Jump to content

IMOBILIZÉR

koldam1
 Share

Recommended Posts

Zravím všechny peugeo?áky, Mám opět dotazík prosím. V mém P-406 mám pod palubkou díru ze které koukají dráty s konektorem a zjistil jsem že tam patří klávesnice od imobilizéru či něčeho takového. Je možné to tam dodat zpátky tak aby to fungovalo:myslim.Nemyslím nové, třeba z vrakáče ?? Předem dikes

To můžeš koupit z vrakáče, akorát potom trefit dráty - je jich asi 12.

Jestliže Ti to teď jezdí, tak to značí že je to někde prozkratované - musíš najít a odstranit zkrat, aby imobilizér opravdu imobilizoval.

No a až se Ti to všechno povede, tak budeš před každým startováním zadávat kód - nic příjemného.

Některé vozy s radiovým ovládáním (3,0V6) měly to, že imobilizér se sám odblokoval a 30 sekund máš na nastartování. Ale některé s rádiem (1,8 benzín) to nemají a prý to ani (profesionálně) nejde dodělat.

Moje rada: kup na vrakáči akorát to zaslepení a? tam není díra a dodělej skrytý vypínač. Jinak při věčném zadávání kódu budeš otrávenej.

Samozřejmě ideální by bylo napojit radiové ovládání aby samo odblokovalo imobilizér, a tlačítka tam ani nedávat.

PS: znám firmu která udělá kopii jakéhokoli klíčku i s kódovým vysílačem.

Původně zaslal: P607Olda

To můžeš koupit z vrakáče, akorát potom trefit dráty - je jich asi 12.

Jestliže Ti to teď jezdí, tak to značí že je to někde prozkratované - musíš najít a odstranit zkrat, aby imobilizér opravdu imobilizoval.

No a až se Ti to všechno povede, tak budeš před každým startováním zadávat kód - nic příjemného.

Některé vozy s radiovým ovládáním (3,0V6) měly to, že imobilizér se sám odblokoval a 30 sekund máš na nastartování. Ale některé s rádiem (1,8 benzín) to nemají a prý to ani (profesionálně) nejde dodělat.

Moje rada: kup na vrakáči akorát to zaslepení a? tam není díra a dodělej skrytý vypínač. Jinak při věčném zadávání kódu budeš otrávenej.

Samozřejmě ideální by bylo napojit radiové ovládání aby samo odblokovalo imobilizér, a tlačítka tam ani nedávat.

PS: znám firmu která udělá kopii jakéhokoli klíčku i s kódovým vysílačem.

AHA tak to asi už nechci, nebavilo by mě pořád zadávat kód, ale zaujala me ta poznámka \"znám firmu která udělá kopii jakéhokoli klíčku i s kódovým vysílačem\", mám tam centrální zamykáníi s příjímačem na dálku-originál , ale nemám ani jeden klíč,to by uměli taky,vyrobit mi nový klíč s dálkou??

Uměli by nakopírovat, protože mají to zařízení co si přečte kód jednoho klíče a podle toho udělá druhý. Zkus se tam domluvit, já nevím.

Umí přeskládat zámky na jiný klíč (a nedaleko je P-servis, kde Ti pomohou rozebrat auto a vyndat zámky).

Jestli by se dal přestavět přijímač na jiný kód, to nevím, ale bylo by řešení koupit na vrakáči jako pár jeden klíček a k němu přijímač. Přijímač by se vmontoval do auta a elektronika-vysílač přehodil do jiného klíčku.

Pavel Omasta

Školská 8, 789 01 Zábřeh

tel./fax: 583 411 529

email: omasta@omasta.cz

www.omasta.cz

Uměli by nakopírovat, protože mají to zařízení co si přečte kód jednoho klíče a podle toho udělá druhý. Zkus se tam domluvit, já nevím.

Umí přeskládat zámky na jiný klíč (a nedaleko je P-servis, kde Ti pomohou rozebrat auto a vyndat zámky).

Jestli by se dal přestavět přijímač na jiný kód, to nevím, ale bylo by řešení koupit na vrakáči jako pár jeden klíček a k němu přijímač. Přijímač by se vmontoval do auta a elektronika-vysílač přehodil do jiného klíčku.

