Martin9 Odesláno 12. listopad 2013 Odesláno 12. listopad 2013 Ahoj všem, mám starého Partnera 1,4 i a začala mi pískat převodovka je to slyšet na 4 a 5 stupeň, pod plynem nebo při brždění motorem, pokud vyřadím přestane, pokud plynem jen lechtám abych docílil stav mezi záběrem a bržděním motorem taky přestane pískat, olej měněný total 75-80, je ho tam dost tak jak má být...pískat to začalo pár set km po výměně toho převodového oleje... mám to řešit nebo shánět jinou převodovku? při rychlosti nad 80km/h již není nic slyšet. Ložiska kol by hučela jinak, ložisko pravé poloosy- to nevím jak zjistit zda to třeba ono nedělá...jinak řadit jde uplně lehce, jen ten pískot mne znervozňuje hlavně při pomalé jízdě jízdě tj kolem 40-60 km/h....nemáte někdo převodovku s označením 20CC11? asi bych ji raději vyměnil...nebo nějakou radu? díky.... Citovat
P607Olda Odesláno 12. listopad 2013 Odesláno 12. listopad 2013 Pro začátek vyměň olej, a podívej se, jestli ve vypuštěném nejsou piliny. Citovat
Martin9 Odesláno 13. listopad 2013 Autor Odesláno 13. listopad 2013 olej jsem práve vyměnil a po výměně oleje to píská olej total 75-80 2 litry, v oleji plavaly malinké piliny ale na magnetu zátek nebyly.... Citovat
bezdo Odesláno 13. listopad 2013 Odesláno 13. listopad 2013 Mal som podobný problém, vyriešila to orava prevodovky. Osobne som radsej volil tento postup, ako kupu neznamej s dovie akym povodom a kilometrami. Hned sa vymeniela aj spojka, ked to uz bolo rozobraté. Bola chyba na nejakom lozisku a nejakej predlohovej...hriadeli, či ako... Chlap za rozobratie a opravu zobral 100€, ložisko asi 30€, a niečo chlapik čo mi to rozobral a vymeniel spojku. Potom klud. Ak mas však nabehané vela km, tak možno lepsie bude zohnať inu...ja som mal len 100t.km, ale prevodovku som dal asi dole...ja, rýchlim radením, 206 ma hrozne radenie... Citovat
Martin9 Odesláno 13. listopad 2013 Autor Odesláno 13. listopad 2013 díky za info, řazení jde úplně bezvadně jedním prstem akorát ten pískot je velmi znervoznujici-uz sháním jinou, ale nikde není ten typ 20CC11...... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.