Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Cvakání v motoru


Sem.j

Recommended Posts

Nazdárek je to tak týden se mi objevilo cvakání v motoru. Stále to obcházím a poslouchám odkud to jde a nejde na to přijít jeví se to jako by to bylo od vstřiká a nebo vačka. Jinak auto startuje a jede uplně v pohodě a diagnostika nic neukázala. Má někdo podobnou zkušenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusil si shodit plochý řemen, jestli to cvaká dál bez agregátů nebo ne? Já jsem se s tím natrápil hodně. To cvakání se měnilo podle teploty a vlhkosti vzduchu. V jednom servisu mi tvrdili, že jsou to jednoznačně hydroštely, ale nebyly. On se ten zvuk přenášel a nebylo jasně poznat, odkud jde. Pak jsem shodil plocháč a bylo ticho. Vyměnila se dvouhmotová řemenice a byl klid. Pouze měsíc a začalo to znovu. Pak jsem zjistil, že nemaká volnoběžka na altíku, tak jsem udělal repas. Klid vydržel opět měsíc. Pak se opět měnila řemenice. Naštěstí na reklamaci, protože to nic levnýho neni. Klid vydržel asi tři týdny. Následovala kompletní kontrola všech kladek a agregátů poháněných plochým řemenem. Vyměnila se napínací kladka a zdálo se, že bude opět klid. Byl. Pouze cca měsíc. Už jsme byli s mechanikem v koncích. Řemenice se taky tvářila, že je ok, ale já trval naposledy na její výměně. Mechanikovi se do toho nechtělo, ale nakonec jí vyměnil. Od tý doby je klid. Už je to asi 3/4 roku. Ťuk, ťuk, ťuk.

Pro případný námitky ohledně levných řemenic doplnim, že jsem vždy kupoval Febi, který by určitě vydržet měly. Prostě jsem měl holt smůlu. Ale těch nervů.

Konec slohu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ineverexist: cvakala řemenice a vůbec nic na ní poznat nebylo. I když byla venku, tak se zdála naprosto v pořádku. Podezření na setrvák jsme měli taky. A ještě na x dalších věcí. Ale byla to řemenice. Když se otevřela kapota, tak to někdy ani slyšet nebylo. Jakmile se zavřela tak to bylo slyšet a nejvíc od pravýho podběhu.

Už jsem ztrácel nervy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj nechci zakládat nové téma, ale mám takový problém, cca před 2 měsícema jsem měnil řemenici ( febi ), protože pískala jako když prokluzuje řemen ale řemen to nebyl, no a tak před měsícem jsem zpozoroval takové duté klepáni od strany řemenů dělá to hlavně při rozjezdu bez plynu to jde slyšet celkem dost a také hodně vibruje napínací kladka, ak jsem ji vyměnil, a dělá to stále netušíte co by to mohlo být když tak to můžu i nahrát. Děkuji za každý názor :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak už jsem na to přišel proč to dělá dal jsem tam špatnou řemenici, tuto jsem tam namontoval: https://webcat.apm.cz/dokumenty/obrazky/101/26922.jpg ta je pro alternátory s volnoběžkou, a mám tam mít tuto: https://webcat.apm.cz/dokumenty/obrazky_tbn/331/10212.jpg

to je pro alternátor bez volnoběžky. Takže mužu koupit druhou a tu první snad prodám když ne necelé dva měsíce nová :(:grr

[upravil dne 23/1/14 19:39 od jack 306]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...