oddie Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 http://ona.idnes.cz/syndrom-odcizeni-prirode-0y1-/deti.aspx?c=A131202_115612_deti_haa Z tohoto článku jsem málem spadl ze židle. Říkal jsem si, co to v té upoutávce bude za hrůzu, ale článek předčil všechna očekávání. Dítě z vesnice (!!!), které vidí les poprvé ve 4 letech? ?? Generace degenerace... [upravil dne 12/3/13 13:55 od oddie] Citovat
Guest servisman Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Ani se nedivím, dnešní děti občas neví co je to koza kráva či kůň , natož lesní zvířata . Citovat
Šalda Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 To já mám zase opačný problém, jakmile vidí Kubík prase nebo krávu tak se k nim hned hrne a chce si je hladit, protože je to pro něj úplně normální věc:D Plus doma mazlí pořád psy, kočky, králíky, zahání slepice do kurníku a podobně Citovat
oddie Odesláno 3. prosinec 2013 Autor Odesláno 3. prosinec 2013 No jo, copak zvířata, ale aby dítě z vesnice ve 4 letech poprvé vidělo les, to mi přijde neuvěřitelný... Citovat
Almanil Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Já žádné potomstvo bohužel nemám, tak možná bude můj názor zcestný. Poslední dobou si všímám, že nejen rodiče, ale kdekdo je přecitlivělý a všechno je nebezpečné, problém atd.. Příklad, co chvíli vyjde nová studie s tím co je zdravé jídlo, a co naopak není. Myslím si, že by stačilo se držet zdravého rozumu a zlaté střední cesty. A to by mě teda nenapadlo, že je vůbec možné vidět les poprvé v 4 letech. Citovat
maturantka Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 I ted, v anejakych skoro 30 letech, bylo na vylete v Alpach videt, kdo je to \"mestske\" dite z clanku. Teda ve meste vyrustali skoro vsichni krome me a vsichni jsme tam behali a skakali po kladach jako padli na hlavu. Nikdo s tim nemel problem, akorat jeden z kluku nebyl schopen na te klade ani chvilku stat. Bylo proste poznat, ze ho tyhle hry v detstvi minuly. A vlastne si ani nepamatuju, kdy jsem v nedavne dobe videla decko na strome, pritom my jsme na stromy lezli porad, topili se v rybnice, padali do stohu, proste nechapu, jak jsme mohli prezit :-D. Citovat
ozzy1 Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 maturantko-mohu ti na max. dva dny svěřit našeho Kubíka.To jenom pro oživení toho ,co zde popisuješ. Citovat
marko306 Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Ja som ešte nikdy v živote nevidel more (na živo) Citovat
Kurt Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Ani já. Otázkou je, jestli z toho nemám třeba problémy s psychomotorickým vývojem. Citovat
maturantka Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Jo, Kurte, ostatnim lidem z toho sploucha na majak a ty jsi tim padem jinej=nenormalni :-P Ozzy: ty uz Kubika nebudes potrebovat, ze bys mi ho sveril? :-D [upravil dne 3.12.2013 12:12 od maturantka] Citovat
Guest servisman Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Taky jsem nebyl u moře ,ani netoužím, ale vyrůstal jsem ve městě ,lítal po stavbách takže jsme měli zábavu .Občas jsem zavítal na hospodářství do vesnice kde bylo všeho dost. Jako 10ti letý jsem si odvázal berana a šel jsem se s ním projít .To byl pro mne zážitek, ale pro ostatní pohroma, protože beran nikoho nesnesl. Kdo ví co to je utíkat před kohoutem, který skákal lidem na záda . Ono třeba dnes na vesnici se žije kapánek jinak. A dnešní mládež ? Ta sedí u počítače ,mobilu. Citovat
oddie Odesláno 3. prosinec 2013 Autor Odesláno 3. prosinec 2013 U moře jsem byl poprvé v 32 a stejně tak jsem poprvé v 32 letěl letadlem. Takže to bych řek, že až tak úplně zásadní nebude. Ale neumět chodit po ničem jiném než asfaltu či podlaze nákupního centra bych teda jako problém docela viděl. Citovat
