Bimbo Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 tohle bude trochu dlouhý.Mám 205ku,kdysi jsem na ní koupil elektrony s roztečí 4x108 leč s ET 18 a navíc šířky 7".Předek jsem napasoval díky kratším tvrdším pružinám v poho,ale zadek .Musel jsem tam dát podložky 1,5cm jinak mi dřela guma 195/50 R15 o vnitřek blatníku a rameno nápravy.Jenže to mi zase ty kola koukaly vzadu ven z blatníků,tak že jsem musel přestavět torzky aby byli ty balony cca 4cm od lemu blatníku,ovšem bez posádky vozidla.To znamenalo v praxi že jsem jel a když se auto zhouplo tak se mi začly šmirglovat lemy a gumy.Následovaly dorazy na tlumiče aby se neděl tenhle hnusnej jev,jenže ejhle co se nestalo.Letos jsem jel na dovču docela z ruky a když jsem byl asi 800km od baráku tak jsem zjistil že dorazy jsou fuč a auto leží na lemech.Musel jsem teda chca nechca jít na lup a uříznout zástěrku z návěsu tahače abych si z tý tvrdý gumy vyrobil nový dorazy.Počítám že to stejně moc dlouho nevydrží,tak že otázka zní::::Existuje nějakej způsob jak stanovit stálou vzdálenost zadního kola od lemu ale abych věděl bezpečně že když přejedu hrbol tak zadek nebude tvrdej jak kámen a že zvládnu vozit na zadních sedačkách i dva lidi.Napadlo mě koupit tlumiče Koni,ale pořád nevim jak docílit tý vzdálenosti kola.Proč nemá puget vzádu pružiny:myslim. Doufám že ten dlouhej nesmysl co jsem sem narochnil pochopíte a poradíte,díky za každej nesmysl co by stálo za to ho zkusit. PS:hlavně mi nepište a? si vytáhnu bo převařil lemy blatníků Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jepík Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 No asi Ti nic jiného nezbyde než ty blatníky rozšířít nebo tam dát jiné gumi.Mám stejnej problém ale já to auto rozšířím a bude to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kvasky Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Zdravim. Mám úplne stejnej problém na 306-ce. Když se to zhoupne tak to dře. Právě vymejšlím ten doraz. Má to cenu? A to mám jen 16\" a šíře 7.5\". Vpředu je to v poho a vzadu dřu o podběh. Ale je to zajímavý, že jen na jedný straně. Myslíte, že to bude jako koza, když to vzadu zvednu o jeden zub na torzce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marda106 Posted September 6, 2005 Share Posted September 6, 2005 Původně zaslal: Kvasky Zdravim. Mám úplne stejnej problém na 306-ce. Když se to zhoupne tak to dře. Právě vymejšlím ten doraz. Má to cenu? A to mám jen 16\" a šíře 7.5\". Vpředu je to v poho a vzadu dřu o podběh. Ale je to zajímavý, že jen na jedný straně. Myslíte, že to bude jako koza, když to vzadu zvednu o jeden zub na torzce? člověče ale je to dost zajimavi protože já mam podobnej problem na 106tce stačí menší zhup a dře mi to o podběh vzadu a taky jen na jedny straně a to tam mam origo velikost 13\" a trosicku sirsi pneu akorat a to jeste nizsi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bimbo Posted September 6, 2005 Author Share Posted September 6, 2005 Původně zaslal: Marda106 Původně zaslal: Kvasky Zdravim. Mám úplne stejnej problém na 306-ce. Když se to zhoupne tak to dře. Právě vymejšlím ten doraz. Má to cenu? A to mám jen 16\" a šíře 7.5\". Vpředu je to v poho a vzadu dřu o podběh. Ale je to zajímavý, že jen na jedný straně. Myslíte, že to bude jako koza, když to vzadu zvednu o jeden zub na torzce? člověče ale je to dost zajimavi protože já mam podobnej problem na 106tce stačí menší zhup a dře mi to o podběh vzadu a taky jen na jedny straně a to tam mam origo velikost 13\" a trosicku sirsi pneu akorat a to jeste nizsi tak tohle je docela divný,já jsem si totiž všimnul že jedno kolo je ven o něco víc než to druhý,zadek bouranej nebyl,podložky jsou obě stejný,a ráfky jsou taky stejný,třeba to mají pugety normálně?? Ty dorazy jsou k ničemu,časem se ta guma stejně vymačká nebo spuchří a akorát se to vysere jako naschvál někde kde se to fakt nehodí jako mě.Když tu torzku hodíš o zub tak to neni tak hrozný akorát to vypadá divně proto že já mám třeba předek asi 1,5cm kolo od blatníku a zadek je malinko nakoplej.Když jsem tam měl 14 kola,tak se vešly v poho do blatníků a nechalo se to vzádu nízko jako vepředu.Vzhledově to bylo určitě lepší.Zajímalo by mě jak to mají třepa lvy co jezdí rally,ale ty budou mít asi jinou nápravu a ne tenhle ****.Spíš jsem koupil shitově velký kola:mrk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snowboy Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 S tou napravou, ze jedna strana byla vic ven se mi stalo taky... mel jsem kazdy buben jiny a delalo to vic jako 7 mm, dal jsem oba stejne a pohoda. Skrtajici lemy jsem resil taky a nakonec pomohlo vazne jen vytazeni blatniku. Jine dorazy pomohly jen tomu, ze zadni naprava temer vubec nepruzila, ale zase neskrtaly kola nechal jsem si vytocit jina pouzdra na puvodni dorazy, podstatne silnejsi a pridelal je na misto puvodnich, ale ta chut to nebyla. Nejjednodussi je vymenit disky a gumy za mensi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kvasky Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Taky zkusím vytočit ty podložky pod dorazy. Uvidím jak to bude vypadat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snowboy Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 to Kvasky: nejde o to jak to bude vypadat, ale jak se to bude chovat. V podstate budes mit temer neodpruzenou zadni napravu, taky se to da, ale ta chut to neeni ... hlavne na nasich cestach. V ju es to ted frci, ma to treba novej Ford Mustang, na dalnici to je pohoda, ale mimo des a hruza. Hlavne v kombinaci s nizkoprofilovejma gumama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kvasky Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 To jsi mi asi nerozuměl, myslím uvidím jak bude vypadat svezení (jak se to bude chovat). Podle mě to pruží zbytečně na dlouhý dráze a já jen zkrátím dráhu. Auto nemám snížený, tak si myslím, že to bude v poho. Nechám se překvapit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snowboy Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 No nech se prekvapit, ja si to prosel taky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bimbo Posted September 24, 2005 Author Share Posted September 24, 2005 tak že koukám nic,jdu sehnat lepší gumu na dorazy a nějak to zbastlit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kvasky Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 Tak jsem se konečně dostal k tomu, že jsem udělal ty slavný dorazy. První zážitky jsou dobrý, protože jsem mohl zase po dlouhý době jet na projížku ve 4-řech. Udělal jsem to nejednodušší cestou. Pod origo dorazy jsem ze silonu vytočil podložku o délce 45mm. Prostě zatím jsem spokojen. Úprava byla levná, snadná a poměrně rychlá. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 No a kdo nemá přístup k silonu, múže na stojanovce vyvrtat díru do puku (aby zkrátil dráhu). Ty gumový dorazy pořádně nefungujou snad na žádnym autě. Mě předtím vydržely na golfu asi rok a šly do kytek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts