longstarr Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Mam P406 1,8 16V r.v.2001 výměna oleje dle SK po 30.000km Během této doby dolívám cca 2l oleje tak nevím jestli ja to v pořádku Nemá někdo zkušenosti_Dík Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirkap Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Zkus nejdříve použít tlačítko HLEDÁNÍ a pak když tak něco piš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
longstarr Posted August 31, 2005 Author Share Posted August 31, 2005 Hledal jsem ale nic pro mě_ údaje najeto 67tis km žáddný modrý dým z výfuku motor přede hlášky PP žádné spotřeba 8,2 l a nikde žádný viditelný únik třeba 2l na 30.000km není moc nevím. Měl jsem 405ku a když žrala olej bylo to špatné gufero ale spodek zastříkaný od oleje takže jsem věděl jenom jestli někdo nemá zkušenosti nechci nechat hrabat do motoru zbytečně se servisema mám své zkušenosti_Dík Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swallow Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Původně zaslal: longstarr Mam P406 1,8 16V r.v.2001 výměna oleje dle SK po 30.000km Během této doby dolívám cca 2l oleje tak nevím jestli ja to v pořádku Nemá někdo zkušenosti_Dík Tak nějak se o tom už psalo v souvislosti s tímhle motorem a není to tak dávno.Hledej , třeba najdeš [upravil dne 31/8/05 Swallow] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirkap Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Mám stejný objem motor, akorát že EW7 a žere cca 1dcl na 1000km, takže asi takhle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swallow Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Původně zaslal: Jirkap Mám stejný objem motor, akorát že EW7 a žere cca 1dcl na 1000km, takže asi takhle Nekaž mu náladu , jinak se o tom psalo tady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
longstarr Posted August 31, 2005 Author Share Posted August 31, 2005 Původně zaslal: Jirkap Mám stejný objem motor, akorát že EW7 a žere cca 1dcl na 1000km, takže asi takhle jo tak je to asi OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
longstarr Posted August 31, 2005 Author Share Posted August 31, 2005 Původně zaslal: Swallow Původně zaslal: Jirkap Mám stejný objem motor, akorát že EW7 a žere cca 1dcl na 1000km, takže asi takhle Nekaž mu náladu , jinak se o tom psalo tady kam ten oluj mizí_ pardon olej_ [upravil dne 31.8.05 longstarr] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirkap Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Původně zaslal: longstarr Původně zaslal: Swallow Původně zaslal: Jirkap Mám stejný objem motor, akorát že EW7 a žere cca 1dcl na 1000km, takže asi takhle Nekaž mu náladu , jinak se o tom psalo tady kam ten oluj mizí_ pardon olej_ [upravil dne 31.8.05 longstarr] Prostě má hlad ten motor, tak ho jí spaluje se jsou tam vysoké komprese :-P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
longstarr Posted September 1, 2005 Author Share Posted September 1, 2005 Ale spotrebu 1dcl oleje na 1000km ta snad měly asi jenom skodovky 105,120.. a taky to bylo vidět Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirkap Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Původně zaslal: longstarr Ale spotrebu 1dcl oleje na 1000km ta snad měly asi jenom skodovky 105,120.. a taky to bylo vidět Kdepak někdo psal, že je to úplně normální, tak nevím Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan 406 1.8i Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 je to tak mohu potvrdit a taky mě to překvapilo,nejdřív jsem hledal zda to někde neteče,bohudík že neteče ,ale jenom žere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neon Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 No takhle - když je motor 100% v cajku, tak si nemá vzít ani Ň - ale 1l na 10000km to je vcelku pohodička - to bych to neřešil... Mně odešly pístní kroužky a to byla bomba ke konci 1l na 200km!!!! Proto, že ten olej tam plnil i tu těsnící funkci a motor baštil a baštil... Takže do 0,5 na 1000 km to je ještě únosná míra, která se dá zkousnout bez nějakého mechanického (rozebrání motoru) zásahu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MJSytic Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Teda, jak zjistíte, že vám ubejvá olej? Já dolejvám akorát \"sajrajt\" do ostřikovačů když mi začne svítit kontrolka (to si dělám srandu, páááč jí nemám zapojenou ) a tééé vše. Wolej mi měnili u Vašendovců začátkem dubna a wod tý doby jsem to nekontroloval. V šáde (měl jsem 125L) jsem to taky nekontroloval a dycky tam do výměny vydržel ... Ale to asi není ta správná filozofie, co? :D:D Čím víc kontroluju, tím víc závad objevuju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan 406 1.8i Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 kontroluji to tak ,že na palubní desce u budíků mi ukazuje množství oleje a pak ještě pro kontrolu na měrce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hadra Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 tak leda kecy, šáde měla přímo výrobcem stanovenou spotřebu oleje....mám pocit, že u emba to bylo i 1l na 1000km, ale samozřejmně šáde, který kouřijou hodně a je to za nima pekelně cítit, tak nežerou 2 deci, ale 3litry na 1000km. Mně 106 sežere tak 2 litry mezi výměnou oleje. ( 10 000 ). Je fakt, že ventily jsou slyšet, ale u takhle lacinýho auta to UŽ nemíním řešit, to ho raděj prodám dopryč. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts