strangers Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Chtěl jsem se zeptat mám v motoru olej VALVOLINE polosyntetiku 10W-40 a zajímalo by mě zda-li tam můžu dát jinou zn. ale stejné ozn. 10W-40 , taky ale mám na mysli zn. bud PMW , nebo SHELL nebo AGIP nebo nejakou podobnou zn. Jaký je na t onázor jestli se to může smísit ? Jinak mám P205 GTI r.v.89 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martinsk Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Možeš tam da? akúkoľvek inú polosyntetiku 10w40. Mala by ale ma? podobné výkonnostné špecifikácie ako ten pôvodný olej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjBoom Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Původně zaslal: Martinsk Možeš tam da? akúkoľvek inú polosyntetiku 10w40. Mala by ale ma? podobné výkonnostné špecifikácie ako ten pôvodný olej. Tak tak k tomu neni co dodat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommate Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Za předpokladu že máš k tomu pádný důvod a bereš to jako vyjímečné opatření?! Technicky vzato se moderní oleje dají mísit bez rizika. Někdo to dělá běžně a někdo by z toho blil:D. Prostě je to tvoje věc, nic nezkazíš.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJJD Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 Původně zaslal: Tommate Za předpokladu že máš k tomu pádný důvod a bereš to jako vyjímečné opatření?! Technicky vzato se moderní oleje dají mísit bez rizika. Někdo to dělá běžně a někdo by z toho blil:D. Prostě je to tvoje věc, nic nezkazíš.. Připojuji se k tomuto názoru, mám pár známých na VŠCHT a Strojní ČVUT a z jejich měření to také vyplývá, jen je potřeba uvědomit si, že smícháním 10W/40 a 15W/40 1:1 může vzniknout třeba 5W/30 nebo 20W/50, to je způsobeno tím že jiné firmy mohou používat jiná aditiva , může se taky stát že smícháním dvou různých 10W/40 vznikne 20W/50 což zvýší spotřebu a zhorší startování v zimě. Jinak nic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts