Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

TAK PRÝ NOVÁ ALTERNATIVA PRO DIESELY... ježdění na rostlinný olej!!!!


Pietro

Recommended Posts

Zdarec lidi, tak jsem teď četl článek o firmě, která předělává dieselový motory na pohon rostlinným olejem. Stojí to okolo 1150 Eček, prý se to kompletuje v Německu. Je to nějaká firmička kousek od Práglu. Nevíte někdo něco bližšího nebo nemáte někdo zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi je to aktuální téma :-) Pokouším se to vyřešit tak aby to neodrovnalo motor ani palivovou soustavu. Pak dám vědět. A věřím, že litr oleje půjde sehnat i levněji než za 15kč. Jen by mě zajímalo co na to legislativa. Předpokládám, že se nikomu nebude líbit to, že jezdíš a neplatíš daň z paliv a maziv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zni to zajimave, ze by to bylo az tak proste jit a koupit nejaky rostlinny olej a proste ho v lete nalit do nadrze s naftou a tot vse ? :) Ze bych to taky zkusil s par litrama kdyz budu na dne s naftou ? :) v nejhorsim kdyz to bude kourit nebo to nepojede, do dotankuju do plna naftou :mrk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rimmer: Neboj, pojede to. Nebude s tim vubec problem, mozna ti to pojede i lip. Jen ty ranni starty jsou trosku takove nekultivovane, trosku se to jakoby hada, ale tak po 1 km uz je to ok. Jen v zime s tim bude problem, ale udajne pri redeni s naftou 1:1 se na to da jezdit do -5 stupnu, ale asi bych to nerisknul. Kdo na to chce jezdit stabilne, je treba asi udelat predehrev na palivo. Vim, ze tam je, ale asi naky jiny, rychlejsi by to chtelo. Ale jak jsem psal vyse, na uvedenych www je to rozebrano vice. Jinak ten olej v Tecsu cca 13,90Kc... :o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, po litrovkach. Ty velke baleni nebyvaji z tech levnych oleju. Ale koupis napr. celou krabici tech levnych litrovek treba po 15-ti kusech, a je to. Ale pakarna to nalevat, to pak lidi cumi, treba i kdyz u garaze u baraku to nalevam... :o) Kdyz jezdis na ten olej, mozna to trosku vic zakouri pri zaberu, a taky jde trosku citit ten spaleny olej, ale pohodka. To jeste muzes do sani sypat hranolky a z vyfuku je budes uz mit hotove... :o)))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no to cumim!!!!!!!!!!Jo a zabejval se nekdo tim,zkusit nalejt nejakej pomer LTO a olej!Myslim,ze nejakej pomer by byl ok!!!Nevim,zkusenosti s tim nemam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jen jsme videl nejakyho borce nekde v TV Prima svet 2004 tusim.Je z USA a ten nejakejma postupama udela z fritovaciho oleje docela dobry palivo pro svuj VW Jetta.Jezdi jen na nej!Nevidel jste to nekdo????....Jo a dotaz!!!Kolik to tak zere te smesi nafta olej????????Co uvadeli chlapy nahore??????Nezanasi to nejak vstriky??????Ventily?????M.P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dá se jezdit na spoustu věcí, třeba jako transformátorový olej. Akorád ten kdo stojí blíž než 4 metry od výfuku při startování, tak je z něho dokonalej černoch.

Všechno otázka dostupnosti těchto \"paliv\" (když to někdo dostává zadara, jako ten olej z transformátoru) a pak mít ekvivalentní motor se kterým se moc nepočítá. Jízda ve znamení \"pokud to jede, je to fajn, pokud se to zastaví, tak netřeba řešit\".

Na LTO tu už několik let jezdí celá republika, nafta křtěná sprostě vodou a řítšímy grakcemy olejů.

Horší jsou mechanické nečistoty. Za poslední roky se kvalita rapidně zlepšila, ovšem na východě je nafta stále po tédle stránce na tom hodně špatně a někde je to přímo katastrofa. I přez filtr to dokáže zastavit motor. Kamoš si takdle odrovnal Liazku na ruskou naftu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nejsem dieselak,ale myslim,ze nekdo na diesel clubu rikal,ze emise jsou jeste lepsi!Kazdopadne to ma mensi malinko vykon.Takze ani na stk nic nezjistej,kdyz bude motor trosku vyseptanej,tak staci nalejt trochu oleje repkovyho do nadrze a je vystarano.Jezdej na to borci i s OCTAVII TDI.FIAT DUCATO atd.A zadny vetsi problemy nejsou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...