Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den, jsem zde úplně nový, tak se případně omlouvám za dotaz který zde již padl. Jedná se mi o to, že cca před týdnem ráno cestou do školy mi z ničeho nic cca po dvou kilometrech zdechl motor a již nenaskočil (ani náznak). Stalo se to asi 500m od servisu fr. vozidel. Původně jsem si myslel, že je to moje chyba, protože jsem do toho nalil olej a řízl to trochu naftou a po ránu již bylo chladno.. - myslel jsem si že je to čerpadlo. Dnes jsem ale mluvil s lidma ze servisu a ti mi tvrdí, že nejspíš odešla řídící jednotka, že se jim nedaří navízat spojení přes diagnostiku a je tedy nutné vyměnit jak řídící jednotku, tak čerpadlo - lucas (řízeno elektronicky). to se mi samozřejmě nechce a nedovedu si představit tu cenu co by to mohlo stát.

moc prosím o radu.. :(:(

Odesláno

Na tomto motore riadi ECU len dve veci (ak sa mylim, opravte ma):

- EGR

- okamih vstreku nafty.

Cerpadlo je plne mechanicke, v nadrzi tiez nema nejake pomocne cerpadlo nafty.

Myslism si, ze ak by sa docasne priviedlo na stopventil +12V tak motor musi naskocit aj ak by riadiaca elektronika bola vadna.

[Edited on 21/11/13 14:18 by miroja]

Odesláno

Stojí to v Dolních Heršpicích. Ovšem je to v servisu Peugeot, Citroen, Renault. Tam asi tu diagnostiku mají taky. Nic méně oni si nevědi rady... (tvrdí že je třeba asi vyměnit celou řídící jednotku, vč. čerpadla). Jsme domluveni tak, že po víkendu budeme řešit co dál.. nová ECU a čerpadlo je pro mne ale zatím nemyslitelné.

to miroja: abych pravdu řekl, z halvy nevím co vše řídí.. ale podle mne máme stejný typ.. pak tedy asi máš pravdu. Čerpadlo je ale elektronicky propojeno třemi kabílky (asi s ŘJ). Momentálně ani nejsem v Brně, budu tam po víkendu..

Jak přivedu +12 na stopventil? (kde ho hledat? :-) )

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...