Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Existují malé krabičky které se připojí k telefonu a ty umějí vysílat, ale mobil sám asi ne, leda nějaký čínský hybrid.

http://www.telel.cz/zbozi/fm-transmitter-pro-ipod-iphone-4-4s-ipad-eu-blister-/

http://www.xenony-levne.cz/xenony-levne/eshop/14-1-Autoalarmy-a-prislusenstvi/0/5/753-FM-transmitter-pro-iPod-a-iPhone-FM-101

http://www.zombie-smart.cz/372-handsfree-a-fm-transmitter-pro-apple-iphone-3g-3gs-4-4s-5-5s-5c.html

Všechno pro iPhone, ale už jsem někde viděl i pro androidí telefony

Jinak je možný že by to posilalo hudbu z telefonu do autoradia pomocí bluetooth, jako HF, to by asi ta apka nejspíš uměla

[upravil dne 2/1/14 14:51 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Nějaká nokie to umí kamarád ji má a posledně s tím machroval

Tím myslím jako že si naladíš frekvenci na radiu a ten telefon funguje stejně jako ten transmiter

[upravil dne 2/1/14 21:47 od bajza206 SW]

Odesláno

Jj umělo to pár \"TOP\" nokií před přechodem na Lumie (např. N8) a ještě jsem to viděl v několika tabletech. Docela by mě zajímalo, jestli to umí i nějaký aktuální mobily.

Jinak je to podle mě záležitost HW, takže pokud to mobil neumí z výroby, tak aplikace nepomůže. Leda dokoupit něco P&P jak psal Radek Hurvajz.

Odesláno

Pokud je tam rádio, tak obvykle proto, že některý víceúčelový čip co výrobce použil to (demodulátor) má v sobě. Nicméně opačně potřebuješ něco (modulátor) co ti to na tu nosnou frekvenci namoduluje. Samozřejmě to může nějaký výrobce implementovat do čehokoliv ať interně nebo externě. Ale podmínkou je mít někde ten HW.

Odesláno

a co to zkusit jinak?

tady ty fm transmitery, to je bida, nahlas to nejde dat pac to dost degraduje puvodni zvuk [mozna mam blby fm transtmiter] nehlede, ze u nas je vysilani na techto frekvenci vlastne zakazano :).

dneska pri pripojivani ipod redukce k radiu na me vypadla krabicka FM modulatoru, porad jsem nevedel k cemu patri vyvedeny kabel s jackem z tunelu u sedacky, v kufru se valel svazek kabelu, tak jsem si rikal, ze tam asi driv byval nejaky pekelny stroj, ktery uz tam neni... a dnes jsem konecne zjistil jak je to pozapojovany.

myslim si ze tyhle fm modulatory budou prenaset audio nejverneji. ja jsem to tedy zkousel nejak zprovoznit, ale zatim se mi nezadarilo, bud je to rozbity nebo nevim, jak bude cas, tak to rozeberu.

vyhoda fm transmiteru je ze je to bezdratovy, ale zase tohle bude prehravat kvalitneji.

post-41825-14109634893419_thumb.jpg post-41825-14109634893688_thumb.jpg

Odesláno

...nehlede, ze u nas je vysilani na techto frekvenci vlastne zakazano :).

...

Zakázané to není, je vyjímka v zákoně. Můžeš provozovat vysílač tuším do 100m. Nepamatuji si ale už přesně znění...

[upravil dne 5/1/14 20:47 od Milanor]

Odesláno

Jo bylo to ve výkonu, ale ten údaj si nepamatuji. Četl jsem o tom někde v debatě hlav pomazaných, který se to snažili vyjádřit i zhruba v metrach a to mě v hlavě nějak zůstalo...

Edit:

Co jsem teď jen v rychlosti nahlídl, tak u nás je to povolené od roku 2006 všeobecným oprávněním č. VO-R/10/05.2006-22 a opravdu se jedná jak psal Koblih o maximální povolený výkon 50 nW ERP. V praxi lze očekávat dosah cca 3m. To co jsem psal výše byly dohady nějakých profesorů, že i s malým kašpárkem jde udělat velké divadlo atd...

[upravil dne 5/1/14 21:22 od Milanor]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...