Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna radiátoru topení 106 old 1.1


MJSytic

Recommended Posts

U nohou spolujzdce se začaly objevovat kapičky nemrzky. Min týden se dělalo těsnění pod hlavou, proplach čističem a následně 2x vodou a asi se to propláchlo trochu víc, než jsme potřebovali :aut

Koukal jsem do AK a radiátor vyjde na 350,-, tak že bych ho vyměnil (pokud to neteče třeba někde v nějakým spoji) :myslim Trošku jsem pátral na fóru a na 106 to tu nikde popsaný není. Našel jsem jen tohle http://www.autoopravy.eu/index.php?akce=2&id=621 ale to není nic moc. Neměl byste někdo lepší návod? :)

[upravil dne 2.11.13 19:12 od MJSytic]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest servisman

Koukal jsem na Jak na to Citroen saxo , tam ale píší sundat celý výměník, tedy i palubku. Ale asi bych to zkusil demontovat čili vyndat výměník bez demontáže palubky a celýho topení. podle mne to půjde. Pak to nafoť a udělej návod. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No co jsem na to koukal, tak vyndat to bez demontáže určitě půjde, ale ten nový tam dát nepůjde. Musel bych koupit ten dražší, co má odpojitelný trubky :myslim

JJ, nějaký návod udělám, ale počítal jsem, že to už někdo dělal a budu vědět co a kde rozebrat :nevim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

>Martin1981: Ahoj. Takhle od boku těžko říct. Prohmatal jsi hadice do-z chladiče ve chvíli, kdy kontrolka svítila? Vstup i výstup by měl být teplý, pokud by tomu tak nebylo, tak bude někde po cestě překážka.

Já osobně bych se jako první vrhnul na termostat (Pravá-přední strana bloku motoru, info na straně 122 v knize ,,Jak na to").

Pak ještě přichází v úvahu vodní pumpa, ale to už je ,,co by kdyby".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...
  • O 7 měsíců později...

tak výměník jsem měnil v úterý na starém modelu 1.1 bez klimatizace , zabere to max 2 hodiny , a teď pozor, výměník (demontovatelné vývody)z kelly který stál dvojnásobek obyčejného putoval po púlhodině nadávek do koše , trubky .moc dobře nesedí , a když je tam člověk dostane není možné utáhnout jeden šroub který drží plechovou klemu (foto dám k večeru) . takže jsem koupil obyčejný s pevnýma vývodama a smířil se s tím že palubovka půjde ven. ješte večer jsem zkouknul video na youtube s výměnou abych byl trochu připravený a pak mi to došlo - palubovku ani box topení není nutné z auta vyndavat . možná je to tady obecně známo a jen já to nanšel , možná to ví jen někteří a neříkají , a já to zatím taky neřeknu. ale jde to bez jakéhokoliv násilí , nic se při tom nezničí , a stačí k tomu základní nářadí . nevím jak to půjde na novém modelu , nebo modelu s klimatizací ale mě to šlo . a jak kdysi někdo řekl "když jsi největší blbec na zeměkouli" max 2 hodiny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...