Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

výlet do Krakova


Recommended Posts

v pátek jedem do Krakova na víkend chci vyjet v pátek ráno a vzít to přes Osvětim.. pak máme ubytování v Krakově.. byl už tam někdo? aby poradil kam tam zajít sobota a neděle?

na netu jsem něco našel ale je tam toho moc to za 2 dny asi nestihneme.. a jak se tam dopravovat místní MHD? někde jsem četl že není problém tam parkovat autem.. tak váhám..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, v Osvětimi se pobavíte. Nemáte raději lepší nápad, než si zkazit náladu? Pak napiš, zda jsem měl pravdu.

Mrkni do Szczyrku, horské středisko. V Siewierzu je na křižovatce restaurace Zlatá Husa - výborné husí speciality (již 100 let), husí žaludky, nebo pečené maso. A dobrý żurek.

Nebo Wieliczka.

Kraków bohužel neznám, neporadím.

[upravil dne 8.2.2014 21:21 od P607Olda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi vies ze v Osviencime su dva tabory. Auschwitz a Birkenau. Vstup zadarmo plati sa iba parking. Stoji to za to bol som tam par krat. V Krakowe samozrejme Wawel ale sklamala ma dracia jaskyna a hrobka polskych panovnikov. Ludia tam bez ucty pobehuju medzi sarkofagmi:bojim. Pekny pohlad je z kostolnej veze na namesti. Dobry outlet na obchvate. Wieliczku by som urcite nevynechal.:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky všem za nápady :super:super

tak můj plán pátek wieliczka nějak před obědem pak oběd ubytovat se a k večeru Aquapark, sobota Wawel a dračí jeskyně a projít se po okolí přítule chce obchody :(:(.. uvidíme jaké tam bude počasí, nevím jestli stihneme ještě něco, a neděle Osvietim. akorát koukám na tu Wieliczku cena pro studenta 60zl.. když nechci průvodce tak mě tam pustí v jakýkoli čas?

jak je to s tou dopravou tam dá se tam popojíždět autem a zaparkovat někde? nebo raději MHD? ...

[upravil dne 12/2/14 17:32 od wojtěch]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

60 zl za Wieliczku neřeš a zaplať. To jsou místa, kam se vypravíš jednou v životě, za jízdu i ubytování zaplatíš mnohem více, a pak tu třešinku, kvůli které tam jedeš, nezkonzumuješ?

Myslím, že ty solné jeskyně stojí za to, je to evropská přírodní rarita.

Oświęcim: no, dělej, jak uznáš. Jaké informace tam vlastně lze získat? (Tady diskutuji i s Medvědem). Že se děla zvěrstva, krutosti. Že to jeden národ organizoval a druhý mu pomáhal? Myslím, že stačí si o tom přečíst, podívat na fotky a chvilku si to představovat.

Ale nekazil bych si s tím výlet. Raději si zachovej dobrou náladu. Prý po návštěvě koncentračního tábora se z toho člověk spravuje několik dní.

Jak říkám, pak napiš, jak to dopadlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ta solná jeskyně jsem to blbě napsal spíš jsem nepochopil cenu jestli toto je cena když půjdu sám kdykoliv protože tam jsou pak na výběr i průvodci atd.. ale ti teď v zimě jsou v pl jenom 2x denně...............

jak dojedu tak napíšu jak to dopadlo :D :D ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samotného Tě tam nepustí,jedině s průvodcem.Polsky rozumím docela dobře,ale ten jejich průvodce tak drmolil,že jsem mu nerozuměl ani slovo,tak jsem chodil jako poslední a v klidu si fotil.

Jestli umíš solidně A nebo N,vem si průvodce v tomto jazyce,to není z mé hlavy,to jsem slyšel už od několika lidí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobre obchody su tu http://www.galeriakrakowska.pl ale urcite zajdite na nakupy do outletu http://krakow.factory.pl Poznam sice aj lepsie outlety v polsku ale su dost daleko a tento je celkom fajn. Ta dracia jaskyna je strata casu aj penazi. Radsej vybehnite na tu vezu na rynku. Ma zaujimavu vnutornu drevenu konstrukciu. Dodnes tam chlapik nazivo ohlasuje na trubke poludnie. V polovici trubenie prerusi lebo podla legendy kedysi v minulosti v tomto momente povodneho hlasnika nepriatel zamordoval. Osviencim je podla mna zaujimavy osobne ma toto obdobie zaujima a v Birkenau je dobra prechadzka v tabore. Je zaujimave vidiet v akych podmienkach tam ludia zili. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...