Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Praskla hlava?


Freeman

Recommended Posts

Moje 306-ka 1.4 ted po cele leto jezdi (vyjma z kopce) na takovych 100C, misto zlateho stredu 90C. V servisu jsem to nechaval odvzdusnit, ale tvrdi mi, ze mam mozna prasklou hlavu, ze pry odvzdusnovak na motoru stale buble. Na viku oleje nemam maslo, po zahrati motoru nejdou zadne bubliny do chladice. Auto muze mit najeto tak 170 000 km. Tesneni pod hlavou mi menili pred 4 lety, kdyz se muselo dat nove tesneni pod gufera (papal olej). Jaka je sance, ze to neni praskla hlava, ale jen tesneni? Nekdo mi rikal, ze ty 1.4-ky nepraskaj - neutesuju se zbytecne?

Pokud to bude praskla hlava (a ne jen tesneni), jaka je nejlepsi naprava? Je lepe to zavarit (pry drahe), nebo hlavu z vrakace (pry nespolehlive)? Mate tipy na firmy co se na tyto problemy specializuji? Dik za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no já bych začal termostatem. pokud je čistá voda v chladiči a v oleji není voda (emulze), nebo pokud se náplně neztrácí je asi těsnění v pohodě, prasklá hlava je blbost. může i špatně ukazovat čidlo na budík. pokud je tam fakt kolem 100°C, tak jak otevřeš expanzku to musí už vyletět pára, tak to zkus

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

[sarkasticky] 1.4 která po 170tis. topí v létě ke 100°C... to je jak velbloud na poušti [/sarkasticky]

Jinýa slovama: proč všichni chcete teplotu na 90? Probírá se to tu pořád dokola od té doby co vznikl tento klub, snad u všech modelů. Dejte vyhledat \"teplota\". Je asi milión příčin k tomu aby to ukazovao špatně. Aby servis hned poprve řekl, že je to hlavou, to je nesmysl, beztak se na to ani nedívali. I u nových aut sou vyšší teploty běžný, proto je tam už jen měrka bez čísel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz mi to odvzdusnili, tak to chvili (100km?) jelo na tech 90C. Takze se to nekde zavzdusnuje. Odvzdusnovaky jsou utahly, takze netusim, kde by to nabiralo vzduch.

A jet po dalnici do Brna se saharami (pravda, prisavaji vzduch, takze jsou pridavny pohon :)) se mi nezda normalni.

Jsem rozhodnuty dat zkontrolovat tesnost hlavy, ale nevim, co dal, kdyz mi u rozdelanyho motoru reknou, ze hlava je praskla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...