-=Michal=- Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Tak jsem u svého HDi zkoušel přilejt aditivum do převodovky, ale ač jsem sundal kolo u řidiče, plasty pod blatníkem i spodní krytí motoru, tak jsem nepřišel na to, kudy to tam bezpečně nalejt. Vzhledem k faktu, že mi u Vašendů ten olej měnili a Mr. Vašenda tvrdil, že se na to musí sundat plasty pod blatníkem, tak jsem hledal nějaký místo od kapek oleje. Našel jsem jen výpus?, ale jestli se to tam leje tím čidlem rychlosti jak je nad převodovkou (klíč 22), tak to je pokrytý korozí a nikdo ho nikdy nepovoloval ani kolem něj nejsou kapky a korunka je netknutá. Takže tím mě napadá, že pokud tam novej olej nelejou zespodu :-)))), tak mi ho nikdo neměnil..... a navíc když jsem sundal ty plasty pod blatníkem, tak bylo za nima bordelu pomalu za víc než je životnost auta. BTW : Jestli se to tam leje tím čidlem, tak nechápu proč mi Vašendové radili sundavat kolo a plasty kolem něj, když se k němu dá trubkovým klíčem dostat krásně motorem a i to tam nalejt (povolit se mi ho nepodařilo). Fakt už si s těma servisama budu asi všude dělat značky, abych poznal co udělali nebo ne....... , takhle nebudu mít klidný spaní Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hovi Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Mozna ti ani nelhali. Zboku na prevodovce, kdyz sundas kolo je vicko (ten uplne krajni kus prevodovky). Na nem uplne napravo je kontrolni sroub, kterej by mel bejt zaroven i plnici. Pro silny HDi ale existujou dve verze prevodovky, ty prvni z let 98 a 99 by mely mit plneni zezadu na diferaku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-=Michal=- Posted September 5, 2005 Author Share Posted September 5, 2005 Původně zaslal: Hovi Mozna ti ani nelhali. Zboku na prevodovce, kdyz sundas kolo je vicko (ten uplne krajni kus prevodovky). Na nem uplne napravo je kontrolni sroub, kterej by mel bejt zaroven i plnici. Pro silny HDi ale existujou dve verze prevodovky, ty prvni z let 98 a 99 by mely mit plneni zezadu na diferaku. Fakt tam nic není. Komplet celý jsem to měl okolo rozebraný i jsem ohmatal nedostupné části a nic. To víko na převodovce je kromě spojů na přírubě bez šroubů. Je to ročník 11/2001. Mám prosbu. Vyfotím to a kdybys byl tak hodnej a označil to správný místo a poslal mi to mailem. Dík Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Pomohl by obrázek? Předpoklázám že je to převodovka ML5T... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swallow Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Původně zaslal: -=Michal=- Tak jsem u svého HDi zkoušel přilejt aditivum do převodovky, ale ač jsem sundal kolo u řidiče, plasty pod blatníkem i spodní krytí motoru, tak jsem nepřišel na to, kudy to tam bezpečně nalejt. Vzhledem k faktu, že mi u Vašendů ten olej měnili a Mr. Vašenda tvrdil, že se na to musí sundat plasty pod blatníkem, tak jsem hledal nějaký místo od kapek oleje. Našel jsem jen výpus?, ale jestli se to tam leje tím čidlem rychlosti jak je nad převodovkou (klíč 22), tak to je pokrytý korozí a nikdo ho nikdy nepovoloval ani kolem něj nejsou kapky a korunka je netknutá. Takže tím mě napadá, že pokud tam novej olej nelejou zespodu :-)))), tak mi ho nikdo neměnil..... a navíc když jsem sundal ty plasty pod blatníkem, tak bylo za nima bordelu pomalu za víc než je životnost auta. BTW : Jestli se to tam leje tím čidlem, tak nechápu proč mi Vašendové radili sundavat kolo a plasty kolem něj, když se k němu dá trubkovým klíčem dostat krásně motorem a i to tam nalejt (povolit se mi ho nepodařilo). Fakt už si s těma servisama budu asi všude dělat značky, abych poznal co udělali nebo ne....... , takhle nebudu mít klidný spaní Tady jsou obě převodovky i s popisem plnicích a výpustných šroubů.Tedy, pokud je to správný typ převodovky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-=Michal=- Posted September 5, 2005 Author Share Posted September 5, 2005 Původně zaslal: Swallow Původně zaslal: -=Michal=- Tak jsem u svého HDi zkoušel přilejt aditivum do převodovky, ale ač jsem sundal kolo u řidiče, plasty pod blatníkem i spodní krytí motoru, tak jsem nepřišel na to, kudy to tam bezpečně nalejt. Vzhledem k faktu, že mi u Vašendů ten olej měnili a Mr. Vašenda tvrdil, že se na to musí sundat plasty pod blatníkem, tak jsem hledal nějaký místo od kapek oleje. Našel jsem jen výpus?, ale jestli se to tam leje tím čidlem rychlosti jak je nad převodovkou (klíč 22), tak to je pokrytý korozí a nikdo ho nikdy nepovoloval ani kolem něj nejsou kapky a korunka je netknutá. Takže tím mě napadá, že pokud tam novej olej nelejou zespodu :-)))), tak mi ho nikdo neměnil..... a