Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, vím že něco podobného se tu už řešilo, proto se omlouvám, že vytvářím novou otázku, ale to co jsem četl, nebylo úplně stejné

jako můj problém, který už trvá delší dobu(cca 3 roky), ovšem projeví se jen někdy: při rozjezdu se studeným motorem se po přidání plynu motor přidusí a nechce jít v záběru do otáček, musím proto vymáčknout spojku a tochu protúrovat, dělá to ale jen při prvém rozjezdu, když třeba po 500m zastavím, rozjedu se vždy bez problému.

- Stává se to jen u úplně vychladlého motoru.

- Motor jinak startuje vždy na první šup, otáčky volnoběhu nekolísají

- Nemá na to vliv venkovní teplota, je jedno zda je -20 nebo +30.

- Mám nedávno vyměněné zapalovací svíčky i vzduchový filtr - bez jakékoliv změny.

- Benzin taky na to nemá vliv, běžně tankuji u Lukoilu, ale zkoušel jsem i jinde, včetně prémiových paliv a to i po delší dobu

- Stává se to tak ze dvou rozjezdu z deseti a navíc musí být úplně vychladlý motor)

Chtěl bych proto zjistit, zda se přesně tento problém někomu z Vás vyskytl nebo je to ojedinělé.

Vím že když zajedu do servisu, závada se určitě zrovna neprojeví :(

Odesláno

Tak jsem se telefonicky informoval ve značkovém servisu, doporučují mi načtení základní diagnostiky, případně přehrání aktuálního software (cca 1000Kč), pokud bude třeba dalších měření parametrů za studena i za tepla dalších až 2000Kč, celkem tedy až 3000Kč, což se mi momentálně nechce dát za něco s výsledkem nejistým:(

• O 4 týdny později...
Odesláno

Môj problém je presne rovnaký. Mesiac sa to takto chovalo a potom zasvieti kontrolka motora - Antipolutiion faulty...

Chodím len do originál servisu Peugeot. Prvý diagnostika bola posun vačkového hriadeľa. Nahrali nový software. Po týždni znova. Vyčistili neaké snímače čo regulujú ten hriadel. Po týždni znova. Výmena rozvodov. Teraz čakám další týždeň kedy to znova zasvieti bo chová sa to stále rovnako. Už som zúfalý a bez peňazí...

Odesláno

Těžká rada. Tady mám dobrý servis v Zábřehu. Je to pro vás oba daleko a asi by bylo třeba to tady nechat, aby bylo auto zrána vychladlé (anebo přespat za pár stovek). Nicméně si myslím, že by to vyřešili za rozumné peníze. A že by vám to stálo za to.

Mareko12395: v záruce to už nemáš?

• O 4 týdny později...
Odesláno
Zdravím, vím že něco podobného se tu už řešilo, proto se omlouvám, že vytvářím novou otázku, ale to co jsem četl, nebylo úplně stejné

jako můj problém, který už trvá delší dobu(cca 3 roky), ovšem projeví se jen někdy: při rozjezdu se studeným motorem se po přidání plynu motor přidusí a nechce jít v záběru do otáček, musím proto vymáčknout spojku a tochu protúrovat, dělá to ale jen při prvém rozjezdu, když třeba po 500m zastavím, rozjedu se vždy bez problému.

- Stává se to jen u úplně vychladlého motoru.

- Motor jinak startuje vždy na první šup, otáčky volnoběhu nekolísají

- Nemá na to vliv venkovní teplota, je jedno zda je -20 nebo +30.

- Mám nedávno vyměněné zapalovací svíčky i vzduchový filtr - bez jakékoliv změny.

- Benzin taky na to nemá vliv, běžně tankuji u Lukoilu, ale zkoušel jsem i jinde, včetně prémiových paliv a to i po delší dobu

- Stává se to tak ze dvou rozjezdu z deseti a navíc musí být úplně vychladlý motor)

Chtěl bych proto zjistit, zda se přesně tento problém někomu z Vás vyskytl nebo je to ojedinělé.

Vím že když zajedu do servisu, závada se určitě zrovna neprojeví :(

Mam rovnaky problem a rovnaky motor :). Zatial som to neriesil a ani akosi nikto nevie co to je. Ked nastartujem tak minutku dve pockam na volnobehu a potom je to v poriadku :)

mrkni:

[upravil dne 23/12/13 16:47 od Domino_B]

• O 5 let později...
Odesláno

Staval sa mi rovnaky problem na 207 1.4 16v. Vacsinou sa to stavalo v letnych mesiacoch a zaujimave, ze cez zimu sa to vobec nestavalo. V servise som ziadal skontrolovat palivove cerpadlo a palivovy filter. 

Cerpadlo bolo vraj v poriadku a filter je vraj v nadrzi zabudovany a bolo by obtiazne menit filter, vraj sa meni potom cela nadrz.

Kazdopadne, zacal som pridavat aditivum VIF benzin a po 2-3 nadrziach tento problem uplne zmizol. Posledne 2 roky sa uz neobjavil.

Odesláno

Měl jsem stejný problém, před rokem jsem začal přidávat do benzínu VIF - přestalo  to občasné dušení a líp to jede. U těchto motorů co si přisávají *neumím psát slušně*ky z výfuku je to nutné kvůli pročištění součástí sání. P 207 1,4 VTi.

Odesláno

Mně tohle moje 1,6VTi dělala taky, stejně jako několik dalších aut, které jsem kdy měl (včetně Felicie 1.3MPI - tam exemlář můj i druhý kus v rodině). Nijak jsem to neřešil, dalo se s tím v pohodě žít. Stejně tak se to s věkem aut ani nelepšilo, ani nezhoršovalo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...