Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Seřízení a vyčištění kaze?áku


Dundee

Recommended Posts

Hoj všem. Kde se nechá za rozumnou cenu vyčistit a seřídit kazetová mechanika? Ten zmetek mi bere kazety podle nálady, ale spíš na mě háže bobek. Zvládl by to někdo z vás, já si netroufnu (určitě by mi zbylo hafo součástek). Díky.

[upravil dne 6/9/05 Dundee]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Suoučástky zbydou vždycky - i profesionálům :D:D:D

Na kazetový mechanice toho k čištění zase až tolik neni, zato jsou to podstatný věci. Předně páskový hnací hřídelky a přítlačný kladky, který se zasíraj postupně od feritu z pásku a způsobují vybočování pásku z dráhy a v horším případě jeho destrukci.

Dále samozřejmě hlava, kde usazeniny zhoršují kvalitu přehrávání a škrabou pásek a s tim souvisí i \"ojetý\" povrch přehrávací hlavy, který následně o5 ničí pásek. Dále se dají nastavit v omezeném rozsahu tahy, kolmost štěrbiny hlavy , výměna řemínků a profouknutí stlačeným vzduchem a to? v zásadě vše. Pokud je poškozená nějaká plastová část (vodítka západky, kolečka a pod) tak to v zásadě nemá cenu opravovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On je problém v tom, že ten kaze?ák je origo (Clarion PU-9679A) i s ovládáním a když jsem ho chtěl vyměnit za CD Sony, tak jediný, co se mi podařilo bylo, že se nastartovala mechanika CD, ale jinak se to nedalo zapnout ani nic jinýho. To ovládání nechci nechat čučet z pod volantu naprázdno ani tam po něm nechci mít díru. Ten kaze?ák tu kazetu spolkne, zkusí jednu stranu, druhou, pak zase tu první a vyplivne kazetu. Někdy to zkouším dvě hodiny během cesty a nic a jindy ji spolkne hned a vydrží přehrávat den a půl v pohodě. Do 405 asi origo CD nebyly, co?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tam to je nějaký divný totiž. Do zástrčky v autě vede pět vodičů, ale ze zásuvky do rádia (Sony) vedou jen čtyři a jelikož nemám žádný schéma zapojení rádia v autě (a nechci zkoušet spojování vodičů naslepo), tak je to těžký. Holt asi budu muset přemlouvat mechaniku, aby ty kazety hezky papala, že jsou moc dobrý. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to radio zkusi vycistit, jak popisujes tu zavadu, tak to vypada na mode sitch - to je takovy ozubeny kolecko ktery je na desticce z ktery vedou draty. Mozna mas ty kontakty (v tom mode svitchy) jenom zaneseny, jestli ho nejdes v radiu, zkus na nej striknout kontaktol. Druha moznost je ze je ta mechanika odjeta a to se nevyplati, ale o tom se tady uz psalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...