tomikzlesa Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 Ahoj, co začly mrazy tak autík nestartuje tak dobře jak před nima, dneska u nás bylo -7C a sice na první otočení, ale už je tam menší prodleva, tak 2s cca. Navíc není ani výkon tak hutnej, po ohřátí teda už celkem pohoda. Mám se strachovat, nebo to je klasika ? Je to moje první zima s 307 tak se možná ptám zbytečně Abych neplancal vlákna tak se mi na levý straně v předu usadil takový cvrček, není to ventilátor, ten skučí a asi jen je třeba promazat, tohle opravdu takový cvrkot Citovat
venomcz Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 taky mi dneska auto při -2°C startovalo s absolutní nechutí a moc se mu nechtělo ale naskočilo uvidíme jak bude větší zima . Necháme nastartované než odmetu sníh a oškrábu okna a dělal bych ti i kdyby na autě nebylo nic. Vždycky ho nechávám raději minutku nastartované třeba si zakuř pokud nekouříš tak začni . Moc to nikdy nehoním max 2 tis otáček /m víc to nemá cenu auto je studené,trpí,nechce se mu. cvrček ? u 306ky to dělalo ložisko ventilátoru - vyčistit namazat . Těžko říct co u tebe ale je to oprava zadarmo :-) Citovat
ozzy56 Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 je to normální--studené jede hůř (nechce se mu,protože je všechno mrazem zatuhlé), motor nechej cca minutu na volnoběh a pak s citem jeď Citovat
tomikzlesa Odesláno 26. listopad 2013 Autor Odesláno 26. listopad 2013 ok, díky za uklidnění, nechám ho raději zahřát...společně se subwoofrem :-) jinak s citem jezdím, nad 3tis tak na dálnici. ten ventilátor je takový úpění, ale je možný že ten cvrkot je taky od toho, je zajímavý že přítelkyni to dělá u Punta a taky u ridiče :-) někdo ji řekl že jsou to světla... Citovat
P607Olda Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 Mohl by úpět ventilátorek u čidla, ale nevím, kde je u 307. Citovat
Tony Stark Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 z pravé strany to může být podtlakový ventil a v třinci bylo včera večer -7°C a na první šup bez problému, stačí otočit klíčkem a počkat až natáhne čerpadlo a zhasnou kontrolky, pak startovat. Citovat
tomikzlesa Odesláno 26. listopad 2013 Autor Odesláno 26. listopad 2013 hmm, podržet klíč zkusím Citovat
Tony Stark Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 nemluvím o podržení klíče ale o tom, že když vložíš klíč do spínačky máš tam polohy 1. rozsvítí se kontrolka baterky a ještě něčeho (nevzpomenu si) 2. rozsvítí se všechny kontrolky a když to chvíli necháš tak (tzn. že nenastartuješ) tak ti po chvíli nějaké kontrolky zhasnou a až pak startni, tak to dělám já - vždycky u každého auta a mám klid. Citovat
Miko2609 Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 Ja mam tiez jednu otazku....polku zimy som jazdil uz na mojom auti ale to bolo tak -10 az max -15...ale nikdy som nevidel kontrolku zhavenia ani teraz a to ked sadnem rano do auta tak cca -6 a stale nic....starty su bezproblemove ale neviem ci sa niecoho nemam obavat ... Dik za radu Citovat
MilanF1 Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 Mozna jenom praskla zarovicka Pri -15 by to bez zhavicu asi jen tak nenaskocilo Citovat
Miko2609 Odesláno 26. listopad 2013 Odesláno 26. listopad 2013 Asi mas pravdu ....podla dia viem ze je jeden zhavic v **** ale este nebol cas to dat do servisu :/ Citovat
Miloslavik Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 Ahojky vsem,taky mam cvrcka na ventylatoru na 307,nemate nekdo navod jak toto odstranit? Citovat
tomikzlesa Odesláno 27. listopad 2013 Autor Odesláno 27. listopad 2013 nemluvím o podržení klíče ale o tom, že když vložíš klíč do spínačky máš tam polohy jo tak jsem to pochopil , dnesk a-8C a pohoda, napřed zhasne větší čast a pak zbytek ještě jednou zkusím vyndat ventilátor a máznout, jestli cvrček zmizí, ale nechápu jak ten ventík protáhnu ven [upravil dne 27/11/13 06:23 od tomikzlesa] Citovat
Miloslavik Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 Jo a abych nezapomel,dnes taky bylo -8.8 stupnu a auticku se taky moc nechtelo ale dalo si rict,no preci jenom mrzne,je to moje prvni zima s 307,jo a hura,dnes se mi konecne rozsvitila kontrolka zhaveni a to uz jsem mel strach ze budu muset do servisu,nesvitila i kdyz bylo minus 6 stupnu. Citovat
Miko2609 Odesláno 27. listopad 2013 Odesláno 27. listopad 2013 Dneska rano -9 a konecne som zbadal tu kontrolku ...Asi na 1 sekundu preblinkla v lavom dolnom rohu panela ...Takze preca funguje Citovat
tomikzlesa Odesláno 29. listopad 2013 Autor Odesláno 29. listopad 2013 tak ventilátor vyndanej a namazanej (maximální opruz) a už nepíská, jestli zmizel i cvrček uvidím až pojedu Citovat
reznaluki Odesláno 29. listopad 2013 Odesláno 29. listopad 2013 Myslím, že ty starty budou slabší baterkou. Já ji mám skvěle dobitou a startuje bez problémů. Citovat
tomikzlesa Odesláno 2. prosinec 2013 Autor Odesláno 2. prosinec 2013 Tak ventilátor, či co píská dál, nevím jestli sem ho mázl na správným místě, ale tak jinde to nejde oni jsou ješte nějaké jiné ventilátory co by to mohly dělat, po stranách ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.