jack Posted September 6, 2005 Share Posted September 6, 2005 Tak jsem vcera koupil 205 GTi, 1,9, r.v.91 vybava Grife,nebo tak nejak,je suprove. Tak ted uz mam od Peugeotu cestacka i sportacka:) Chlapy nemate nekdo nejakou tabulku, podle ktery poznam podle tipu motoru co je na stitku bloku, vykon motoru? Nemate nekdo 1,6 GTi papiry, chtel bych to prepsat na 1,6 papiry, to by melo v poho jit ne? Dikys Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bimbo Posted September 6, 2005 Share Posted September 6, 2005 jj tu tabulku mám,je tam toho trochu víc,chtěl jsem ti to rozepsat ale koukám že je to rozdělený i podle roku výroby se stejnym kodem motoru ale jinym výkonem tak to nebudeš možná vědět až tak přesně,hoď sem ten kod Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack Posted September 7, 2005 Author Share Posted September 7, 2005 na tom stitku na motoru je cod 1CW6U vcera jsem koukal ze to ma olejovej filtr ne primo na bloku motoru,ale habicema vede trochu bokem., To jsem na GTi jeste nevidel:) nejaka vyssi rada:) Nemate nekdo manual na 205 GTi. Dikys Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bimbo Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 tak to bude asi hodně vysoká třída,žádnej z těch kodu nezačíná jedničkou,všechny začínají písmenem a konkrétně GTIčka jsou XU......,ty tečky jsou různý čísla třeba XU9JA,XU9JAZ a podobně,nejspíš tam máš motor z lamba:super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hadra Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 aby to nebyla čórka..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack Posted September 7, 2005 Author Share Posted September 7, 2005 Nene tohle neni kod motoru ale tip, nejake se to musi prevest, uz jsem to na GTi par krat videl. Je to dotazene z Nemecak,papiry i cisla sedi. nemate nekdo manual na GTI? D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bimbo Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 hale a nebo víš co,najeď si na hlavní stránku a zadej tam vin karoserie,ti to vyjede co to máš za kousek,oki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohouš Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Nevím jakej manuál si představuješ, ale např. v knížce JAK NA TO Peugeot 205, je víceméně vše. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hadra Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 mám komplet servisní manuál na 205 ale 1.4 motor. Včetně rozdělání dveří seřízení motoru atd. A mám ho staženej z těhle stránek, tak si ho zkus najít. Je to teda celkem hodně stránek, je v Angličtině,ale je tam všechno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack Posted September 8, 2005 Author Share Posted September 8, 2005 OK včera jsem si stahnul jak dat do 1.9 GTi turbo, jak udelat svody, prirubu, mam doma turbo z 2,5VW, skoro nove tak bych ho tam zkusil dat, neznate nekoho osobne kdo to tam daval, jde mi o to jakej tlak dovolit tomu turhu aby tlacilo Dikys Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holly Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 To číslo není kód motoru. Na štítku jsou ještě tři písmena, to je kód motoru. Já tam mám DKZ, pak tam je to 1CW6U a pak je tam šestimístný výrobní číslo. Filtr mám taky mimo blok. Kde máš zapalovací cívku? Máš jí na liště sání, nebo vpravo za baterkou? Jinak DKZ je 88kW s katem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack Posted September 8, 2005 Author Share Posted September 8, 2005 mam tu civku prisroubovanou na sani, ted se do toho nekdy pustim, chci udelat poradne brzdy,prevodovku a to turbo, tEd schanim jestli to uz nekdo neupravoval,aby jsem ziskal uzitecne rady. Je krasny jak tohle auto uplne bez uprav jede suprove a chova se tak sportovne,fak se jim povedlo.Kdyz tam s¨clovek dostane Mi16, tak je to sila jako prase, pres 160hp bez turba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjBoom Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Původně zaslal: jack mam tu civku prisroubovanou na sani, ted se do toho nekdy pustim, chci udelat poradne brzdy,prevodovku a to turbo, tEd schanim jestli to uz nekdo neupravoval,aby jsem ziskal uzitecne rady. Je krasny jak tohle auto uplne bez uprav jede suprove a chova se tak sportovne,fak se jim povedlo.Kdyz tam s¨clovek dostane Mi16, tak je to sila jako prase, pres 160hp bez turba. No nechci tě odrazovat ale chceš tam cpát turbo ze 2.5 TDI ??? To si nemyslim že je dobrej nápad. Nevim jestli to jde nebo ne ale na benzín bych fakt turbo z diesela nedával. Přeci jen sou ty systémy odlišný. Jinak co vim poradim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack Posted September 9, 2005 Author Share Posted September 9, 2005 No nevim zda tam budu bavat tohlr turbo. zatim zjistuju tech.info. Mete li co koliv na upravu Gti poslete mi to prosim na email jack91@centrum.cz Uz mam v planu, dat dam jinej stalej prevod, zkratit drahu razeni, tuzsi silenbloky, malinko snizit podvozek,kdyz bych sehnal motor z Mi16 tak ten, postupne jsi s tim hrat:)) poslete prosim vsechno co na tohle auto mate,dikys Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohouš Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 Až to poladíš tak mě to musíš předvést Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjBoom Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 No tak jen pro zajímavost že jde uděat všechno 306 GTI Turbo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohouš Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 Původně zaslal: DjBoom No tak jen pro zajímavost že jde uděat všechno 306 GTI Turbo Kdyby to bylo alespoň v Ang., němčině nehovím už od školních let :D:aut:aut:aut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjBoom Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 Původně zaslal: Bohouš 205 GTI Kdyby to bylo alespoň v Ang., němčině nehovím už od školních let :D:aut:aut:aut No já taky ne ale ono je to v Italštině. Něco z toho vyluštit jde ale mnohem radši bych viděl nějakou fotku motoru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.mycTD Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Turbo z TD bych taky na bentinaka necpal. Podle me ma uplne jinou geometrii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjBoom Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Původně zaslal: .mycTD Turbo z TD bych taky na bentinaka necpal. Podle me ma uplne jinou geometrii. Tak tak a taky jinou Wastegate a těch odlišnejch věcí by se našlo myslim dost. Bez dalších investic do pístů, kroužků, vaček, ojnic atd. bych zvolil spíš něco slabšího třeba turbo z R5 nebo Una protože i tak to bude dost práce. Během pár měsíců začnem stavět Filcku turbo (veškerý systémy turba jsou z R11) a věřte nebo ne když sem to plánoval točila se mi hlava a ještě pořád si nejsem jistej jestli to vyjde ale rád pak poreferuju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts