Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

parkovací senzory - po týdnu problém + denní svícení


Návštěvník

Recommended Posts

Návštěvník

jj..sry..

mam dve spojeny temata..jj..tohle vim..

ja mluvil, ze jsem konecne nasel nastaveni pocitace u kontrolek..a tam nastavil denni sviceni..

diky kluci

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Tak budu mít druhý zápis:-) Taky řeším problém s denním svícením. Nesvítí a hned po startu se mi rozsvítí xenony, ať dám páčku světel kamkoliv... Zřejmě to mám nastavené v DIA? a v nastavení vozidla jsem nenašel viditelnost, bohužel jsem hendikepován tím, že nemám češtinu (koupeno v ČR) Asi mi nezbývá,než zajet do servisu a připojit se....:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

RomanK:

dej si do podpisu r.v. a motor, ať se líp radí.

Denní svícení u mého jde zapnout, zkoušel jsem to jednou.

V návodu píšou:

... je možné provést aktivování přes nabídku Konfigurace vícefunkční obrazovky. Mně to šlo. Přečti si svůj návod.

Návody jsou také zde http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/

[upravil dne 24.4.2014 09:42 od P607Olda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...
  • O 2 měsíce později...

Ahoj, mám s předními parkovacími senzory stejný problém na 508 SW, 2.0 HDI, 120 kw, r.v. 2011. Když je delší dobu vlhko (i když auto vyjímečně den nejelo) začne mi hlásit PP krajní senzor překážku-tři čárky a červený čtverec s trojúhelníkem na navigaci, jako bych byl těsně u překážky. V Peugeotu demontovali nárazník, vše zkontrolovali a druhý den cestou do Německa mi systém za jízdy napsal mezi budíky, že má závadu parkovacího asistentu a v pravém budíku SERVICE. Senzory jsem vypnul a byl klid. Při zaparkování nešly zavřít žádné dveře dotykem, ale jen klíčem na dálku. Odemknout taktéž. Při zpáteční cestě jsme zapnul parkovací asistent a po nějaké době se vše opakovalo. Druhý den jsem jel do Peugeotu a diagnostika jim hlásila závadu dvou předních čidel a dvou bočních (z celkových 6), o klikách ani zmínka. Závadu resetovali a to bylo vše. Posléze jsem navštívil  autoelektrikáře, o kterém vím, že je opravdu machr: s kolegou přede mnou demontovali nárazník, proměřili všechna čidla, každý konektor a poté celý elektro svazek drát po drátu fyzicky zkontrolovali a přeměřili. Vše zaizolovali, dali zpět, tři dny pokoj a zase pravé čidlo hlásilo překážku. Včera jsem jel za deště a pak ve sněhu do Německa a zpět a nic. Dnes nastartuji a obě krajní čidla (pravé i levé) hlásily překážku :-). Po ujetí pár kilometrů to dalo pokoj. A teď babo raď? Nikdo si s tím neví rady. Vše je OK, dignostika už nic nepíše a problém stále přetrvává. Kamarád z jiného Peugeotu mi nabídl pomoc formou kompletního přeinstalování softvéru. Pak prý to dá pokoj, ale auto tam musí na celý den. Kolik do toho ještě nasypu peněz nevím a zda se to vyřeší taky nevím. V Peugeotu mi řekli, že to mám za vlhka a v zimě vypínat a budu mít klid. Budu vděčný za každou věcnou radu.

Upraveno uživatelem Sikyl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 týdnů později...

Tak jsem sám nakonec nalezl příčinu mého problému. Ve voze byl přeinstalován v Peugeotu kompletně celý software a vše přestalo zlobit (parkovací senzory nehlásily fiktivní překážku, bezdotykové kliky zase fungovaly a  5 dveře se zase otvíraly, jak měly. Když jsem odjížděl domů bylo sucho! Bohužel v půli  75 km cesty domů začalo pršet a při příjezdu do Mladé Boleslavi před kruhovým objezdem začala zase hlásit fiktivní překážku obě přední krajní parkovací čidla. Zastavil jsem u Mc Donaldu a napadlo mě podívat se pod kapotu a byl jsem doma. V Obou podbězích je díra, kterou přímo stříká od kola do pojistkové skříně na a do BSM!!! Začal jsem pátrat na netu a od roku 2012 pouze na levém předním podběhu tuto díru zalepovali- dle pokynu Peugeot pro servisy, aby nevnikaly nečistoty do motorového prostoru. Proč ale ne na pravém podběhu? No aby nemuseli měnit jednotky BSM!!! Neudělali ani svolávací akci u auta za cca 900.000,-Kč (cena mého vozu). Bohužel BSM je poškozené oxidací po 3 letech v mokru. Když je mokro i přesto, že jsem díry zalepil, vzdušná vlhkost vyvolá opět mnou popisované problémy. Už mám objednané nové BSM za cca 5.000,-Kč. Snad ho do měsíce dodají? Chce se mi zvracet z politiky automobilek. Doufám, že mi do příchodu nového BSM auto neklekne, nebo nevyhoří!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

už ste sa niekto stretli s tým, že pri mrazoch signalizoval zadný senzor prekážku? všetko som od snehu dôkladne očistil (aspoň si to myslím) a predsa. následne po pobyte v garáži to prestalo. že by ľad (nejaká primrznutá škvrnka)? odvtedy mi to neurobilo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Ahoj, nechci zakládat nové téma. Nefungují mi parkovací senzory. Hláška na displeji Parking assistance system faulty... Projevovalo se to tak, že nejdřív čas od času systém fungoval a občas ne. Teď už delší dobu nic. Podle dia vadný přední pravý senzor. V Peugeotu mi tvrdili, že je vadný ten úplně vpravo na boku. Koupil jsem si přes net z Německa přesně stejný senzor (označení 9666737177), ale výměna nepomohla.  Přední senzory jsou podle katalogu dvojí - ty dva boční (vpravo a vlevo) mají označení 9666737177, ty čtyři vpředu 9677783280 (pro úplnost zadní jsou 9677782980).

Pokud se dá věřit dia, tak jsem buď koupil vadný boční senzor nebo je vadný nějaký z těch dalších dvou senzorů vpravo vpředu nebo je někde (vpředu vpravo)přerušený spoj.

Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Boční senzor šel vyměnit přes podběh kola, přední senzory asi jen sundáním nárazníku :-(  Než ho nechám sundat, tak sháním info... Mohl bych nahradit ten přední senzor bočním? (když mám teď jeden navíc)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...