uulik Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 Při zatáčení mi začne hučet předek myslel sem že je to gumama,dal sem jiný a delá to stejně,do levé zatáčky je to horší než do pravé,rovně to není tak hrozný. Sou to ložiska? Poradíte? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjBoom Posted August 26, 2005 Share Posted August 26, 2005 Původně zaslal: uulik Při zatáčení mi začne hučet předek myslel sem že je to gumama,dal sem jiný a delá to stejně,do levé zatáčky je to horší než do pravé,rovně to není tak hrozný. Sou to ložiska? Poradíte? Na 99% ložiska a hlavně asi to v pravém kole. Ale to by chtělo slyšet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uulik Posted August 27, 2005 Author Share Posted August 27, 2005 Hučí to jako když se najede na hrubej asfalt nebo beton. Tak si sem te? jistej na sto pro že to sou ložiska:dám nový obě dvě.Nebo sou 2+2? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Ložiska se projeví tak, že hučení se mení podle zatížení, takže zkus malý slalom. Obvykle se říká, že hučí to odlehčené, ale podle mojí zkušenosti hučí to zatížené... Při zvednutém kole se to dá zkusit fonendoskopem (zn. Peugeot to je dlouhý šroubovák opřený rukojetí do ucha). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedy Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Hučí většinou ta odlehčená strana a v každym kole je jedno ložisko, ktrerý stojí asi 900 kč. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uulik Posted August 28, 2005 Author Share Posted August 28, 2005 Ja mám taky dojem že hučí to zatížený (zkouška tím slalomem) Zatáčka do prava jakš takš,ale do leva je to jako kdyz mám na tom kole obutý šípák a čím větší rychlost nebo menší polomer zatačení = větší hukot. Ten fonendoskop dobrý nápad.Dík všem. Doufam že zimu ještě odjezdím. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjBoom Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Původně zaslal: uulik Ja mám taky dojem že hučí to zatížený (zkouška tím slalomem) Zatáčka do prava jakš takš,ale do leva je to jako kdyz mám na tom kole obutý šípák a čím větší rychlost nebo menší polomer zatačení = větší hukot. Ten fonendoskop dobrý nápad.Dík všem. Doufam že zimu ještě odjezdím. Většinou platí obecný pravidlo že pokud to přehluší rozumně hrající rádio je za pět minut dvanáct a načase ho vyměnit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts