odee Odesláno 12. únor 2014 Odesláno 12. únor 2014 Kdysi sem v nějakým časopise četl srovnávací testy kdy se stejnýma autama jezdili na okruhu a dávaly 95 a 100 oktanový benzín, nejslabší auto, u kterýho byl rozdíl na kolo znatelnej (průměrovali čas tuším za 10 kol), byla Impreza, u aut do 200 koní se nedal rozdíl porovnávat. Některý ze slabších aut měly třeba časy i horší, ale byly to tak zanedbatelný rozdíly, že se nedalo tvrdit, že by to bylo tím benzínem. Mě se teda u 106 zdá, že když dám místo obyč benzínu V-power nitro, tak auto rozhodně víc řve a víc žere, jede ale úplně stejně. Subjektivně se zdá, že má lepší akceleraci a jde víc za plynem, ale to přisuzuju právě tomu, že to víc řve:D Citovat
barenst Odesláno 13. únor 2014 Odesláno 13. únor 2014 taky mam nastaveny plyn na urcitou teplotu a ted mu to trva i 3-4 km , po zahrati to prepina okamzite . u aut ktere nemaji cidlo klepni je prevazne jedno(davat na co je serizene) co tam das (neumi to poznat ) Citovat
Almanil Odesláno 13. únor 2014 Odesláno 13. únor 2014 Já jezdím na 95, a na plyn se mi nyní v zimě motor přepne tak po 1km cca. Kdysi jsem jednou tankovat V-Power a efekt jsem nepoznal žádný, ale je pravda, že jsem tam toho dal tak max. 20l a nejel jsem na to souvisle delší dobu. Spíš by mě zajímalo, jak rychle benzín ztrácí své vlastnosti? Já teda běžně tankuji po 10l takže to u mě bude problém spíš přetěžování čerpadla, ale pro zajímavost bych to rád věděl Citovat
Ducatista Odesláno 13. únor 2014 Odesláno 13. únor 2014 Mě majitel LPG servisu kde mi to montovali řekl, že Shell udává stejnou jakost (nebo kvalitu) benzínu 3 měsíce. Proto mi říkal at tankuju KAŽDEJ měsíc třeba jen po 4 litrech, ale neustále čerstvej benzín, protože obzvlášt v létě teplem se jízdou benzín v nádrži zahřívá a spolu se stárnutím ztrácí svoje vlastnosti. Proto tankuju ten OMV 100 oktan a je to bez problémů. Dokud jsem neměl LPG tak jsem to ani moc nepozoroval, ale po montáži LPG kdy jsem benzín začal vyjíždět velmi pomalu (jen na starty) mi při studeným motoru po nastartování auto neběželo pravidelně a i trochu se třáslo, blekotalo, až po cca 20-30 sekundách se sklidnilo. Myslel jsem že začínají odcházet cívky, ale v LPG servisu mi řekli že to je benzínem (viz. výše). Začal jsem po troškách tankovat natural 98 a výrazně se to zlepšilo a po tankování 100 oktanovýho je to absolutně balada, okamžite po startu si jen ševelí - doslova jak švýcarský hodinky. A vzhledem k tomu, jak málo benzínu měsíčně spotřebuju, neřeším jestli je 100 oktan dražší. Nedávno jsem ještě koupil VIF do benzínu, ale zatím jsem ho ještě nevyzkoušel, jestli dokáže \"vylepšit\" natural 98 na úroveň 100 oktanovýho, aby mi motor po startu šel krásně plynule. Citovat
Print Odesláno 13. únor 2014 Autor Odesláno 13. únor 2014 dneska mi se mi auto preplo na LPG po 3,6km a teplota byla kolem 50°C ... takze nejsppis to mam nejaky rozladeny protoze vetcinou to v zike prepiba opravdu v rozsahu 60-70°C asi zajedu za tim technikem o vikendu at se mi na to koukne .. protoze v lete kdyz nastartuju a nez vyjedu ze sidliste na hlavni tak za ten kilak uz to prepina na LPG a teplota je zase jina nez ta u ktere to prepina v zime ... Citovat
Print Odesláno 13. únor 2014 Autor Odesláno 13. únor 2014 Ducatista: po startu mi auto taky jde trochu nepravidelne a uklidni se az za pul minuty ... takze myslis kdyz zacnu tankovat 98 nebo 100 ze by se to mohlo zlepsit ? Citovat
kajvet Odesláno 13. únor 2014 Odesláno 13. únor 2014 Tak tohle mi taky dělalo a je to špatným nastavení lpg a volnoběhu v lpg. Citovat
Ducatista Odesláno 13. únor 2014 Odesláno 13. únor 2014 Míza (nemá LPG) v jeho vlíkně si na krátkodobé kolísání taky stěžoval a po tankování lepšího benzínu problém zmizel. Takže zatím to neřeším, pokud to odstraním lepším benzínem, do LPG sahat nebudu Citovat
Print Odesláno 13. únor 2014 Autor Odesláno 13. únor 2014 No já tankuju pouze u Shellky a řekl bych že tam asi špatnej benzín mít nebudou ... No uvidím dneska nataknovano 40litrů NATURALU 98 tak uvidíme jestli ta 98 pomůže Citovat
John Odesláno 13. únor 2014 Odesláno 13. únor 2014 Osobně u svojí V6 mám vyzkoušenou 100 od OMV tak i od Shellky a oboje chutná coupe hodně...a rozhodně to jede na to o hodně líp jak na na klasiku 95...a není to jen o pocitu Teď přes zimu většinou jezdím jen na 95 a tak živý atd. to není.Ještě pro pocit leju celoročně VIFko pro benzín. Toď asi moje poznatky kolem víc oktanovýho benzínu. Citovat
Fusion Odesláno 13. únor 2014 Odesláno 13. únor 2014 Vyšší oktanový číslo znamená pouze vyšší odolnost proti předčasné detonaci, především u motorů s vysokou kompresí. Vyšší oktanový číslo nemůže mít žádnej vliv na výkon protože nemá vyšší obsah energie. Pokud by opravdu byl nějakej rozdíl mezi jízdou na N95 a N100, pak je problém v motoru, ne v benzínu, např. se senzorem detonací. Citovat
Almanil Odesláno 13. únor 2014 Odesláno 13. únor 2014 Asi taky zkusím Vif, když mi tu ještě něco zbylo. Zatím jsem jej tam nedával, ale je pravda, že poslední dobou mám starty krapet horší. Citovat
Hafity Odesláno 14. únor 2014 Odesláno 14. únor 2014 Vyšší oktanový číslo znamená pouze vyšší odolnost proti předčasné detonaci, především u motorů s vysokou kompresí. Vyšší oktanový číslo nemůže mít žádnej vliv na výkon protože nemá vyšší obsah energie. Pokud by opravdu byl nějakej rozdíl mezi jízdou na N95 a N100, pak je problém v motoru, ne v benzínu, např. se senzorem detonací. Tohle by stálo za to někam vytesat.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.