navíc když jsem sundal ty plasty pod blatníkem, tak bylo za nima bordelu pomalu za víc než je životnost auta. BTW : Jestli se to tam leje tím čidlem, tak nechápu proč mi Vašendové radili sundavat kolo a plasty kolem něj, když se k němu dá trubkovým klíčem dostat krásně motorem a i to tam nalejt (povolit se mi ho nepodařilo). Fakt už si s těma servisama budu asi všude dělat značky, abych poznal co udělali nebo ne....... , takhle nebudu mít klidný spaní Tady jsou obě převodovky i s popisem plnicích a výpustných šroubů.Tedy, pokud je to správný typ převodovky Paráda díky moc. Z čeho je to PDF ? To by se mi docela šiklo Jinak se omlouvám za unáhlenou nas*anost na některé zde zmíněné . Fakt je to asi vyměněný (už podle těch kaluží vokolo) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swallow Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Původně zaslal: -=Michal=- Původně zaslal: Swallow Původně zaslal: -=Michal=- Tak jsem u svého HDi zkoušel přilejt aditivum do převodovky, ale ač jsem sundal kolo u řidiče, plasty pod blatníkem i spodní krytí motoru, tak jsem nepřišel na to, kudy to tam bezpečně nalejt. Vzhledem k faktu, že mi u Vašendů ten olej měnili a Mr. Vašenda tvrdil, že se na to musí sundat plasty pod blatníkem, tak jsem hledal nějaký místo od kapek oleje. Našel jsem jen výpus?, ale jestli se to tam leje tím čidlem rychlosti jak je nad převodovkou (klíč 22), tak to je pokrytý korozí a nikdo ho nikdy nepovoloval ani kolem něj nejsou kapky a korunka je netknutá. Takže tím mě napadá, že pokud tam novej olej nelejou zespodu :-)))), tak mi ho nikdo neměnil..... a navíc když jsem sundal ty plasty pod blatníkem, tak bylo za nima bordelu pomalu za víc než je životnost auta. BTW : Jestli se to tam leje tím čidlem, tak nechápu proč mi Vašendové radili sundavat kolo a plasty kolem něj, když se k němu dá trubkovým klíčem dostat krásně motorem a i to tam nalejt (povolit se mi ho nepodařilo). Fakt už si s těma servisama budu asi všude dělat značky, abych poznal co udělali nebo ne....... , takhle nebudu mít klidný spaní Tady jsou obě převodovky i s popisem plnicích a výpustných šroubů.Tedy, pokud je to správný typ převodovky Paráda díky moc. Z čeho je to PDF ? To by se mi docela šiklo Jinak se omlouvám za unáhlenou nas*anost na některé zde zmíněné . Fakt je to asi vyměněný (už podle těch kaluží vokolo) Z Workshopu2003-2 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Z Workshopu2003-2 . Kde se to tam dá najít takhle krásně v pédéefku? A ani sem nevěděl že to tam takhle pěkně ukazujou Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swallow Posted September 6, 2005 Share Posted September 6, 2005 Původně zaslal: Fusion Z Workshopu2003-2 . Kde se to tam dá najít takhle krásně v pédéefku? A ani sem nevěděl že to tam takhle pěkně ukazujou Nikde, z toho musíš pdf udělat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-=Michal=- Posted September 6, 2005 Author Share Posted September 6, 2005 Původně zaslal: Swallow Původně zaslal: Fusion Z Workshopu2003-2 . Kde se to tam dá najít takhle krásně v pédéefku? A ani sem nevěděl že to tam takhle pěkně ukazujou Nikde, z toho musíš pdf udělat. A může mi tohle CD někdo z vás poslat ? Danke schon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swallow Posted September 6, 2005 Share Posted September 6, 2005 Původně zaslal: -=Michal=- Původně zaslal: Swallow Původně zaslal: Fusion Z Workshopu2003-2 . Kde se to tam dá najít takhle krásně v pédéefku? A ani sem nevěděl že to tam takhle pěkně ukazujou Nikde, z toho musíš pdf udělat. A může mi tohle CD někdo z vás poslat ? Danke schon Podívej se do U2U Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voštík Posted September 6, 2005 Share Posted September 6, 2005 mohl bych se taky mrknout do U2U? PLS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swallow Posted September 6, 2005 Share Posted September 6, 2005 Původně zaslal: voštík mohl bych se taky mrknout do U2U? PLS Udělej mrk do U2U;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milhaus65 Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 Už je Vivid Workshop 2004 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swallow Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 Původně zaslal: Milhaus65 Už je Vivid Workshop 2004 Mně musí stačit 2003 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-=Michal=- Posted September 7, 2005 Author Share Posted September 7, 2005 Původně zaslal: Milhaus65 Už je Vivid Workshop 2004 Nevim, když mám auto r.v. 2001 (oprav mne pokud se pletu), tak mi snad bude stačit Workshid 2003, nebo ne ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts