Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Včera jsem se dočetl, že prej by mě bolely záda, kdybych měl nastupovat do coupé. Tak si tak říkám, že dám do placu takový malý test ohebnosti, schválně jak jste na tom (nejen) se zády vy. Jsem docela zvědavý, jestli někdo dá skutečně všechno, zatím jsem nikoho takového neviděl.

1. Stoj spatný (= paty u sebe), natažené nohy (nekrčit) - a předklon. Dáte celé dlaně na zem? Plynule, bez hmitání? Máte první bod.

2. V podstatě totéž, jen vsedě na zemi. Zase natažené nohy, nekrčit - a předklon. Tentokrát se stačí čelem dotknout kolene. Dotknete? Máte druhý bod.

3. Vestoje - spojíte ruce za zády? Jednu ruku horem, jednu spodem. Chytíte se aspoň za konečky prstů? třetí bod.

4. A přituhuje: sedněte si do dřepu, na CELÁ chodidla (paty na zem). Uděláte? zatím je to bez bodu :) Tak a teď se předkloňte (nohy nejsou u sebe, to byste to neudělali) a dotkněte se pouze čelem (nebo nosem) země. Bez opory rukou, a nesmíte spadnout! Rukama se můžete zapřít o holeně, ale ne opřít o zem, chodidla zůstávají celá na zemi a celá váha je pouze na nich. Uděláte? To už je skoro za bonus :)

5. A největší pecka. Postavte se zády ke zdi, pr...zadek a paty přitiskněte na zeď. A teď se - předkloňte a šáhněte na zem, ovšem bez toho, abyste přepadli dopředu či se o ty ruce opřeli. Zadek a paty zůstávají celou dobu v kontaktu ze zdí. Uděláte? Tohle je z celé série asi nejtěžší.

Hezkou zábavu, kdo jste v práci, můžete zkusit vyhecovat kolegy :D

Guest servisman
Odesláno

To je tak pro mladý :) před 25ti lety jsem si klidně dával nohu za krk v sedě, ale nyní jsem rád že nějak se hejbu .

Odesláno

:D

Malé doplnění, pro vysvětlení:

3) je nejjednodušší, měli by udělat téměř všichni.

1) už je horší, zde záleží na to, jak má kdo zkrácené podkolenní šlachy, většina lidí tak tak dosáhne na zem, natož dlaněmi. Kdo dá dlaně, je dobrý.

2) totéž co 1), ale přidává se k tomu ještě ohebnost páteře

4) kdo si aspoň sedne do dřepu na celá chodidla, je na tom dobře - nemá zkrácené Achillovky. Většina je bohužel asi zkrácené mít bude, takže neudělá ani dřep. Ten předklon a dotyk země už je pak pro normálního člověka téměř neudělatelný, udělá to to tak jeden člověk ze sta, tím se kdyžtak netrapte :)

5) na to je potřeba extrémně ohebná páteř. Popravdě jsem ještě neviděl nikoho druhého, kdo by tohle dal. jestli to někdo dokážete, fakt mě to zajímá.

Jestli vás to zajímá, kdyžtak dáme dohromady desetiboj vyvážený pro +- normálního člověka, co by měl zhruba asi udělat, bez těch extrémností.

Odesláno

Já to pořádně prubnu až doma, v oblečení, co mám teď na sobě, to moc nejde. A taky se doma rozcvičím.

Ale pokusil jsem se.

1. chybí kousek, tak to doma možná dám

2. dám

3. dám

4. první část dám, druhou ani náhodou

5. jedině ve snu:D

oddie- smekám, jsi borec:super

[upravil dne 24/1/14 10:17 od Roman Bazi]

Odesláno
Tak co, koho by bolely záda? :P

Neměj strach, to přijde časem :D To není o pružných svalech a šlachách, to je o plotýnkách, kostech atd. Je pravdou že pokud jsou svaly zpěvněná záda tak to sice přijde o něco později, ale pořád to budou bolavý záda :)
Guest servisman
Odesláno

Kdo by nenadával , já bych musel drobet cvičit,pak bych něco zvládl.Ale se svými zády už toho moc nebude max ta 3

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...