Nohavicou. Chlastali teda 1. ligu - na pódium nastoupili s kartonem vína, protože jak řekli \"pivo došlo\" a ve vyšších polohách se jim lámal hlas, ale to tehdy tak nějak nevadilo. Kryl je do určité míry symbol kusu mýho života. Nevím jeslti může (mimo pamětníků) ještě dneska zaujmout, ale u nás to tak bylo...

Odesláno

já pana Kryla bohužel nezažil resp byl jsem ještě moc malý pívo na to abych ho ocenil :( Ale je super, že legenda žije dál

Odesláno

Koblížku: odpověď na Tvou otázku je: ANO, může zaujmout i lidi mimo pamětníků, jsem stejně jako StibTo, generace, která rozum pobrala (zatím ne všichni) až značně po revoluci a stejně mám spoustu známých v mém věku, kteří jeho tvorbu rádi poslouchají a obdivují.

Odesláno

Mě od Kryla a i od jiných té doby, mamka doma často zpívala a i na táborech jsme měli hodně jejich písniček v repertoáru :) musim říct, že postupem času, kdy jsem si prošla láskou k různým hudebním žánrům, jsou právě ty písničky, který mi mamka zpívala, pro mě ty nejhezčí. Učim se je na kytaru, hodně sem toho od Kryla zvládla i na flétnu... To co se hraje dneska, no nebo spíš to jak se dneska prasej tyhle krásný písničky, protože \"umělci\" nemají na to, aby vymysleli něco vlastního... To mě hodně mrzí, a vůbec se mi to nelíbí.

Odesláno
Koblížku: odpověď na Tvou otázku je: ANO, může zaujmout i lidi mimo pamětníků, jsem stejně jako StibTo, generace, která rozum pobrala (zatím ne všichni) až značně po revoluci a stejně mám spoustu známých v mém věku, kteří jeho tvorbu rádi poslouchají a obdivují.

Super. Já už to prostě posoudit neumím, ale rád to slyším.

Odesláno

Karel měl velmi dobrý čich:super

Demokracie

Demokracie rozkvétá byť s kosmetickou vadou

Ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou

/: Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce

A z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce :/

Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky

Brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky

/: Farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky

My nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky :/

Demokracie zavládla, zpívá nám Gott a Walda

Zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda

/: Král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem

Pod střechou jedný partaje se u koryta sejdem :/

Demokracie pánuje od Aše po Humenné

Samet i něha v pánu je a zuby vylomenné

/: Dali nám nové postroje a ač nás chomout pálí

Zaujímáme postoje místo, abychom stáli :/

Demokracie dozrává do žaludečních vředů

Bez poctivosti bez práva a hlavně bez ohledů

A je to mýlka soukromá snad optického klamu

Že místo srdce břicho má

A místo duše tlamu

Odesláno

Já v 89roku v době demonstrací jel s kámošem do Prahy to omrknout ale raděj jsme šli na pivo a najednou si k nám přisedl pán s kytarou a jednou paní ( že nevíte kdo to byl?) Hned jsem použil tácek pod pivem:D

post-32151-14109635885097_thumb.jpg

Odesláno

jj...to je snad podle mě ta nej hospoda. Natáčelo se tam i Vrchní prchni. Mají vlastní pivovar, levný jídlo a super pivko, harmonikář ti zahraje co chceš...

Když jedem do Prahy tak tam vždycky zajdem...

sry za OT :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...