Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pejskaři sem :)


Ducatista

Recommended Posts

@Charlie 1 to je mi líto a Vím z vlastní zkušenosti že si člověk zapláče. My měli biewer holku před těmito dvěma, bohužel odešla velmi mladá. Už druhý den po její smrti jsme jeli ubrečení pro toho biewer kluka na fotce a za pár měsíců jsme mu ještě pořídili ségru ať není sám 🙂

Upraveno uživatelem Milhausekkk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Konečně fotka psa a ne hračky do postele . :papa    Samozřejmě je to věc osobního názoru - nechci tu rozpoutat diskuzi .  Tak tedy za mne u nás už třetí pes.

1. zděděný dlouhosrstý jezevčík "Robi" jediný rádoby papírový . . . stáří cca 15 let.  Na to že to jsou celkem svéhlaví psi, jsem ho naučil bez pásku přecházet i rozsáhlé Pražské křižovatky, ale byl to "porod" to do něj postupně dostat.

2. Nečistý kříženec špice a kokršpaněla "Bára" (to je tak když si panička neohlídá čistokrevnou fenku a zaskočí na návštěvu sousedovic . . . ) stáří téměř 15let .  Vybírali si moje holky , vychovával jsem já. Výsledek - já chodil jen s obojkem, holky s 5m navijákem :roll   Její pohled, když dostala "uspávačku" , aby se už dál pro rakovinu netrápila nezapomenu do smrti. Hladil jsem jí a uklidňoval, dokud neusnula 😥  Ano , přiznávám i chlap umí brečet pro "obyčejného" psa.

3. Útulek, od štěňátka. Nějaký kříženec Fouska s čímsi ???  Nyní cca 5 let. Stav výchovy stejný . Holky chodí s navijákem , já už na volno ale musím si jí hlídat. Je to v genech mazel (můžeš s ní vytřít podlahu) , ale je lekavá .  Nicméně poslouchá mne tak , že si přijde i pro výprask (obrazně řečeno) Když něco provede , tak na povel příjde. Sice stažené uši a zadek s ocasem zatažený u země , ale přijde. Takže žádné mlácení novinami, rukou či čímkoliv jiným nebývá. Ale abych nelhal - párkrát už dostala plácačkou na mouchy.

Přidávám jen foto aktuálního hafika tj Róza štěněcí a pak tříletá a asi rok staré video, jak se u nás vítá oblíbená návštěva  😎

20062014321.jpg

20160206_120242.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak to ze jsem tohle tema odhalil az dnes?😉

My mame psy dva.Respektive psi holky...

Megie letos uz ji bude koncem roku 15 let...

Ale stale vitalni a kdyz jde o jidlo tak skace jako srnka. Jinak Labrador.

No a druha holka Roza. To je jeste mladice. 4 roky. Krizenec s oharem. Hroznej divoch ale posloucha.

Akorat Megie nekdy hrozne zlobi.

Na druhou stranu jeji porizeni Megie docela pomohlo bych rekl.

pesani.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to z toho videa vítání dcery není vidět , ale když příjde domů Kůstka , tak než si odloží nákup a kabelku a kabát , tak ta naše čůza zvaná Róza 🐕 , vyskakuje na místě cca metr do výšky - jako by byla na pérku  😂 .

A nepřestane dokud se k ní Kůstka neotočí a následně jí Roza skočí do náruče. Ani se Kůstka nemusí shýbnout. To na tom videu je Róza tak splašená z nehlášené návštěvy , že neví zda má skákat a nebo se nastavovat na drbání :papa.

Já jí to skákání moc netrpím - podle oblečení. Po tom co mi drápkama vytahala oka na svetru a škubla bundu už si jí koriguji :roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Ja celkem bojuju s odběrem krve kvůli měření cukru  . neměli jste na to nějaký fígl ? Vystřelovací pero bez šance ani na uchu, vždycky hledám žilu 💉 na pacce a uplne je mo vuci hafanovi drti . ikdyz ona je statecna a drzi. Ale jelikož měříme i trikrat denne tak je to pro mne takovy osobni boj .

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odebirali jsme na pacce, měla tam kousek vyholený jakoby dole na holeni, a držela statečně, normalně jsme pichli injekční jehlou, ale třikrat denně jsme neměřili, je to pro toho psa hodně stresující, inzulin jsme pichali jednou denně a měřili obden, připadně se dávka upravovala. Jednalo se o 9let fenu Leonbergera, žadnej malej drobček, pichali jsme ji dva roky

Jaky ma hodnoty??

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj packu má vyholenou taky , defakto obe a střídáme to . inzulin dostává dvakrát denně 8-15 jednotek podle hodnoty. ty jsou bohužel nestabilní .(zlatá labradorka - ty víš. ) -aktuálně 36kg

inzulínujem od 1.1. ledna, dokonce jsme ji  vúnoru v jejich 11 letech nechali vykastrovat s tim že ji to hodnoty cukru taky srovna. coz mi moc nepřijde. Dostavá opravdu jen superhyper diet žrádlo (granule a konzervy) a hodnoty lítaj , ráno měla 17,4 večer 24 ale třeba v pátek ráno 6 večer 10,4  , minulý víkend byla každé ráno na kapačce , jednak byla labilní kvůli hladině 1,8 -2,2 a druhak ji nesedli nějaké prášky co dostala a celkem to s ní zamávalo.  ale už je v pohodě, jen ten cikr no , hlídáme a měříme a pícháme . resp spíš manželka , mě to rve srdce . je to moje miminko . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud to takhle lítá tak to je problem, 1,8 - 2,2,  to je hypo jako kráva, mohla umřít. 24 je zase masakr na druhou stranu, sice neumře ale bude slábnout postupně. Jesli by nepomohla změna inzulinu, nějaký s dlouhým učinkem, večer pichneš a drží 24hod, samozřejmě přesný dávkování žrádla třeba i s výpočtem sacharidů. Tohle je strašná houpačka.

 

Prušvih je že pokud ji pichneš davku a ona se nenažere, tak hrozí hypoglykemie, a vysvětli psovi že žrát musí protože dostala inzulin, u toho dlouhého inzulinu to tolik nehrozí

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj žrádlo počítáme, ale jak říkáš psovi to nevysvětlíš , a přitom jsme ji defakto sničili příjem jídla  a na to že jsou labradoři známí jako bezední , tak prostě najednou je chvíle , kdy žrát nechce.  o dlouhem inzulinu jsem nevedel to se doktorky zeptám. ale zajímavé je ze kdyz ma vecer třeba 18 , pichnes ji 15 jednotek tak ráno má klidně i 22 . pred ctrnacti jsme meli pichaci maraton sobotu a brala se ji chudere krev kazde dve hodiny a to byla houpacka hodnot. merak mame stejny jako nase veterinarka. ale treba se to jeste casem srovna.musime vydrzet. Jen ty odběry , to mě drtí. 

 

P.S. ale dobrá zkušenost , ted když mi někdo na pultě nahradních dílu brečí že je to drahé a že chce slevu . zeptám se ho jestli byl někdy akutně na veterině ..... a mám klid. 

u nás se každej vždy diví a rozporuje každou položku na faktuře , na co to bylo proč to bylo , proč je to tak drahé , že chce slevu  a to znal pribliznou cenu pred tim nez to auto do servisu dal . Na veterině nevíš nic. tady máte pejska a v pokladně zaplattě. hotové vyřizené :D (od silvestra jsme v tom za cca 40, ale když ji miluješ, není co řešit)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...