Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

John - 406 2.2 HDi 151kW // jaro //

Recommended Posts

Odesláno

Lihous: to máš pravdu,jelikož olej dělám max po 8tis u obou aut co mám a prodlužovat interval nemám v plánu ani s olej chladičem.

[upravil dne 2/7/2014 18:39 od John]

Odesláno

TAk na nasem ta rucicka teploty oleje leze jeste trosku dal na predposledni ;)

Ale vic me stve pak nasledne cekani nez sleze zpatky nez se vypne zapalovani a muzu odejit treba na kafe .....

Joo reseni to urcite bude. O kolik je vetsi napln o 0,5-1l ??

Odesláno

Lihous : tohle je teplota po měste když jezdím normálně.Na dálnici to mám občas až skoro u 140...

Jinak náplň se zvětší o cca 400ml.

Odesláno

petrb123 : akorát jakmile je víc teplo(jako třeba dnes) tak jsem během 20km hned na poslední čárce před 140...a to nejedu po dálnici svižně ale normálně.Jsem zvědavej jak se to bude chovat s termostatem a chladičem.

Odesláno

Johny, tak já sem po úpravě taky s teplotou na tom podobně, když jedu svižněji, tak olej jde na poslední čárku před 140°C. Ještě jsem ale neměl čas to vyzkoušet na nějaké delší trase, zatím max cca 10km 150-170 a pěkně rychle se to vyhouplo. Když jedu okolo limitů, tak se drží asi tak nepůl mezi 90-140, takže okolo 115°C. Jeden kámoš se mě ptal, kde do okruhu napojíš přívod k chladiči a mě hned napadlo, že půjde pod filtr redukce, ale nechtěl se být za blbce, tak sem mu řekl, že netuším, tak teď už mu můžu říct kam přijde:D

Edit: jak je nastavenej ten termoš? Teda na kolik asi?

[upravil dne 7/7/14 15:38 od odee]

Odesláno

To znamená, že pokud bude chadič dobře stíhat, měl by olej držet cca okolo 80°C, ikdyby ten systém s obtokem nebyl nijak moc dokonalý, tak se teplota asi stejně běžně nedostane ani k 90°C. Zeptám se asi jako blb, protože mi je jasný, že sis všechno jako vždy předem vyzjišťoval;), ale není to málo? Žil sem pořád v tom, že ojel by měl mít ideálě teplotu o cca 10°C vyšší, než voda:myslim

[upravil dne 7/7/14 16:08 od odee]

Odesláno

Super práce, jsem zvědavý na ten rozdíl teplot. Já když jedu svižněji, docela nepříjemně rychle se mi zvedá také teplota oleje, hlavně teda na dálnici, mám z toho vždy respekt a raději zvolním. Ta redukce sedí bez problému?

Odesláno

odee : ten termostat je na 80°C z důvodu,že dokud nebude teplota oleje v okruhu na 80°C tak olej nepustí dál do okruhu k chladiči.

Co mám zjištěno tak tenhle chladič by měl udržet při ostřejší jízdě teplotu kolem 90-100°C.

Eon : díky..... ta redukce je přímo se závitem na šroubení na oleják co má HDI to je M20x1.5 a sedi vpohodě...zkoušel jsem jí na auto když jsem měnil olej.Takže vše je připravený na montáž.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Proběhlo další tankování do plna a vešlo se 67l až po hrdlo.Najeto 1020km a to PP psal ještě 90km dolet.To vychází na 6.57l/100km pro rejpaly pomalu nejezdím... nejsem kapitán šnek :D REJP A je to čístý město a okresky dom.

Odesláno

Mě výměník stíhá, je to ale jiným autem, nedá se říci, že by se s C5tou dalo jezdit nějak \"ostře\" (mimo dálnice a tam to stíhá v pohodě voda). Zato moje coupe es9j4 je úplná katastrofa, tam to letí nahoru opravdu rychle, najednu stranu klasika vůz, co se musí hlídat.

Odesláno

rootsky : to mě dokud nenajedu na dálnici a nenasadim tempo se to drží relativně v mezích ale okresky když jedu svižně atd. je problém a olej se hrne k 140... U V6 chladič budu dávat taky aby coupe nebylo ochuzeno :D a hlavně to bude potřeba na to co mám v plánu přes zimu.

Odesláno

Jinak sedan prekvapil,cesta do Chorvatska vysla spotreba na 5.6l coz ujde po dotankovani do plna.Uvidim co vyleze pri ceste zpet. :aut

post-1871-14109638845595_thumb.jpg

[upravil dne 22/7/2014 09:34 od John]

• O 2 týdny později...
Odesláno

dej si do podpisu k tou stávajícímu že upravuješ ECU a další věci za 1/2 toho co tyvíškdo :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...