ERIKA Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Dámy a pánové, najde se mezi Vámi šikovnej projektant? Případně někde na půdě projekt rodinného domku? Velikost 4+1+garáž, nebo 4+ kuch. kout+garáž přístřešek pro "auti 406". >>>> prosím jen vážně !!!!!:roll <<<< Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Hmm, mnoho jste toho nenapsali. Mohu Vam poslat svuj projekt ve formatu pro AutoCad. Prizemi: dvougaraz (momentalne tam parkuje moje 406tka a kara za auto), zadveri, chodba, koupelna, \"technicka mistnost\" (mam v ni WC, kotel na plyn a pracku), pracovna, obyvaci pokoj, kuchyn + spiz, terasa, schodiste, obytne podkrovi: chodba, loznice, 2x detsky pokoj, satna, koupelna, WC a mistnost, ktera mela byt puvodne serverovna, ale \"zabavila\" mi ji Martina a ma z ni svoji pracovnu (ja v ni mam pouze rack ke strukturce). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trundik Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 A co katalog rodinných domů? Tam se dá vybrat ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Trundiku, nebudes mi to mozna verit, ale prohledl jsem desitky katalogu, stovky domku, navstivil spoustu vystav, ukazkovych domu, novostaveb kam jsem se jen vetrel a stejne jsem nakonec musel volit individualni projekt (mam atypicky tvar pozemku). Pudorysy: http://rouskovi.com/peugeot-club/prizemi.jpg http://rouskovi.com/peugeot-club/podkrovi.jpg Pohled od silnice: http://rouskovi.com/photo/index.php?gallery=./Domecek&image=03%20Konec.jpg [upravil dne 25.8.05 Peta] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Ještě mě napadlo, že je škoda, že nepojedete na sraz do Č. Kostelce. Bydlím cca 10km od campu, mohli byste se inspirovat na místě Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ERIKA Posted August 25, 2005 Author Share Posted August 25, 2005 zatim DEKUJU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medvěd Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Původně zaslal: Peta Ještě mě napadlo, že je škoda, že nepojedete na sraz do Č. Kostelce. Bydlím cca 10km od campu, mohli byste se inspirovat na místě POZOR, POZOR, POZOR - ZILA S ERIKOU VYHROŽUJOU, ŽE SE DO KOSTELCE PŘIJEDOU PODÍVAT, POKUD JIM TO OKOLNOSTI JENOM TROCHU DOVOLÍ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ERIKA Posted August 26, 2005 Author Share Posted August 26, 2005 ANO ANO 100% pravda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hadra Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Projekt z katalogu není zas až tak moc lacinej. Zrovna včera jsem řešil s kamarádem domek. Vybral si domek od firmy EKORD ( sendvičové zdivo se zateplením zevnitř, střecha s vazníky na šikmo ) a projektant mu poslal návrh - je to dispoziční řešení, zakreslení do katastrální mapy, přípojky, elektrika, voda, kanalizace, plyn, pohledy - celková cena 80 000 bez DPH !!! se asi posral. V ceně má započítaný poplatek za patent vazníků šikmo atd. No prostě celkem to vychází na to : Je to klasická práce studenta čtvrtého ročníku stavební průmyslovky ( kromě těch inženýrských sítí , který jsou schopni namalovat za cca 10tis ). Pokud dům z katalogu, tak si ho vybrat, sehnat si klučinu nebo děvče, který ti ho namaluje pod vedením nějakého projektanta, kterej na to bouchne kulatý razítko.Samozřejmě není od věci něco pozměnit, aby jste se nedrželi originálu, protože firmy z katalogů mají na svoje RD ochrannou značku. Cena se bude podstatně lišit. Projekt na RD podle oceňovacích tabulek by měl stát 1% z celkové hodnoty domu.tzn ...např 25tis. Já to řeším tak, že si svůj dům maluju sám a u nás v práci mi to kontrolují a nakonec bouchnou to razítko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ondra Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 no osobně