Pavel Omasta

Školská 8, 789 01 Zábřeh

tel./fax: 583 411 529

email: omasta@omasta.cz

www.omasta.cz

Zkusím to, díkes a pak napišu jak to dopadlo:super

Původně zaslal: Dave_k

2 koldam1: Jakou máš dálku? Infra nebo rádio? (1 tlačítko nebo 2 na klíči?)

Právě že nemám žádný klíč s tlačítkem, mám jen obyč ale ve stropním světýlku mám tu kopuli s přijímačem ale nevím co to je zač, vím jen že mám centrální zamykání origo a že tam byl imobilizér s klávesnicí u pojistek ale je odmontovaný, víc podrobností o elektrice nemám.

Jestli je to starší model (tak 95,96) a určitě máš infra (vyloupneš stropní světlo, pod ním je hvězdička šroubek a v kopulce je elektronika a čtyři diody - přijímač), tak to nemá cenu řešit.

Jednak se tím infra musíš dost trefovat, nefunguje to dokonale, a jednak než to řešit, tak prý je lepší instalovat radio dálku od Jablotronu (asi 2500 Kč).

Na to infra se prý nedá udělat kopii klíče-vysílače.

Jestli je to starší model (tak 95,96) a určitě máš infra (vyloupneš stropní světlo, pod ním je hvězdička šroubek a v kopulce je elektronika a čtyři diody - přijímač), tak to nemá cenu řešit.

Jednak se tím infra musíš dost trefovat, nefunguje to dokonale, a jednak než to řešit, tak prý je lepší instalovat radio dálku od Jablotronu (asi 2500 Kč).

Na to infra se prý nedá udělat kopii klíče-vysílače.

To jsi me moc nepotesil ale presto dik, je to tak jak pises, rok vyroby 97 a v te kopulce je elektronika. Nechtel jsem to resit jinak nez origo ale asi mi nic jineho nezbiva. Presto dik za radu :super

S tím řešením origo s Tebou plně souhlasím, taky nesnáším \"dodělávky\". Ale s tím infra je to tak problematické jak píšu.

Asi nejlepší by bylo zkusit koupit z vrakáče \"pár\" (vysílač a přijímač) radiového ovládání, tím bys měl taky origo Peugeot a uspokojivou funkci. To si myslím by bylo nejlepší řešení.

Vysílač pak přendat do Tvého klíče, takže bys nepotřeboval vyměňovat zámky.

edit: a na té Tvé elektronice trčí čtyři fotodiody? Takové tmavé hranolky. (Nevím totiž přesně jak vypadá ten radiový přijímač - jestli ho tam náhodou nemáš.)

[upravil dne 15.9.05 P607Olda]

[upravil dne 15.9.05 P607Olda]

Jo podobnej problém jsem řešil nedávno. Přestal chodit infra klíč. Tak jsem se poptal u peugeotu a řekli že novej s elektronikou 3500,-. Nevím přesně jakým stylem by ho chtěli udělat (elektroniku). Tak jsem se pídil po jiným řešení a narazil jsem na Jablotron kde bych za 1500,- (+ něco za montáž) měl ovládání centrálu + alarm + dva ovladače, sice ne v klíči ale sólo na kroužku. Za ty prachy to je zlatý.

No klíč se podařilo nakonec opravit tak zatím zůstávám u infra.

Tak jsem se poptal u peugeotu a řekli že novej s elektronikou 3500,-. Nevím přesně jakým stylem by ho chtěli udělat (elektroniku).

Oni musí objednat pár - vysílač i přijímač (infra).

Taky mě napadlo, že to takhle dělaj. :myslim

Původně zaslal: koldam1

No tak jsem zatim nesehnal nic na vrakáči, pokud by někdo z vás otom infra komplítku(vysílač-přijímač) věděl nebo ho měl třeba domatak dejte prosím vědět. Zatím dík

Bejt tebou tak se na to vykašlu. Sežeň stropní světlo bez toho infra a na ovládání tam vraž ten Jablotron. :papa

Původně zaslal: koldam1

No tak jsem zatim nesehnal nic na vrakáči, pokud by někdo z vás otom infra komplítku(vysílač-přijímač) věděl nebo ho měl třeba domatak dejte prosím vědět. Zatím dík

Bejt tebou tak se na to vykašlu. Sežeň stropní světlo bez toho infra a na ovládání tam vraž ten Jablotron. :papa

No asi to tak stejně dopadne takže díky všem za rady, jdu obědnat jablotron :super