Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nová baterie- vaše tipy, zkušenosti, rady?


Onkel Konrad

Recommended Posts

Servus chlapi,:papa

zatím mě baterka nezlobí, ale protože nevím v jakým je stavu,stáří a co udělá, až bude muset startovat po týdnu v mrazech, takže není vyloučen její operativní nákup:roll

Ponechme stranou např. Varta konfigurátor, který pro můj vůz doporučuje max kapacitu 63 Ah. Zajímalo by mě, zda je lepší mít větší kapacitu (jakou doporučujete + jaký nabíjecí proud?) a vaše zkušenosti s profláknutýma značkama. Našel jsem test, kde zrovna Bosch nebyla žádná sláva, Vartu někdo zatracuje, jiný je spokojený, prý špatná životnost. Zaujala mě značka Moll, jen se v ČR špatně shání.

[Edited on 23/10/13 08:29 by Onkel Konrad]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Chozeluizskuner

Já koupil pro 406 Bosch Silver asi 74ku a můžu jen chválit. Startér točil jak vsteklej! Ale dlouho už jsem auto neměl. Tyhle baterky jsem pak dodal ještě 3 kolegům do práce, a pouze spokojenost. Určitě bych si jí koupil znova

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych s baterkama moc neexperimentoval a šel v tomhle případě do originálu. Zvláště, pokud je v autě stop-start. Navíc jsem nenašel na trhu baterii, která by se parametry rovnala originálu (640A startovací proud, 64AH kapacita) a přitom nestala dvojnásobek. Originál je za cca 2300Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já ti nevím.....já mám tuto....zdá se ti to málo...???

www.pneu-kvalitne.cz/autobaterie-varta-blue-dynamic-74ah-574013068.html?utm_source=gmc&utm_medium=ppc&utm_campaign=produkt&gclid=CI7HnIqqrboCFWbMtAoddRIACw

Já myslím že v pohodě.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

tak mne originalna baterka na 406 vydrzala len 4 roky.. potom som kupil novu nejaku obycajnu... po roku a pol odisla aj ked som ju dal ozivit.. v zime jednoducho nevladala tocit motorom.. nastvalo ma to a nevedel som preco to je.. az mi jeden odbornik zmeral dobijanie a dobijalo na 14,5V pricom to normalna baterka neznesie.. iba silverka.. kupil som vartu silved dinamic 74Ah a auto uz jazdi 5 rok v pohode.. mimochodom sestre sklepala varta blue dinamic v 406 po 11 rokoch... odvtedy dodavam pre vsetky auta ktore servisujem len varty silver dinamic.. odvtedy co ich moji znami maju uz ma nikdy neotravovali ze prid ma nastartovat alebo ze im to nenatocilo v zime a tak... mimochodom mam C5 rok 2009 a origo baterka sklepala teraz pred zimou.. ani ozivenie a dobijanie nepomohlo... isla tam varta silver a uz mam pokoj..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Optima, to je baterka. Malé rozměry, velký startovací proud. U nás (a předtím u známého) sloužila dohromady asi 15 let, neustále se přehazovala z auta do auta, protože byla prostě nejlepší, jednu chvíli jezdila i v Avii, když tátovy odešly baterky.

Venku -25°C a točilo to jako blázen ... bohužel už to má za sebou, kapacitně už nevydrží a má téměř ulámané kolíčky ... je delší dobu odstavená, čeká kdy bude potřeba jako malý krátkodobý zdroj 12V :D

PS: Zvažoval jsem koupi, ale nakonec se na to vyfláknul kvůli ceně. Když tam obyč vydrží několik let, budu spokojen.

[upravil dne 20/11/13 17:58 od MilanF1]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sic ji mame koupenou prez znameho cena byla neco kolem 4tis tak oproti nabizene Varte za 2800 a nebo pro start/stop system za 3500 me toto prislo jako Ok volba.

( Ale nejsem schopen rici ze by byla cena i pro jine pripadne zajemce. )

Co me prekvapilo je fakt ze to snad delaji v Ceske Lipe!

A pro upresneni je to 50Ah.

[upravil dne 21/11/13 13:24 od Lihous]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, ja som mal pôvodný aku VARTA 12v 6o Ah 640 A, vyrobený vo Francúzsku v 11/2005, mal ešte nalievacie zátky. Vydržal 7 rokov-1 článok KO, ostatné OK.

Syn má v aute /Diesel/ VARTA BLUE DYNAMIC 74 Ah 680 A, vyrobený v České Lípě v 8/2008, je stále v kondícii a v zime v mrazoch točí motorom ako divý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...