když jsme tohle řešili, tak jsme taky prohlédli X stovek katalogů a v tom má Peta pravdu, nikde nás nic nenadchlo. Dopadlo to tak, že jsme si to nakreslili na mm papír, odvezli architektce, ta se opotila, když to viděla a nakreslila to a vyšlo to o cca 10-20 procent dráž než projekt z katalogu. Ale máme to přesně tak,jak jsme chtěli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Ja jsem prosel nekolik katalogu a nakonec jsem z jednoho vybral typovy projekt. Pravda je ze puvodne jsem si nemyslel ze by se mohl na ten tvar pozemku hodit ale nakonec jsme udelali zrcadlove reseni a je to perfektni. Cena projektu nebyla az tak zavratna, celkem projekt + uprava projektu (vetsi garaz) + osazeni do terenu + pripojky z sachet a kaplicek na pozemku stal cca 50 tis Kč včetne DPH. Je to presne 4+1 s garazi. http://www.nasdum.cz/dum.php?vyber=s_garazi&p=3&dum=155 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Ještě poradím - jestli to je možné, nestavějte patrový (obytné podkroví). Jak budete časem lozit nahoru? Těžko! Já bohužel neměl pozemek, abych mohl vše umístit pouze do přízemí (má 1000m2). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ERIKA Posted August 26, 2005 Author Share Posted August 26, 2005 Pánové ale všechno je zatim ve hvězdách..... Zatim se Zila zdráha do něčeho pustit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ERIKA Posted August 26, 2005 Author Share Posted August 26, 2005 HADRA------- Já mám stavebku, také bych si ho namalovala, no již není člověk, který by mi naň bouchl razítko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medvěd Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Původně zaslal: Peta Ještě poradím - jestli to je možné, nestavějte patrový (obytné podkroví). Jak budete časem lozit nahoru? Těžko! Já bohužel neměl pozemek, abych mohl vše umístit pouze do přízemí (má 1000m2). Zcela narovinu - proč ne patro??? Zvýší se Ti násobně obytná plocha a než budeš tak strhanej, abys do patra nevylezl, tak už stejně při dnešním životním stylu budeš čuchat ke kytkám odspoda - patro je asi to poslední, nad čím bych ohrnoval nos. Ale nikdy jsem v baráku nebydlel (ANI NECHCI) a těch 50 schodů, které musím minimálně jednou denně seběhnout a zpět vyjít nedělá problém nejen mě, ale dokonce to nedělalo problém vyjít ani mému dost těžce nemocnému otci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Sem zažil projektanta, kterej kupoval projekty od studentů VŠ, dal jim 1000 na pivo, projekt lehce upravil a prodával za pěknej bakšiš. Nic proti projektantům, ale sou i takovýto případy Kdo umí, ten umí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Méďa: Mám dva důvody: 1. To, že Tvůj otec běhá po schodech, neznamená, že všichni starší lidé to zvládnou. Já znám mnoho takových, který s tím mají problémy. Např. můj děda (91 let) byl v u mě patře jednou. Sice vylezl sám (bylo by pod jeho důstojnost, kdyby to mělo být jinak), ale doslova po čtyřech a velmi ztěžka. A právě podle hektického a rychlého životního stylu usuzuji, že my za pár let budeme vypadat, jako můj děda v devadesáti (před 3 lety ještě lozil po žebříku). 2. Víc se mi líbí přízemní domky A zdvojnásobení obytné plochy? To je vykoupeno komplikacemi při stavbě (musíš dělat pevný strop, schodiště). Větší zastavěná plocha sice znamená větší plochu střechy, ale nemyslím, že by se to tím prodražilo. Odhad nemovitosti se dělá podle obestavěných kubických metrů, ne podle plochy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marlin Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Kdyz mi sme staveli, tak to tata vyprojektoval sam a bouchnul na to svoje kulate razitko a bylo po problemech Mam se ho zeptat, jestli by nechtel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts