Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 Break 2.0 HDI 110hp


pavelik_cz

Recommended Posts

Hojky, tak sem koupil pažouta docela bych věděl jestl ise dají zkontrolovat věci jako rovoďák, kalatky atd. Auto má nalítáno 110 r.v. 2000. takže prosím jestli můžete poradit kdy měnit rozvoďák kladky a jakej je doporučovanej olej a takovej kterej se dá koupit v obchodě a niž bych pro něj musel někam posílat letadlo :)))) dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi zkusene oko machanika pozna, jak hodne ten rozvodak je opotrebeny a odhadne jeho stari! Tohle je vzdy problem pri nakupu noveho auta ! Ja kdyz jsem kupoval P306, tak jsem to radeji nechal vymenit a mam pokoj - myslim, ze tohle je vec na ktere se nevyplati setrit - pokud jsou pochybnosti tak asi nemas jinou volbu !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem to taky nechal menit hned po nakupu a taky jsem cekal kolem tydnu, je to vzdy risk, ale....

do 406 1.9TD liju plnou syntetiky Castrol (protoze jsem ji mel za levno), a ve 206 2.0HDi jsem ho jeste nemenil. Zkusil bych najit jakej olej tam lili predtim (jestli mas servisni knizku nebo nejakej stitek na motoru) a pokud servisku nemas, tak bych tem 110tkm asi moc neveril. Kazdopadne plnou syntetikou nic nezkazis a od Castrolu uz vubec ne!!!

A co se tyce rozvodaku, tak na 206 se ma menit az po 160tkm!!!! Zda se mi to docela dost, ale mechanik v Peugeotu rikall ze je to normal a ze se jim jeste nestalo aby rupnul, tak nevim. Kazdopadne to neber jako radu, kdybych kupoval auto od ciziho cloveka nebo z bazace, tak bych ho nechal vymenit co nejdriv.

PS: Gratuluju ke koupi, budes spokojenej, uvidis!!!:roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky moc, včera sem s ním jel z toho bazoše, a je to parádička a motor táhne jak zběsilej. Mám ješte BMW 318i taky s 110 koníkama ale ten krou?ák jak zatáhne turbíko je maso. Hodlám najet tak max 200km do té výměny tak doufám že se mi to neposere protože bych asi skočil do zdi :))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Peugeot myslim predepisuje vymenu rozvodaku po 130tkm (nebo 120tkm?), takze pokud mas tech 110tkm jistych, tak bud v klidu,ale vymenu urcite naplanuj na co nejdriv. Co se tyce oleje, tak ti doporucuji precist si clanek, na ktery tady Odiie daval odkaz pred par mesicema.Muzes diky tomu usetrit hodne penez.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj pavelik-cz,

stejny motor 2.0 HDi, 110 PS mam v Xantii. Rozvodak (samozrejme se vsemi kladkami) se meni po 160 tis. km, ve ztizenych podminkach (tj. asi kratke trasy) po 120 tisicich. Olej to chce plnou syntetiku, ja kupuju od Q8 (ne vsak v CR) 5W40, to by melo i na ceske zimy postacovat. Vodni pumpu menit nemusis, ale kdyz uz se to dela, tak tech \"par\" korun za novou pumpu usetri dalsi mozne rozdelavani pri jeji dodatecne vymene. A pokud bys menil druhy rozvodak az ve 320 tisicich, ta prvni pumpa by uz nemusela do te doby vydrzet.

Hodne stesti,

Kaja

PS: kazdopadne si kup nejake kvalitni cistici aditivum do nafty a nalej ho do plne nadrze. Takova kura jednou rocne tomu udela moooc dobre.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...