Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

motorová pila výběr


kocour17

Recommended Posts

Samozřejmě že každý kdo se živí prací s pilou tak Ti bude chválit tu svoji značku.  Ale je třeba brát v potaz že lidi který se živí prací s pilou mají profesionální pili které jsou cenově úplně někde jinde než ty různé pilky a parodie na pily z hobby marketů.  Určitě bych koukal nejméně po farmářské řadě nebo po nějaké poloprofi od které značky si myslím že je vcelku jedno každá má něco svého specifického. Když jsem jezdil u cestářů tak jsme tam měli Husqvarny a Stihlky  a dva pilaře + dva náhradní a záleželo co se dělalo pokud jen průklest tak brali tu menší Stihlku  a když se kácelo nebo uklízelo po bouřce tak tahali ty Husqvarny ale všechny pily byli profesionální a každá měla svého pána který se o ni staral. Já mám už asi 10 roků Oleomac z Mountfilda nějakou farmářku tehdy stála tuším 12 000 - 14000Kč a za deset let byla letos poprvé v servisu pravda že toho moc nenařeže. Ale věřím že když bych měl nějakou noname z hobby marketu tak by byla po smrti jen tím věkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám dlouholetou zkušenost s Oleomac z Mountfieldu, typy 947 a 952--můžu doporučit, protože s nima nikdy nebyl problém, prostě když jsem potřeboval řezat, tak jsem zatáhl za šňůru a jelo to, dokud byl v nádrži benzín...,nějakou z hobbymarketu bych taky nekoupil--potřebuju se na stroje spolehnout a nee se s tím hodinu dupat, aby to jelo ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, já sem to prostudoval všechno, Jednoznačně chci profi řadu, tam jsem rozhodnutej, ta 362 je snad 3. v té jejich profi řadě. Mě prostě jde o to, abych nebyl po dvou hodinách řezání sedřenej jak kůň a rozdrncanej od vibrací. Taky chci, aby ta pila něco vydržela a jsem za to připravenej zaplatit. Na farmářku jsem pomyslel jenom jako na druhou záložní nouzovku.

V podstatě mám jedinýho kandidáta a to je Stihl, ale jsem zvědavej na zkušenosti a názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Důležitý je taky k tý mašině koupit i ostatní vybavení.  Nemyslím jako že celou pilařskou výbavu protiprořezový kalhoty, boty a rukavice. Ale určitě aspoň kšilt před hubu a rukavice možná hluchadla. A když budeš řezat tak aspoň nějaký trochu pracovní boty. Taky vercajk k pile aby jsi si mohl obtáhnout řetěz atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si nemyslím, že když koupím profi pilu, je jedno kterou. Nemyslím si, že jsou všechny "stejně super".

Jinak co se týče příslušenství, tak samozřejmě → štít, helmu, uši, ruce, boty ne, ty mám super a zřejmě i protipořezový gatě pořídim, nepolezu nikde po stromech, ale budu se pohybovat po zemi, tak můžu. Kámoš horolezec-drvoštěp je třeba nenosí, že mu ve větvích vaděj.

Vercajk je jasnej,

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná bych ti doporučil tu pilu někde nejdřív vyzkoušet (půjčovna) nebo aspoň potěžkat (kamenný obchod). Píšeš, že nechceš být udřenej...
Jak bylo psáno výše, záleží, co se s tím celý den dělá (kácí, odvětvuje, prořezává...). Jinak profi je OK samozřejmě [emoji4]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...