erikh Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Nazdar "levi".. Zacala mi sem-tam blikat kontrolka( P-405 1.8SRDT,r.v.1991),ktora oznamuje vodu v palivovom filtri.Mam teraz trosku dilemu,lebo asi pred 2000 km som menil olej a menil som aj vsetky filtre.teraz mam tento palivovy zn.FIAMM.Len sa mi tak zda,ze predtymto filtrom som tam mal nieco s cim sa to dalo nejako "odkalit" resp. tu vodu stadial nejako dostat... Neviem co teraz?!Mam vymenit filter??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Podobný problém jsem měl cca 2 tis km po výměně oleje a filtrů u 2,2 HDi. Stačilo v servisu odsát vodu (zkušený by to zvládl sám, já to dávám do servisu). Takže fitr neměň. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikh Posted September 5, 2005 Author Share Posted September 5, 2005 A nevies ako sa to odsava?? Sam to neurobim??Nebojim sa toho,len neviem ako...druhy-krat uz bysom to vedel!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ráďa Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Jaký máš model u starýho se to na filtru upouští spodem,je tam šroubek,který se povolí,z filtru něco vyteče,zašroubuje a je to.Nic na tom není. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikh Posted September 5, 2005 Author Share Posted September 5, 2005 No prave a uz sme doma.... Je to stary model...Pred tymto filtrom co tam mam teraz,som tam mal - vyzeralo to ako kovove puzdro na ktorom na spodu bol taky (predpokladam)odvodnovaci ventil..Mne to aj clovek od ktoreho som to kupil aj vysvetloval - tuto to otvoris odtial vytecie voda a potom pumpujes az dokial nejde nafta...To bolo vsetko fasa az po tu vymenu filtra...No a teraz tam to take kovove puzdro nemam a mam tam filter - je taky bielo-cierny (uz tam nie je ani taky ten kovovy obal) a ten ventil na spodu uz nevidim(je tam taky blbsi pristup-skusal som ho nahmatat rukou,ale nic som nenasiel.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pipko Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 Takisto som mal tento problem tiez tesne po vymene vsetkych filtrov prisiel som do servisu odkalili filter a nic a svietila si kontrolka dalej povedali ze je pokazene cidlo ale potom som isiel domov a prestalo a uz nesvieti Hdi 2,0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikh Posted September 5, 2005 Author Share Posted September 5, 2005 A mna to \"serie\" ze mi to tam svieti....Co sa mi moze stat??Niekde mi to skape...a som vybaveny.... Chcem s tym nieco urobit...nechcem to nechat len tak!!! Poradte!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uulik Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 A jak se stalo že si tam ten ventil na odpouštění vody měl a teď nemáš? To ho vyměnili v servisu.? Odsát jedině povolit tu plechovku strčit hadičku a cucat,jistější je tu pikslu vyndat a podívat se jestli tam ta voda opravdu je.Palivovej filtr tam mám od výměny do výměny oleje to je asi 12000 km a vodu tam nemám,ani kapičku. Když měním filtr odmontuju batarku i držák baterky pak je tam přístup perfektní. Jestli ti bude svítit i bez známky vodu (uvnitř) jednoduše zatím odpoj konektor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Driver Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 A nezlobí jenom to čidlo? Myslím že u těchto motorů je dost častá závada, já jsem měl teda 1.9D a tu kontrolku jsem už prostě ignoroval, protože po nějakém čase se stejně vždycky rozsvítila a to jsem měl vyměněný filtr i odvodněnou nádobku. Už se to tu i někokrát popisovalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erikh Posted September 6, 2005 Author Share Posted September 6, 2005 No tak pozrem na to v stredu...dam Vam potom vediet... to uulik: no ked som auto kupil tak mi to ten clovek od ktoreho som to kupoval ukazal ten odvodnovaci ventil.Bol tam na spodu filtra (tusim otoceny smerom dopredu-mzslim smer jazdy).Teraz po vymene filtra to tam uz nevidim... Zeby bol otoceny na druhu stranu???Pozrem a uvidim.... to driver: nenasiel som to ...hladal som to tu....Ak to budem ignorovat,co sa mi moze stat?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts