Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ztrácí se mi tlak v kotli


Péťa

Recommended Posts

Nějak sem nemůžu dostat solidního topenáře.

Ztrácí se mi někde tlak v kotli, během chvíle (třeba za 2 hodiny, ale nikdy jsem u toho nestál a manometr nehypnotizoval) spadne na nulu. Dofouknul jsem expanzku, nepomohlo to. Tak jsem zavřel ventily z kotle do systému a tlak spadnul taky - takže v trubkách to naštěstí není. Vyměnil jsem tedy expanzomat za nový a je to pořád stejné :( Z toho přetlakového ventilu (nebo jak se to jmenuje) mi voda také nekape.

Divný je, že stačí jen pootočit s dopouštěcím kohoutem a tlak okamžitě stoupne z 0 na 1 bar :o Za tu chvíli nedopustím snad ani deci vody.

Co mám ještě vyzkoušet?

EDIT: Je to kondenzační plynový Dakon KS 24B

[upravil dne 11.11.2013 19:03 od Peta]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je hodně divné :myslim Bojoval jsem s něčím podobným skoro dva roky... Nakonec to dělal pojistný tlakový ventil. Vada nebyla v něm, ale ve špatném těsnění jeho závitu do \"Téčka\". Bylo tam nějaké lepidlo, dal jsem tam normální pucvol a od té doby se neztratil ani mBar tlaku

PS: jinak když odstavíš trubky, tak je jasný, že do kotle a jeho vedení určitě decku vody nedopustíš, voda je nesltačitelná :D

tolik se jí do těch pár metrů trubky nevejde :D

[upravil dne 11/11/13 19:05 od punkac]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nemáš někde nějakej zapomenutej přepad, který je vyveden mimo dům? Napadá mě samoodvzdušňovací ventil

To by musel být v kotli. Ty samoodvzdušňováky tam jsou, ale nejsou napojeny do odpadu. Jdu se podívat, co mám do odpadu v kotli všechno napojeno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusil bych fouknout expanz o 0,2 bar méně než je tlak v systému. Samozřejmě když není v kotli protitlak. Dotlakovat systém a hadicu od kondenzátu hodit někam do kýbla, aby byl případně vidět únik. Vše při vypnutém a studeném topení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přikláněl bych se k řešení co píše Dave_k. Mně utíkal tlak a dokonce jsem věděl kudy a přesto mi trvalo dva dny než jsem to vyřešil. Věc se měla tak:

Přijdu domů a topení nejede, doma chladno. Jdu do sklepa, na zemi trochu vody a v kotli 0,3 baru. Dopumpoval jsem trochu expanzku, dopustil vodu a topení jelo. OK, jdu spát, ráno to ještě jelo, jdu do práce, odpoledne kotel nejde, doma chladno. Dopustil jsem vodu .... No a celé se to opakovalo. Když mi to druhý odpoledne zase netopilo tak jsem změřil tlak v expanzce a byl 2,5 baru. Snížil jsem ho na 1,5 dopustil vodu do topení na 1,5 baru, v expanzce snížil na 1,6 a od té doby to jede v pohodě. Prostě přepumpovaná expanzka a utíkalo to pojišťovákem. Ovšem to bys viděl únik vody stejně jako já.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Divný je, že stačí jen pootočit s dopouštěcím kohoutem a tlak okamžitě stoupne z 0 na 1 bar :o Za tu chvíli nedopustím snad ani deci vody.

V expanzke nemáš vzduch.Zatvoriť rozvod k radiatorom-otvoriť odvzdušnovaky na kotli-natlakovať expanzku na 1,5 bar/s odvdušnovakov pojde voda!!!-nechať vytlačiť všetku vodu/-tlak merať tlakomerom cez vzduchový ventil.Systém musí ukazovať nulový tlak!Zatvoriť odvzdušnováky-otvoriť prívod k radiatorom-natlakovť systém vodou na 1,2-1,5bar.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš kotel zavřený a když ho natlakuješ na tlak v řádu, tak nikde žádný únik není.

Když ti stačí např deci na dopuštění tlaku v systému, tak ti nefunguje expanzka. Dvě možnosti, špatně nafouknutá, prasklý vak - to by ti po zmáčknutí ventilku a dopouštění vody tekla voda z ventilku. Můžeš upustit vzduch z expanzky a pak dopustit vodu se stisknutým ventilkem a uvidíš, kolik tam toho napustíš, al opatrně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...