Guest Scratch Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 no ja mam ted dite pomerne kratce a mam o nej strach. Drive jsem odmital takovy kraviny jako hlidacku dechu. Osobne bych si to asi nekoupil, ale kdyz jsem dostal moznost zapujceni, tak jsem do toho hned sel..... ale k veci.... ja chodil do skauta a ten mne mnohemu naucil. Mame doma Valerii a jsem na vazkach, jestli ji poslat do zenskeho provedeni skauta, protoze vim, jak hladove jsme na devcata koukali, kdyz jsme se s nimi nekde setkali (v takovem tom pubertalnim veku). No uvidime. Ale jelikoz na chalupe je les za trati, tak pevne verim, ze s nama bude rada chodit na prochazky lesem, sbirat houby a ze ji treba neco ze zalesactvi predam Citovat
Guest servisman Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Tak já do skauta nechodil za mne to bylo drobet jiné ,ale před 37 lety jsem chodil do Zálesácké 10 , a koukám že to ještě dnes funguje http://www.zalesacka10.estranky.cz/ Citovat
venomcz Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Negramotnost a jiné , na tom se podepisuji bohuzel rodiče. minuly týden bylo prostřeno ( porad ) a byla tam 19 ti leta holka a nevěděla z ceho resp. Z jakého zvířete je hovězí maso . A nevěděla kdo nebo co je to vul a když ji to řekli tak se teda jako třešničku na dort zeptala jak se říká mláděti od vola. je toto možné? Citovat
Driver Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 No něco na tom bude, mě asi rodiče vodily v dětství málo do lesa, protože po osmi pivech mám trochu problém s chůzí a lezení po stromě by mi asi taky dělalo problémy Citovat
rgot Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Oddie .. není vesnice jako vesnice..ty dnešní přiroubovaný satelity nemají s vesnicí bohužel nic společnýho a tam bych se tomu nedivil... Citovat
Charlie 1 Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Říkám to dnes a denně vyhnat děti ven co to nejvíc jde,žádná TV,hry a podobný kraviny na to asi nebudou v dospělosti vzpomínat.... To samy vymetani obch.center a kupování blbosti jen aby dítě melo novou hračku s kterou si hraje 5minut pak ji rozbije a zahodí pod postel.... Bohužel jsou děti naše kopie=ze dělají to co rodiče...takže asi děti budou těžko mít vztah k přírodě a ke zvířatům když s rodiči musí jezdit jen pi obchodech a pak jsou vyjeveny když vidí krávu nebo koně naživo.... Zaplatpanbuh za dum se zahradou na vesnici obklopenou přírodou...a když nám chybí město kvůli kultuře zajedem tam...ale opačné bych to nechtěl ani za nic.... Citovat
Medvěd Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Pavlík od svých 4 let chodí do skautského oddílu. Naštěstí kousek od našeho bydliště právě otvírali oddíl, který byl přímo zaměřený na předškoláky (vedoucí si děti přímo vyzvedávala ve školce). Letos začal ještě chodit do vodáckého oddílu s tím, že předpokládám, že během roku vykrystalizuje kam bude chodit dál. Co se týče jeho rozvoje - každý tu ví, že se snažíme neustále jezdit po výletech, kde se snažím vybírat takovou náplň, aby mu to něco dávalo. Bohužel ale vzhledem k mé tělesné konstrukci Pavlík taky nemá zrovna příklad v tom, jak lézt po stromech nebo skákat po kládách - to jsem ani jako dítě nikdy nedělal a nemyslím si, že bych tím byl o něco zásadního ochuzen. Na Silvestra se chystáme na hory (ač já i Helča jsme totální nelyžníci, přesto máme hory rádi) a tak nějak počítáme s tím, že bude-li tam nějaká školička lyžování A PAVLÍK BUDE CHTÍT, tak mu lyže a výbavu půjčíme, ať si to vyzkouší. [upravil dne 3/12/2013 13:19 od Medvěd] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.