Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Když couvám a točím do prava je všechno ok bez zvuků ale jak zastavím a začnu přetáčet do leva tak to začne vrzat. Něco podobného bylo i když jsem stál v koloně a popojížděl jsem tak to taky vrzalo a to jsem ani kolama moc netočil.

Nevíte co by to mohlo být??? Bude to drahá oprava??

Díky moc za rady

Odesláno

Docela hodně dokáže vrzat spodní čep například, nebo ložisko horního uložení.

Odesláno

Ložisko horního uložení mě též napadlo. Mohl by vrzat jakýkoliv čep. U mě třeba vrzala kost stabilizátoru od Starline, po půl roce zarezla :D

Odesláno

Zjisti co vrže, pak se můžem bavit kolik to stojí a jak to opravit.

Odesláno

Nejspíš bych asi někomu řekl ať jde točit volantam a poslechnul bych odkud ten zvuk jde. Pak pohmatem na čepy zjistit přesně odkud to jde. Nebo zajeď někam do servisu, tam by ti to měli najít.

Jestli je to horní ložisko, to bys poznal že se pružina nakrucuje.

Jak píšeš o tom pojíždění v koloně, tak pořesně tohle mi dělal spodní čep.

[upravil dne 24/11/13 08:08 od kirkiz]

Odesláno

mě taky zničeho nic něco začalo vrzat, když jsem stál na místě a točil volantem :) nakonec to byl ten spodní čep na pravým kole :) není to moc drahá oprava

• O 1 měsíc později...
Odesláno

tak jsem dnes s manželkou ozkoušel to vrzání.

Pružina je OK ale když jsem držel tlumič tak to vrzání se přenášelo do tlumiče.

Tak co by to mohlo být?

Děkuji

Odesláno

A ted v posledním týdnu se mi začlo objevovat na předním kole u řidiče takový pískání jako bych tam měl cvrčka. když zatížím auto na druhé kolo je to ok ale jak jedu rovně nebo zatížím kolo u řidiče tak to cvrdliká. Může to dělat také ten spodní čep nebo tohle bude už ložisko??

Díky za radu

Odesláno

Nech ti manzelka znova toci volantom a drz pruzinu. Ak bude vadne horne ulozenie tak pruzina bude podskakovat, budes citit vibracie. To iste odskusaj aj na druhej strane a porovnaj si to. Ak druha strana je ok, tak pruzina sa bude pekne plynule otacat. V tom ulozeni zhrdzaveje lozisko a potom to tak vrzga. Menil som to sam..

Odesláno

Poradím ti, zajeď na STK na \"stolici\" domluv se s mechanikem ať ti proklepne celou přední nápravu - já osobně za 45 min kontroly a testování nápravy jsem měl dát 200,- a dal jsem mu 350,- (aŤ má i na oběd)

tam zjistí i to co bys nečekal a budeš mi po problému s hledáním

za mě, nejčastěji ložiska horního uložení (když už měnit, tak včetně misek/dorazu) dále pak spodní čep ramene

ono jsou 2 typy toho spodního čepu ramene

1. drží na jednom šroubu tuším 24ka a 41kou se pak čep vyšroubovává pokud-li to jde

2. další verze je uchycen na 3 imbusech / šroubech (záleží zda máš origo či ne)

jednoduché jak to od pohledu zjistit, je vytočit do plného rejd, a zespod ramena kde se čep spojuje s těhlicí to poznáš

rozdíl 1 či 3 šroubu od čepu popisovat nemusím ne?

pochybuji že problém bude v tlumiči

ale zajel bych na stolici, těch pár stovek za to hledání nestojí

Odesláno

Ahoj...přidám svoje zkušenosti. Mně zadřené horní uložení způsobilo, že praskla pružina. Ted mám oboje uložení a prasklou pružinu vyměněné a je klid :-)

Odesláno

ještě mám jeden dotaz ozvalo se mi takové cvrkání u kola kde je špatné hodní uložení. Může to dělat to uložení??

Je to slyšet jako ložisko ale ložiska mám OK.

Díky

Odesláno

Horní uložní :) zrovna dneska mi došlo dom celkem za litr za obě.. výměna ale není tak funny musíš stahovákem stáhnout pružinu a určitě to nedoporučuju stahovat drátama, pokud chceš ještě žít :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...