Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nový partner - LPG Vaněk Praha - Sleva 1 000 Kč


Recommended Posts

  • O 11 měsíců později...
  • O 1 měsíc později...
  • O 1 rok později...

Mám taky jednu zkušenost s firmou lpg-Vaněk. Po telefonické domluvě jsem se dostavil do jeho dílny, vozidlo jsem mu předával ve 100% stavu, dost si potrpím na technickém stavu, Vaněk přebral si auto bez toho aby mi předal protokol o převzetí vozidla (což se později ukázalo jako zásadní chyba). V podvečer téhož dne jsem si jel auto vyzvednou. Proběhlo pár otázek a po ujištění ze strany servisu že je vše v pořádku jsem zaplatil. Do té doby byla komunikace v pořádku a víceméně na nějaké úrovni. Teprve až jsem odcházel mi bylo řečeno že mám špatnou lambda sondu a rozsvítila se kontrolka motoru, v ten moment začala komedie. Lambda sondy byly staré asi 3 měsíce, ukázal jsem mu i fakturu ze servisu ale začali výmluvy typu: Já jsem s lamda sondama nic nedělal, LPG s nimi nemá nic společného a z faktury nejde poznat které přesně se měnily. Asi po po půl hodině dohadování a hrabání se v motoru jsme se domluvili že přijedu po najetí 1000km, sešteluje se LPG systém a závadu odstraní (To byla největší chyba, v podobných případech je potřeba nepřevzít vozidlo a nezaplatit ani korunu, bohužel chybama se člověk učí). Po ujetí 1000km jsem přijel zpět a v domnění opravy a seřízení jsem mu auto předal. Asi za 3 hodiny jsem přijel, LPG je seřízené ale závada neodstraněna, prý zjistil že to není lambda sonda ale řídící jednotka, odkázal mě na Snejka který má diagnostiku. Tam se zjistilo, že je to výstup na lambda sondu, na řídící jednotce a taky už auto nechtělo nastartovat. Takže zpět k němu do dílny, opravil startování (špatně zapojené nějaké dráty, takže auto chtělo startovat na plyn...) A po dlouhé debatě jsme se domluvily že auto nechám opravit a on zaplatí 50%. Nabídl že to opraví jeho "známý" ale pokud je stejný odborník jak pan Vaněk tak by to maximálně zakamufloval.. Řídící jednotku jsem nechal opravit u mého mechanika. No světe div se, Vaněk s klidným hlasem do telefonu řekne "rozmyslel jsem si to nic vám nezaplatím". Ve zkratce - posílal jsem mu veškeré dokumenty co přesně se opravilo i za kolik + volal mému mechanikovi který mu vše potvrdil a stejně jsem se nedočkal žádných peněz. 

Mimo to je výkon na plyn znatelně nižší, žere v průměru o 3litry víc než benzínu a po každém puštění plynového pedálu se celé LPG vypne, plus ukazatel stavu nádrže je uplná katastrofa - nezáleží na tom kolik je plynu v nádrži, neustále ukazuje půl nádrže... Možná do nějaké felicie dokáže dodělat LPG ale modernější auta mu dělají problémy.

Mimo jiné mám i nahrané telefonáty, kdyby mi někdo nevěřil. 

Nemám ve zvyku psát recenze ale třeba tím ušetřím někomu nervy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O jaké auto se jedná?

Jak to popisuješ tak vozidlo asi nebylo ve 100% stavu jak si myslíš  a chyba není až tak na straně pana Vaňka. Nové lambda sondy byly asi měněné zbytečně, když  byla chyba v ŘJ motoru nebo kabeláži. Takže to, že se oháníš novou lambdou možná není na místě. 

Pokud systém nepracuje správně na benzín, tak LPG nikdy neseřídíš. Naopak provozem na LPG ho ještě víc rozesereš. Prvním krokem k nastavení LPG systému je načtení map benzínu a ten se bere ze signálu benzinového vstřiku.  Systém LPG totiž dělá jedině to, že bere signál z benzinových vstřiků a upravuje jeho délku na plynový vstřik.

Ale chybou pana Vaňka by bylo, pokud si neprověřil data z ŘJ, zda systém před přestavbou pracuje správně. I když někdy ani to není spolehlivou metodou, zvlášť pokud se jedná o sporadickou chybu. Pak stačí šáhnout na kabeláž a chyba (třeba špatný kontakt) je na světě.   

Neznám Tebe a ani pan Vaňka ale tohle by jste si měli vyříkat spolu a pokud si myslíš že jsi poškozen, obrať se na znalce v oboru motorových vozidel. Takhle mi to spíš připadá jako poškozování dobrého jména společnosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měněné zbytečně určitě nebyly, jelikož nedávaly hodnoty jaké měly. Po výměně jsem najel cca 5000km a žádný problém nebyl. Nevím, jak můžeš z toho, co jsem napsal říct, že byly měněné zbytečně. Chyba se objevila až po montáži LPG. Samozřejmě byl motor ve 100% stavu, jinak bych nenechával montovat LPG. Pokud by si byl 100% jistý, že chybu nezavinil, nepřistoupil by na proplacení poloviny za opravu. Jedná se o BMW e60 a je servisované pravidelně buď v autorizáku nebo u smluvního partnera. 

 

Napsal jsem jen moji zkušenost, každý ať si udělá obrázek sám. Nemám v plánu se tady s někým dohadovat. Osobně jsem si ho vybral jen kvůli recenzím a kdyby mi někdo řekl podobnou zkušenost, asi bych si to rozmyslel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řekněme to na rovinu asi takhle. Neznám práci ani p. Vaňka a neznám ani tvůj vůz a ani tebe a ani podmínky na jakých jste se domluvili když jsi auto předával k montáži. Tudíž k tomu se vyjadřovat nebudu co mě však vcelku udivuje tak první příspěvek a hned popisující takto negativní zkušenost a rovnou se s takovou zkušeností dokážeš trefit do člověka který ve zdejší komunitě má určité renomé zdejší lidé si na něj nikdy nestěžovali a navíc je partnerem zdejšího klubu. Klidně se i zlob ale tohle mi ze všeho nejvíc připomíná kejhání nějaké konkurenční husy aby se očernilo dobré jméno firmy. Tím spíš když auto u kterého nastali problémy je BMW myslím si že zdejší komunita není žádný úzkoprsý spolek kde by lidé s jinou značkou vozu byli vykazováni pryč že jsou zde lidé kteří dokážou poradit i s jiným vozem než z produkce PSA ale tohle mi opravdu přijde trochu moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...