Pietro Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 ...zdary všem, včera jsem poprvý zaslechl při juízdě hučení v pravým kole. Začíná to tak ve 30 km/h a je to slyšet pouze při jízdě rovně nebo doprava. Při točení kol doleva ten hluk zmizí. Okoukl jsem pneumatiku, prachovky, všechno vypadá OK, tak dneska ještě pod to vlezu. Doufám, že to nebude ložisko, prej je to ranec.( Nemáte někdo s něčím podobným zkušenost? Jináč neprojel jsem ani žádnou díru, ani jsem neštrngnul o obrubník, ani nic podobnýho. Ještě, nevíte jak je signalizováno opotřebení brzdových destiček u P406 2,1TD rok výr. 96??? Díkes všem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
starter Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 nic hroznýho se neděje, máš kaput levý ložisko, prostě je na výměnu [upravil dne 5.9.05 starter] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietro Posted September 5, 2005 Author Share Posted September 5, 2005 Ještě upřesňuju, je to v předním pravým kole... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
starter Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Původně zaslal: Pietro Ještě upřesňuju, je to v předním pravým kole... jestli ve předu nebo vzadu jsi nepsal, ale jistý je to, že když zatočíš doprava tak hučí levý (ve směru jízdy), protože je zatížený Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietro Posted September 5, 2005 Author Share Posted September 5, 2005 ...bohužel je to přesně naopak, když točím doleva, tak to pravý kolo přestane hučet a když točím doprava a vlastně ho odlehčím tak hučí... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Mrkni na - cituji: Ložiska se projeví tak, že hučení se mení podle zatížení, takže zkus malý slalom. Obvykle se říká, že hučí to odlehčené, ale podle mojí zkušenosti hučí to zatížené... Při zvednutém kole se to dá zkusit fonendoskopem (zn. Peugeot to je dlouhý šroubovák opřený rukojetí do ucha). Někdy hučí odlehčené a někdy zatížené - názory jsou vyrovnány. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uulik Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Já mám skoro to samý,akorát je to opačně,levá= hučí pravý, taky mi to zesílí když přelítnu nějaký horizont ve větší rychlosti.Mluvím o předních ložiskách P.405. Ptal sem se na cenu ložiska 1ks podle tipu, 900-1200kč. Jinak hukot každý ráno ale to stáváme DVA. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy306 Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 že to takhle vůbec řešíte...důležitý je, jestli hučí vpředu nebo vzadu...na straně nezáleží protože by se stejně měly měnit na nápravě obě zároveň... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Původně zaslal: Tommy306 že to takhle vůbec řešíte...důležitý je, jestli hučí vpředu nebo vzadu...na straně nezáleží protože by se stejně měly měnit na nápravě obě zároveň... Přesně tak. Nemá cenu měnit jenom jedno. Moje zkušenost: hučí od pravé strany když jedu doprava, pravý ložisko mám v háji. Při narovnání je klid. (teda už ne, mám je úplně zničený) Horší případ je, že může hučet i poloosa, ale to není tak častej jev. [upravil dne 5/9/05 Fusion] [upravil dne 5/9/05 Fusion] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Ložisko hučí táhle, plynule, poloosa hučí jakoby rázy takový huhuhu:) Na 605 mi v 80 km/h po přidání plynu vibroval předek auta na straně spolujezdce. Byla to poloosa - pokud si vzpomínám tak ulomený jeden ze tří unašečů. Nehučela. [upravil dne 5.9.05 P607Olda] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uulik Posted September 29, 2005 Share Posted September 29, 2005 Původně zaslal: Pietro ...zdary všem, včera jsem poprvý zaslechl při juízdě hučení v pravým kole. Začíná to tak ve 30 km/h a je to slyšet pouze při jízdě rovně nebo doprava. Při točení kol doleva ten hluk zmizí. Okoukl jsem pneumatiku, prachovky, všechno vypadá OK, tak dneska ještě pod to vlezu. Doufám, že to nebude ložisko, prej je to ranec.( Nemáte někdo s něčím podobným zkušenost? Jináč neprojel jsem ani žádnou díru, ani jsem neštrngnul o obrubník, ani nic podobnýho. Ještě, nevíte jak je signalizováno opotřebení brzdových destiček u P406 2,1TD rok výr. 96??? Díkes všem... Pietro,máš už vyřešeno? Já dal auto na výměnu př.ložisek dnes,tak uvidím co budu platit.Nedal sem to do Peg. Servisu.Dělali mi kladky a nedotáhly řemen skočil o zub,od tý doby jezdím dnes již ke známému. ALE uvidím co tam sežene za ložiska. [upravil dne 29.9.05 uulik] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dtyrkas Posted September 29, 2005 Share Posted September 29, 2005 Vymenili mi ho pred par dny v Bruntale, ohalil jsem ho sparvne, bylo to prave predni. Predtim delalo \"chroup-chroup---chroup\" pri zatacce doleva, takze vlastne kazdej kruhak byl utrpeni A dnes uzasny ticho, jeste s novym vejfuckem, miluju 405ku Break Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
off_cz Posted September 30, 2005 Share Posted September 30, 2005 Me hucelo leve predni kolo - nejdriv jen pri zataceni, pak porad. No a nakonec to bylo spatne zadni leve lozisko :-) Ten zvuk se jen prenasel dopredu. Ze je to zadek bylo nemile zjisteni - sada na zadni kolo s ABS cca 4000 kc :-( Predni je podstatne levnejsi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uulik Posted September 30, 2005 Share Posted September 30, 2005 Tak já mám dnes opravené obě dvě ložiska přední za 3200 peněz. Ale neptal sem se od jaké firmy sou. Byl sem unesenej při zk.jízdě tou tichou pohodou tak sem dál nic neřešil. Pravé ložisko vyrezlé,no a levé načatý. Tak že v žádným případě bych nedělal jen jedno který zrovna hučí. [upravil dne 30.9.05 uulik] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts