Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

CHTELI BYCHOM STAVĚT


ERIKA

Recommended Posts

Hmm, mnoho jste toho nenapsali. Mohu Vam poslat svuj projekt ve formatu pro AutoCad.

Prizemi: dvougaraz (momentalne tam parkuje moje 406tka a kara za auto), zadveri, chodba, koupelna, \"technicka mistnost\" (mam v ni WC, kotel na plyn a pracku), pracovna, obyvaci pokoj, kuchyn + spiz, terasa,

schodiste,

obytne podkrovi: chodba, loznice, 2x detsky pokoj, satna, koupelna, WC a mistnost, ktera mela byt puvodne serverovna, ale \"zabavila\" mi ji Martina a ma z ni svoji pracovnu (ja v ni mam pouze rack ke strukturce).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trundiku, nebudes mi to mozna verit, ale prohledl jsem desitky katalogu, stovky domku, navstivil spoustu vystav, ukazkovych domu, novostaveb kam jsem se jen vetrel a stejne jsem nakonec musel volit individualni projekt (mam atypicky tvar pozemku).

Pudorysy:

http://rouskovi.com/peugeot-club/prizemi.jpg

http://rouskovi.com/peugeot-club/podkrovi.jpg

Pohled od silnice:

http://rouskovi.com/photo/index.php?gallery=./Domecek&image=03%20Konec.jpg

[upravil dne 25.8.05 Peta]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Peta

Ještě mě napadlo, že je škoda, že nepojedete na sraz do Č. Kostelce. Bydlím cca 10km od campu, mohli byste se inspirovat na místě :D

POZOR, POZOR, POZOR - ZILA S ERIKOU VYHROŽUJOU, ŽE SE DO KOSTELCE PŘIJEDOU PODÍVAT, POKUD JIM TO OKOLNOSTI JENOM TROCHU DOVOLÍ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Projekt z katalogu není zas až tak moc lacinej. Zrovna včera jsem řešil s kamarádem domek. Vybral si domek od firmy EKORD ( sendvičové zdivo se zateplením zevnitř, střecha s vazníky na šikmo ) a projektant mu poslal návrh - je to dispoziční řešení, zakreslení do katastrální mapy, přípojky, elektrika, voda, kanalizace, plyn, pohledy - celková cena 80 000 bez DPH !!! se asi posral. V ceně má započítaný poplatek za patent vazníků šikmo atd. No prostě celkem to vychází na to : Je to klasická práce studenta čtvrtého ročníku stavební průmyslovky ( kromě těch inženýrských sítí , který jsou schopni namalovat za cca 10tis ). Pokud dům z katalogu, tak si ho vybrat, sehnat si klučinu nebo děvče, který ti ho namaluje pod vedením nějakého projektanta, kterej na to bouchne kulatý razítko.Samozřejmě není od věci něco pozměnit, aby jste se nedrželi originálu, protože firmy z katalogů mají na svoje RD ochrannou značku. Cena se bude podstatně lišit. Projekt na RD podle oceňovacích tabulek by měl stát 1% z celkové hodnoty domu.tzn ...např 25tis. Já to řeším tak, že si svůj dům maluju sám a u nás v práci mi to kontrolují a nakonec bouchnou to razítko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no osobně když jsme tohle řešili, tak jsme taky prohlédli X stovek katalogů a v tom má Peta pravdu, nikde nás nic nenadchlo.

Dopadlo to tak, že jsme si to nakreslili na mm papír, odvezli architektce, ta se opotila, když to viděla a nakreslila to :)

a vyšlo to o cca 10-20 procent dráž než projekt z katalogu. Ale máme to přesně tak,jak jsme chtěli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem prosel nekolik katalogu a nakonec jsem z jednoho vybral typovy projekt. Pravda je ze puvodne jsem si nemyslel ze by se mohl na ten tvar pozemku hodit ale nakonec jsme udelali zrcadlove reseni a je to perfektni.

Cena projektu nebyla az tak zavratna, celkem projekt + uprava projektu (vetsi garaz) + osazeni do terenu + pripojky z sachet a kaplicek na pozemku stal cca 50 tis Kč včetne DPH.

Je to presne 4+1 s garazi.

http://www.nasdum.cz/dum.php?vyber=s_garazi&p=3&dum=155

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Peta

Ještě poradím - jestli to je možné, nestavějte patrový (obytné podkroví). Jak budete časem lozit nahoru? Těžko! Já bohužel neměl pozemek, abych mohl vše umístit pouze do přízemí (má 1000m2).

Zcela narovinu - proč ne patro??? Zvýší se Ti násobně obytná plocha a než budeš tak strhanej, abys do patra nevylezl, tak už stejně při dnešním životním stylu budeš čuchat ke kytkám odspoda - patro je asi to poslední, nad čím bych ohrnoval nos. Ale nikdy jsem v baráku nebydlel (ANI NECHCI) a těch 50 schodů, které musím minimálně jednou denně seběhnout a zpět vyjít nedělá problém nejen mě, ale dokonce to nedělalo problém vyjít ani mému dost těžce nemocnému otci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Méďa: Mám dva důvody:

1. To, že Tvůj otec běhá po schodech, neznamená, že všichni starší lidé to zvládnou. Já znám mnoho takových, který s tím mají problémy. Např. můj děda (91 let) byl v u mě patře jednou. Sice vylezl sám (bylo by pod jeho důstojnost, kdyby to mělo být jinak), ale doslova po čtyřech a velmi ztěžka. A právě podle hektického a rychlého životního stylu usuzuji, že my za pár let budeme vypadat, jako můj děda v devadesáti (před 3 lety ještě lozil po žebříku).

2. Víc se mi líbí přízemní domky :D

A zdvojnásobení obytné plochy? To je vykoupeno komplikacemi při stavbě (musíš dělat pevný strop, schodiště). Větší zastavěná plocha sice znamená větší plochu střechy, ale nemyslím, že by se to tím prodražilo. Odhad nemovitosti se dělá podle obestavěných kubických metrů, ne podle plochy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...